Από Πέννυ Μαστοράκου

Προετοιμαστείτε για πολύ κλάμα αυτή την εβδομάδα στην Γη της Ελιάς, καθώς μία είδηση φτάνει στην Μάνη και σκορπά ασύλληπτο θρήνο (δείτε εδώ την αντίδραση της Μυρτάλης και της Ιουλίας στο άκουσμά της)! Ο Ιάκωβος δεν βρίσκεται πια στην ζωή και η είδηση του θανάτου του βυθίζει την οικογένεια των Βρεττάκων στην απόλυτη απόγνωση, λίγο πριν εισβάλει άλλος ένας ήρωας που θα τους δημιουργήσει επιπλέον προβλήματα...

Μην χάσετε τις ραγδαίες εξελίξεις της Γης της Ελιάς

Κυριακή 23/10

Η Μυρτάλη συνεχίζει να φέρεται σκληρά και απαξιωτικά στους εργάτες του ελαιοτριβείου. Έχει μια αυταρχική και προκλητική στάση η οποία δεν αρέσει πρώτα απ’ όλα στους εργαζόμενους, οι οποίοι αρχίζουν να κάνουν παράπονα στους Βρεττάκους. Ωστόσο και από την πλευρά των Βρεττάκων γίνεται όλο και λιγότερο αποδεκτή η συμπεριφορά της, οι οποίοι, για μια ακόμη φορά, της εξηγούν πώς πρέπει να φέρεται στους υπαλλήλους και τους εργάτες: «Μυρτάλη, οι άνθρωποι δεν είναι σκουπίδια, ούτε δούλοι σου για να μιλάς έτσι. Εργάζονται και μάλιστα πολύ σκληρά για το συμφέρον της εταιρείας. Για κοίτα σύνελθε, γιατί θα τους διώξεις όλους με τους τρόπους σου και θα έχουμε πρόβλημα», της λέει ο Μάνος.

Την ίδια στιγμή αναλαμβάνει δράση και η Μαρίνα και προσπαθεί να τη νουθετήσει: «Πραγματικά δεν σε καταλαβαίνω. Τι έχει αλλάξει, μου λες; Ηρέμησε λίγο, κατέβασε τους τόνους, μόνο κακό κάνεις με αυτόν τον τρόπο σου», υποστηρίζει, αλλά η Μυρτάλη δεν φαίνεται διατεθειμένη να κάνει βήμα πίσω:

«Με συγχωρείς, αλλά πρέπει να καταλάβουν όλοι ποιος είναι το αφεντικό. Μέχρι χθες ήταν όλα χαλαρά και ο καθένας έκανε ό,τι ήθελε. Αυτά πια είναι κομμένα», της ξεκαθαρίζει. Στο μεταξύ τα ίδια προβλήματα συνεχίζει να αντιμετωπίζει και η Ισμήνη, η οποία αποφασίζει να αποχωρήσει από την εταιρεία τους: «Μυρτάλη μου λυπάμαι, αλλά θα πρέπει να συνεχίσεις μόνη σου. Εγώ φεύγω. Αποχωρώ από την εταιρεία», της ανακοινώνει, μην αντέχοντας άλλο την κακή συμπεριφορά τής συνεργάτιδάς της.

Γη της Ελιάς

Στο μεταξύ, όλοι στην Αρεόπολη είναι αναστατωμένοι με την απάτη της Κατερίνας, καθώς μαθαίνουν ότι έχει ήδη συλληφθεί. Ο Δημοσθένης, σε έξαλλη κατάσταση, ζητά από τη Χάιδω; «Χάιδω, εμένα δεν με νοιάζει. Θέλω τα λεφτά μου. Σε σένα τα έδωσα, εσύ θα μου τα δώσεις και τώρα μάλιστα» απαιτεί, ενώ συγχρόνως κατηγορεί και την Ασπασία που τον παρέσυρε: «Εσύ φταις με τις βλακείες σου. Καλά έκανα που δεν ήθελα να σου δώσω φράγκο», την επιπλήττει. Παράλληλα η Χάιδω, η Μαργαρίτα και ο Λυκούργος δίνουν συνέντευξη στη τηλεόραση γι’ αυτή την υπόθεση.

Γη της Ελιάς

Μια μυστηριώδης γυναίκα έρχεται στη Μάνη και συναντά τον Λυκούργο. Πρόκειται για τη δικηγόρο του Ιάκωβου, η οποία εξουσιοδοτημένη από τον ίδιο ανακοινώνει την πολύ δυσάρεστη είδηση: «Ο Ιάκωβος Βρεττάκος δεν υπάρχει πια στη ζωή. Αυτή είναι η τέφρα του, την οποία με είχε εξουσιοδοτήσει να την παραλάβετε εσείς, μαζί με κάποια ακόμη πράγματα και επιστολές», του λέει. Ο Λυκούργος καταρρέει με όσα ακούει και παράλληλα σκέφτεται πώς θα βρει τη δύναμη να μεταφέρει όλα αυτά στους Βρεττάκους.

