Από Νεφέλη Ντατσοπούλου

Το Μαύρο Ρόδο επέστρεψε το βράδυ της Κυριακής (30/10) στο Mega με ένα νέο επεισόδιο, ωστόσο παρά τις καταιγιστικές εξελίξεις, το κοινό επικεντρώθηκε στην πρώτη συνάντηση του Λεωνίδα Κακούρη με την Κατερίνα Διδασκάλου, τους πρώην... Δούκα και Μυρσίνη Σεβαστού από τις Άγριες Μέλισσες.

Μπορεί το Twitter να δίνει ρέστα σε κάθε επεισόδιο, ωστόσο αυτή τη σκηνή ανάμεσα στον «Θέμη» και την «Ηγουμένη», το κοινό την περίμενε με μεγάλη ανυπομονησία.

Τα σχόλια του Twitter για τη συνάντηση Κακούρη - Διδασκάλου στο Μαύρο Ρόδο

Τι θα δούμε σήμερα (31/10) στο Μαύρο Ρόδο

Ο Πέτρος πηγαίνει στο μοναστήρι, αλλά εκεί τον περιμένει μια έκπληξη. Η ηγουμένη τού απαγορεύει να μπει στο μοναστήρι και τον ενημερώνει ότι δεν χρειάζονται άλλο τις υπηρεσίες του. Ο Πέτρος διαπιστώνει ότι δεν μπορεί να βρει άλλες δικαιολογίες για να παρατείνει την παραμονή του στο χωριό.

Ο Γεράσιμος ζητάει από την ηγουμένη να της μιλήσει και την ενημερώνει για τους πονηρούς σκοπούς που έχει ο Πέτρος για την Ελισάβετ: «Πρέπει να γυρίσει η Ελισάβετ στο μοναστήρι. Όσο βρίσκεται έξω κινδυνεύει από την αμαρτία που την περιτριγυρίζει. Αυτός ο Πέτρος έχει βαλθεί να την κάνει να αλλάξει δρόμο και συνεχώς την προκαλεί. Πρέπει να τη βοηθήσετε», της εξηγεί και εκείνη μαζί με τον μητροπολίτη αποφασίζουν την επιστροφή της κοπέλας στο μοναστήρι, παίρνοντας στα σοβαρά τις ανησυχίες του Γεράσιμου.

Κι ενώ στη Γερακιανή συμβαίνουν πολλά και διάφορα που φέρνουν αναστάτωση στους κατοίκους του χωριού, εκεί φτάνει μετά από πολλά χρόνια και η Γιάννα! Η άφιξή της προκαλεί ποικίλες αντιδράσεις. Η Ευτυχία με τον Μανώλη πετάνε κυριολεκτικά από τη χαρά τους που τη βλέπουν ξανά: «Κορίτσι μου, γύρισες! Τι χαρά είναι αυτή που μας έδωσες, έφυγες και έριξες μαύρη πέτρα πίσω σου, μαράζι το είχα μέσα μου», της λέει η μητέρα της και η κοπέλα της απαντάει: «Το ξέρω, μανούλα μου, έπρεπε όμως να μείνω μακριά να ηρεμήσω! Τώρα όμως γύρισα και θα μείνω καιρό».

Την ίδια χαρά παίρνει και ο Γεράσιμος που βλέπει ξανά την αδελφή του και σε μια επίσκεψη στο μοναστήρι το λέει στην Ελισάβετ: «Γύρισε η αδελφή μου στο χωριό». «Καλώς τη δεχτήκατε! Οι προσευχές της μητέρας σου εισακούστηκαν από τον Κύριο και έγινε το θαύμα», χαίρεται η Ελισάβετ. Κανείς όμως δεν γνωρίζει ότι η Γιάννα στην πραγματικότητα επέστρεψε για να γλιτώσει από τον Καστρινό που την κυνηγάει και απειλεί να τη σκοτώσει για τα χρήματα που δεν κατάφερε να του επιστρέψει.

Μαύρο Ρόδο Ηγουμένη Φιλαρέτη

Δεν ξέρει όμως και εκείνη πως η τύχη δεν θα είναι με το μέρος της και δεν θα γλιτώσει από την παρουσία του Θέμη, αφού λόγω του Πέτρου τριγυρίζει συνεχώς στο χωριό. Η επιστροφή της Γιάννας έφερε μεν χαρά στην οικογένειά της, αλλά όχι και στα αδέλφια Μπόγρη, που η μεταξύ τους κόντρα θα αρχίσει να κορυφώνεται.

Όμως και ο Καστρινός ψάχνει τρόπους για να φέρει τον γιο του πίσω στην Πάτρα προκειμένου να πέσουν οι υπογραφές για το νέο μαγαζί που θα ανοίξει. Κατά την επιστροφή του από τη Γερακιανή εμπλέκεται σε σοβαρό τροχαίο ατύχημα με αποτέλεσμα να μεταφερθεί στο νοσοκομείο.

Δείτε επίσης στο tv-24.gr:

Μαύρο ρόδο spoiler: Σοκ στο χωριό! Η Ελισάβετ εξαφανίζεται

Μαύρο Ρόδο Spoiler: Δεν είναι μόνο η Ελισάβετ! Χάνει το μυαλό της και κλείνεται σε μοναστήρι η...