Από Πέννυ Μαστοράκου

Δυστυχώς δεν μπορούσαμε να το αποφύγουμε, και η σκηνή που το τηλεοπτικό κοινό δεν ήθελε με τίποτα να έρθει, προβλήθηκε στο επεισόδιο της Κυριακής 23/10, όταν στην Γη της Ελιάς ανακοινώθηκε από τον Λυκούργο ο θάνατος του Ιάκωβου, και όλοι έπαθαν σοκ!

Ήταν ένας από τους πιο αγαπημένους χαρακτήρες της σειράς, και το κοινό τον λάτρεψε κυρίως για την σχέση του με την Αθηνά (δείτε εδώ το καλό που της κάνει και βγαίνει από την φυλακή), και αμέσως μόλις προβλήθηκε η σκηνή, το Twitter «λύγισε» στο άκουσμα του θανάτου του, και άρχισε να παίρνει "φωτιά" με τα σχόλια του θρηνώντας τον.

Ασύλληπτο πένθος στο Twitter για τον θάνατο του Ιάκωβου

Σε ποιον αφήνει και τι στη διαθήκη του

Ένα πέπλο πένθους θα σκεπάσει το σπίτι της οικογένειας Βρεττάκου στα επόμενα επεισόδια της αγαπημένης σειράς του Mega, Γη της Ελιάς μιας και ο Λυκούργος θα ανακοινώσει σε όλους πως ο Ιάκωβος δεν βρίσκεται πια στη ζωή μετά από σκληρή μάχη που έδωσε για την υγεία του.

Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ της Μαρίας Μεταξητινού για το Tivi Σίριαλ, o Ιάκωβος, έχει ορίσει τον καλύτερό του φίλο, πληρεξούσιο διαχειριστή της περιουσίας του, και μαζί με άλλα έγγραφα του έχει αποστείλει μέσω της δικηγόρου του και τη χειρόγραφη διαθήκη του.

Ο Λυκούργος με πόνο ψυχής παίρνει την τέφρα του αδελφικού του φίλου και πηγαίνει στο σπίτι των Βρεττάκων να την παραδώσει και να τους ενημερώσει για όλα: «Εδώ βρίσκεται ο Ιάκωβος», τους λέει με δάκρυα στα μάτια και όλοι παγώνουν.

Γη της Ελιάς διαθήκη Ιάκωβου

Όταν τους εξηγεί τα πάντα, οι τύψεις και ο θρήνος για τον αδελφό τους είναι βαρύς. Ο Λυκούργος τούς δίνει και από μια επιστολή. Ο Ιάκωβος είχε γράψει μια επιστολή ξεχωριστά για τον καθένα, κι έχουν πολύ μεγάλο ενδιαφέρον όλα όσα τους γράφει. Επιστολή αφήνει και στην Αθηνά, μέσα στη οποία της εξηγεί τα πάντα και μάλιστα αυτό το γράμμα ίσως να είναι και το εισιτήριό της για την ελευθερία.

Αρχικά ο Ιάκωβος ξεκαθαρίζει στη διαθήκη του, πως το σπίτι του στην Ισπανία, περνάει στα χέρια του Στέφανου Καπερνάρου, ο οποίος κρατάει και τη θέση του στις επιχειρήσεις που διαθέτει εκεί ο Ιάκωβος. Όλη η υπόλοιπη περιουσία του, ανήκει στην Ιουλία, η οποία είναι σίγουρος πως θα τη διαχειριστεί με εξαιρετικό τρόπο.

Όσο για το δαχτυλίδι του, αυτό το αφήνει στον Μάνο. Όπως θα δούμε, ο Ιάκωβος όλο αυτό τον καιρό βρισκόταν στα νοσοκομεία και σε χειρουργεία, ενώ το τελευταίο διάστημα είχε πέσει και σε κώμα. Ωστόσο, είχε προβλέψει να δώσει το κινητό του σε έναν συνεργάτη του, ώστε κατά καιρούς να στέλνει τα γνωστά μηνύματα που ξέρουμε, ότι είναι σε διακοπές και να μην τον ενοχλούν.

Δείτε επίσης στο tv-24.gr:

Γη της ελιάς: Μαρτύριο δίχως τελειωμό - Η Αθηνά κινδυνεύει στη φυλακή

Γη της Ελιάς - ανατροπή! «Έχεις βαλθεί να μας διαλύσεις;» - Πανικός στο σπίτι των Βρεττάκων