Από Νεφέλη Ντατσοπούλου

Η Ηγουμένη, όπως θα δούμε στο νέο επεισόδιο του Μαύρου Ρόδου (31/10), ξεκαθαρίζει στον Πέτρο πως η συνεργασία τους και η επικοινωνία τους για το μοναστήρι φτάνει στο τέλος της, καθώς δε θέλει να μπλεχτεί στις οικογενειακές τους υποθέσεις.

Μετά την επίσκεψη του Καστρινού στο μοναστήρι (δείτε εδώ τα αποθεωτικά σχόλια του Twitter για τη συνάντηση Κακούρη - Διδασκάλου), η Ηγουμένη απομακρύνει τον νεαρό αρχιτέκτονα. Εκείνος, επιμένει στα τηλέφωνα, και κάποια στιγμή καταφέρνει να επικοινωνήσει, ωστόσο εκείνη τον βάζει στη θέση του.

«Μπλεχτήκαμε άθελά μας σε μία οικογενειακή υπόθεση, το μοναστήρι δεν μπορεί να μπλεχτεί σε μία οικογενειακή διένεξη. Ευχαριστούμε πολύ για όσα έκανες για εμάς. Ήταν μία πολύ δύσκολη περίοδος για το μοναστήρι και μας βοήθησες πολύ. Θα σε μνημονεύουμε και ευχόμαστε η χάρη του Θεού να σε ακολουθεί πάντα».

Βλέποντας πως δεν υπάρχει πια καμία ελπίδα, ο Πέτρος την ενημερώνει για τις μετρήσεις στο μοναστήρι, εκείνη τον ευχαριστεί, ωστόσο στο τέλος του λέει: «Αυτό είναι το τέλος της επικοινωνίας μου παιδί μου»

«Σας ζητώ συγγνώμη για την επιμονή και την αναστάτωση που προκαλέσαμε εγώ και ο πατέρας μου», της λέει απογοητευμένος και ο Πέτρος που συνειδητοποιεί ότι δε θα μπορεί πια να έχει δικαιολογία για να μένει στο χωριό και να βρίσκεται κοντά στην Ελισάβετ.

Το απόσπασμα από το αποψινό (31/10) επεισόδιο του Μαύρου Ρόδου

Η Γιάννα επιστρέφει στο χωριό

Κι ενώ στη Γερακιανή συμβαίνουν πολλά και διάφορα που φέρνουν αναστάτωση στους κατοίκους του χωριού, εκεί φτάνει μετά από πολλά χρόνια και η Γιάννα! Η άφιξή της προκαλεί ποικίλες αντιδράσεις. Η Ευτυχία με τον Μανώλη πετάνε κυριολεκτικά από τη χαρά τους που τη βλέπουν ξανά: «Κορίτσι μου, γύρισες! Τι χαρά είναι αυτή που μας έδωσες, έφυγες και έριξες μαύρη πέτρα πίσω σου, μαράζι το είχα μέσα μου», της λέει η μητέρα της και η κοπέλα της απαντάει: «Το ξέρω, μανούλα μου, έπρεπε όμως να μείνω μακριά να ηρεμήσω! Τώρα όμως γύρισα και θα μείνω καιρό».

Την ίδια χαρά παίρνει και ο Γεράσιμος που βλέπει ξανά την αδελφή του και σε μια επίσκεψη στο μοναστήρι το λέει στην Ελισάβετ: «Γύρισε η αδελφή μου στο χωριό». «Καλώς τη δεχτήκατε! Οι προσευχές της μητέρας σου εισακούστηκαν από τον Κύριο και έγινε το θαύμα», χαίρεται η Ελισάβετ. Κανείς όμως δεν γνωρίζει ότι η Γιάννα στην πραγματικότητα επέστρεψε για να γλιτώσει από τον Καστρινό που την κυνηγάει και απειλεί να τη σκοτώσει για τα χρήματα που δεν κατάφερε να του επιστρέψει.

Μαύρο Ρόδο Ηγουμένη Φιλαρέτη

Δεν ξέρει όμως και εκείνη πως η τύχη δεν θα είναι με το μέρος της και δεν θα γλιτώσει από την παρουσία του Θέμη, αφού λόγω του Πέτρου τριγυρίζει συνεχώς στο χωριό. Η επιστροφή της Γιάννας έφερε μεν χαρά στην οικογένειά της, αλλά όχι και στα αδέλφια Μπόγρη, που η μεταξύ τους κόντρα θα αρχίσει να κορυφώνεται.

Όμως και ο Καστρινός ψάχνει τρόπους για να φέρει τον γιο του πίσω στην Πάτρα προκειμένου να πέσουν οι υπογραφές για το νέο μαγαζί που θα ανοίξει. Κατά την επιστροφή του από τη Γερακιανή εμπλέκεται σε σοβαρό τροχαίο ατύχημα με αποτέλεσμα να μεταφερθεί στο νοσοκομείο.

Δείτε επίσης στο tv-24.gr:

Μαύρο ρόδο spoiler: Σοκ στο χωριό! Η Ελισάβετ εξαφανίζεται

Μαύρο Ρόδο Spoiler: Δεν είναι μόνο η Ελισάβετ! Χάνει το μυαλό της και κλείνεται σε μοναστήρι η...