Από Νεφέλη Ντατσοπούλου

Στο τέλος της πρώτης σεζόν της επιτυχημένης σειράς του Mega, Γη της Ελιάς, είδαμε τον Ιάκωβο να αποφασίζει να φύγει οριστικά από τη Μάνη και να γυρίζει στην Ισπανία λόγω ενός μεγάλου προβλήματος υγείας που είχε.

Η Αθηνά μπήκε στην φυλακή και η πρώτη της σκέψη ήταν εξ' αρχής στον Ιάκωβο, ο οποίος όχι μόνο δεν βρέθηκε δίπλα της για να τη βοηθήσει αλλά δεν επικοινώνησε ούτε μία φορά μαζί της.

Τις ίδιες σκέψεις έκανε και η οικογένειά του, που ενώ προσπαθούσε διαρκώς να επικοινωνήσει μαζί του, εκείνος απαντούσε πως κάνει διακοπές και πως δε θέλει να τον ενοχλήσει κανείς.

Γη της Ελιάς Ιάκωβος

Ο Ιάκωβος όμως ήταν από την αρχή δίπλα στην Αθηνά στη Γη της Ελιάς

Μια μυστηριώδης γυναίκα έρχεται στη Μάνη και συναντά τον Λυκούργο. Πρόκειται για τη δικηγόρο του Ιάκωβου, η οποία φτάνει από την Ισπανία και του ανακοινώνει την πολύ δυσάρεστη είδηση: «Ο Ιάκωβος Βρεττάκος δεν υπάρχει πια στη ζωή. Αυτή είναι η τέφρα του, την οποία με είχε εξουσιοδοτήσει να την παραλάβετε εσείς, μαζί με κάποια ακόμη πράγματα και επιστολές», του λέει.

Ο Λυκούργος καταρρέει με όσα ακούει και παράλληλα σκέφτεται πώς θα βρει τη δύναμη να μεταφέρει όλα αυτά στους Βρεττάκους. Ο Ιάκωβος ορίζει πληρεξούσιο διαχειριστή της περιουσίας του τον Λυκούργο, ενώ αφήνει και χειρόγραφη διαθήκη, σύμφωνα με την οποία όλη την περιουσία του, κινητά και ακίνητα, τα αφήνει στην Ιουλία (δείτε εδώ πώς θα αντιδράσει η οικογένειά του όταν μάθει την αλήθεια).

Ανάμεσα στα πράγματα που έστειλε στη Μάνη, υπάρχει και μία επιστολή, η οποία όχι μόνο θα αθωώσει την Αθηνά αλλά θα της αποδείξει πως ο αγαπημένος της δε σταμάτησε ποτέ να τη σκέφτεται και να παλεύει να τη σώσει.

Όπως θα δούμε, ο Ιάκωβος όλο αυτό τον καιρό βρισκόταν στα νοσοκομεία και σε χειρουργεία, ενώ το τελευταίο διάστημα είχε πέσει και σε κώμα. Ωστόσο, είχε προβλέψει να δώσει το κινητό του σε έναν συνεργάτη του, ώστε κατά καιρούς να στέλνει τα γνωστά μηνύματα που ξέρουμε, ότι είναι σε διακοπές και να μην τον ενοχλούν.

Δείτε επίσης στο tv-24.gr:

Βάσια Παναγοπούλου - Γη της Ελιάς: «Θα δούμε σύντομα στη σειρά τα...»

Γη της Ελιάς - αποκλειστικό: Η Μυρτάλη κάνει την Ισμήνη να παραιτηθεί από τη δουλειά