Γη της Ελιάς

Ο Ιάκωβος ορίζει πληρεξούσιο διαχειριστή της περιουσίας του τον Λυκούργο, ενώ αφήνει και χειρόγραφη διαθήκη, σύμφωνα με την οποία όλη την περιουσία του, κινητά και ακίνητα, τα δίνει στην Ιουλία. Όσο για το δαχτυλίδι του, αυτό το αφήνει στον Μάνο. Όπως θα δούμε, ο Ιάκωβος όλο αυτόν τον καιρό βρισκόταν στα νοσοκομεία και σε χειρουργεία, ενώ το τελευταίο διάστημα είχε πέσει και κώμα. Ωστόσο είχε προβλέψει να δώσει το κινητό του σε έναν συνεργάτη του, ώστε κατά καιρούς να στέλνει τα γνωστά μηνύματα που ξέρουμε, ότι είναι σε διακοπές και να μην τον ενοχλούν. Ο Λυκούργος με πόνο ψυχής παίρνει την τέφρα του αδελφικού του φίλου και πηγαίνει στο σπίτι των Βρεττάκων να την παραδώσει και να τους ενημερώσει για όλα: «Εδώ βρίσκεται ο Ιάκωβος», τους λέει με δάκρυα στα μάτια και όλοι παγώνουν.

Δευτέρα 24/10

Η Αρετή, η Αναστασία και η Ασπασία, έξαλλες με την κοροϊδία του Θανάση, αποφασίζουν να πάρουν τον νόμο στα χέρια τους. Έτσι τον απάγουν και τον κρατούν παρά τη θέλησή του, με στόχο να τους επιστρέψει τα χρήματα που του δάνεισαν. Την ίδια στιγμή η Ράινα πέφτει στην παγίδα του «αφεντικού» και οδηγείται στη γνωστή βίλα, όπου προγραμματίζεται μια ακόμα δολοφονία snuff. Στο μεταξύ ο Κουράκος συναντάει την Ευτυχία και της παραδέχεται:

«Ευτυχία, δεν μπορώ να σου κρυφτώ. Τρέφω συναισθήματα για σένα, αλλά ό,τι ζήσαμε, έστω κι αυτό το λίγο, πρέπει να τελειώσει», της ομολογεί και η Ευτυχία για άλλη μια φορά καταρρακώνεται. Την ίδια ώρα, ένας μυστηριώδεις άντρας, ο Σωκράτης Δρακόπουλος (Αποστόλης Τότσικας) κάνει την εμφάνισή του στο χωριό. Πρόκειται για έναν Έλληνα του εξωτερικού που φτάνει για δουλειές.

Τρίτη 25/10

Οι απειλές της Αθηνάς στη Βαγγελιώ γρήγορα θα της γυρίσουν μπούμερανγκ, καθώς η συμμορία τη στριμώχνει και την ξυλοκοπάει βάναυσα. Στο μεταξύ η Αρετή με την Ασπασία τελικά λυγίζουν τον Θανάση, ο οποίος αναγκάζεται να τους επιστρέψει τα χρήματα προκειμένου να τον αφήσουν ελεύθερο. Η Ισμήνη και η Μυρτάλη φτάνουν τις διαφορές τους στα άκρα και όλα δείχνουν πως οδεύουν στη λήξη της συνεργασίας τους. Παράλληλα, η Μυρτάλη συγκαλεί έκτακτη γενική συνέλευση με σκοπό να αλλάξει το καταστατικό της εταιρείας.

Πέμπτη 27/10

Οι Βρεττάκοι, κλείνουν ραντεβού στο σπίτι του Ισίδωρου, όπου η Μυρτάλη προκλητικά τους ανακοινώνει στη γενική συνέλευση: «Νομίζω ότι ήρθε η στιγμή να αναλάβω ουσιαστικό ρόλο στην εταιρεία. Απαιτώ να αντικατασταθεί ο θείος Ισίδωρος και να αναλάβω εγώ η ίδια τη διοίκηση της επιχείρησης», είναι τα λόγια της και όλοι μένουν με το στόμα ανοιχτό. Η Μυρτάλη έχει φέρει στα όριά της την οικογένεια και οι αντιρρήσεις απ’ όλους θα είναι σφοδρές: «Έχεις τρελαθεί τελείως; Θέλεις να μας διαλύσεις;», τη ρωτάει ο Μάνος, ενώ ο Ισίδωρος θυμώνει απίστευτα και με τη συνδρομή του Μάνου και της Μαργαρίτας ετοιμάζεται να εκβιάσει με κάποιο τρόπο τη Μυρτάλη προκειμένου να την αναγκάσει να υποχωρήσει.

Γη της Ελιάς

Δείτε επίσης στο tv-24.gr:

Γη της Ελιάς - spoiler: Αυτό δεν το περιμέναμε! Στα μαχαίρια η Μαργαρίτα με τον Στάθη

Γη της Ελιάς: «Ρε είστε τρελοί;» - Θρήνος στο twitter με τον θάνατο του Ιάκωβου