Από Πέννυ Μαστοράκου

Από ότι φαίνεται η οικογένεια των Βρεττάκων στην Γη της Ελιάς θα αργήσει να ξαναβρεί ησυχία (δείτε εδώ τι θα προσπαθήσει να κάνει η Μυρτάλη με τον θείο της) ή έστω κάποιες χαρούμενες στιγμές, καθώς μία είδηση στα επόμενα επεισόδια θα πέσει σαν βόμβα πάνω στο σπίτι τους και θα βυθίσει τους πάντες στο πένθος!

Το τελευταίο διάστημα, με αποκορύφωμα την προφυλάκιση της Αθηνάς, αλλά και τις περιπέτειες που θα μπουν με την υιοθεσία της Αγγελικής, μιας και η Αντιγόνη πολύ σύντομα θα βρεθεί μπροστά με τον πατέρα της μικρής, άλλο ένα μαντάτο έρχεται να προστεθεί στον μακρύ κατάλογο!

Η Ιουλία και η Μυρτάλη πληροφορούνται για τον θάνατο του Ισίδωρου

Την είδηση καλείται να μεταφέρει στην οικογένεια ο Λυκούργος, ο οποίος καλεί τον Ισίδωρο και του ζητάει να συγκεντρώσει όλη την οικογένεια, και λίγο αργότερα ανακοινώνει πως ο Ιάκωβος πέθανε, ύστερα από μια σκληρή μάχη για την υγεία του.

Η Ιουλία και η Μυρτάλη, μη μπορώντας να διαχειριστούν τα όσα άκουσαν καθώς μετά τον θάνατο του Ιπποκράτη ήταν διαλυμένες, πέφτουν σε βαριά θλίψη και θρηνούν για αυτός καθώς του είχαν αδυναμία! Επόμενο βήμα είναι η διαθήκη του...

Γη της Ελιάς

Σε ποιον αφήνει και τι ο Ιάκωβος

Ένα πέπλο πένθους θα σκεπάσει το σπίτι της οικογένειας Βρεττάκου στα επόμενα επεισόδια της αγαπημένης σειράς του Mega, Γη της Ελιάς μιας και ο Λυκούργος θα ανακοινώσει σε όλους πως ο Ιάκωβος δεν βρίσκεται πια στη ζωή μετά από σκληρή μάχη που έδωσε για την υγεία του.

Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ της Μαρίας Μεταξητινού για το Tivi Σίριαλ, o Ιάκωβος, έχει ορίσει τον καλύτερό του φίλο, πληρεξούσιο διαχειριστή της περιουσίας του, και μαζί με άλλα έγγραφα του έχει αποστείλει μέσω της δικηγόρου του και τη χειρόγραφη διαθήκη του.

Ο Λυκούργος με πόνο ψυχής παίρνει την τέφρα του αδελφικού του φίλου και πηγαίνει στο σπίτι των Βρεττάκων να την παραδώσει και να τους ενημερώσει για όλα: «Εδώ βρίσκεται ο Ιάκωβος», τους λέει με δάκρυα στα μάτια και όλοι παγώνουν.

Γη της Ελιάς διαθήκη Ιάκωβου

Όταν τους εξηγεί τα πάντα, οι τύψεις και ο θρήνος για τον αδελφό τους είναι βαρύς. Ο Λυκούργος τούς δίνει και από μια επιστολή. Ο Ιάκωβος είχε γράψει μια επιστολή ξεχωριστά για τον καθένα, κι έχουν πολύ μεγάλο ενδιαφέρον όλα όσα τους γράφει. Επιστολή αφήνει και στην Αθηνά, μέσα στη οποία της εξηγεί τα πάντα και μάλιστα αυτό το γράμμα ίσως να είναι και το εισιτήριό της για την ελευθερία.

Αρχικά ο Ιάκωβος ξεκαθαρίζει στη διαθήκη του, πως το σπίτι του στην Ισπανία, περνάει στα χέρια του Στέφανου Καπερνάρου, ο οποίος κρατάει και τη θέση του στις επιχειρήσεις που διαθέτει εκεί ο Ιάκωβος. Όλη η υπόλοιπη περιουσία του, ανήκει στην Ιουλία, η οποία είναι σίγουρος πως θα τη διαχειριστεί με εξαιρετικό τρόπο.

Όσο για το δαχτυλίδι του, αυτό το αφήνει στον Μάνο. Όπως θα δούμε, ο Ιάκωβος όλο αυτό τον καιρό βρισκόταν στα νοσοκομεία και σε χειρουργεία, ενώ το τελευταίο διάστημα είχε πέσει και σε κώμα. Ωστόσο, είχε προβλέψει να δώσει το κινητό του σε έναν συνεργάτη του, ώστε κατά καιρούς να στέλνει τα γνωστά μηνύματα που ξέρουμε, ότι είναι σε διακοπές και να μην τον ενοχλούν.

Δείτε επίσης στο tv-24.gr:

Γη της Ελιάς αποκλειστικό: Ο Κουράκος εξαρθρώνει το κύκλωμα των δολοφόνων

Γη της Ελιάς Spoiler: Ο Δημοσθένης επιτίθεται στην Χάιδω