Από Ελένη Μήτση

Η συνέχεια μετά τη συνέντευξη του Δημήτρη στη σειρά ''Η δική μας οικογένεια'' θα προβληθεί την Παρασκευή 21/10, καθώς οι περιπέτειες του με την Αγγελική, η οποία δε θέλει απομακρυνθεί από δίπλα του...

Οι εξελίξεις της Παρασκευής για τη σειρά ''Η δική μας οικογένεια''

Η Αγγελική γλιτώνει το να αποκαλυφθεί ότι δεν είναι η οικιακή βοηθός Σταυρούλα. Όμως ο κλοιός στενεύει συνέχεια. Ο Δημήτρης θέλει να γνωρίσει την Αγγελική Σαμοΐλη και να της επιστρέψει την αλυσίδα και το πάσο που βρήκε κατά τύχη σ ’εκείνο το event. Η Αγγελική νιώθει ότι αυτή τη φορά δε θα γλιτώσει τη συνάντηση αλλά ούτε και την αποκάλυψη ότι δεν είναι η Σταυρούλα που τον έχει αφεντικό.

Ο Παύλος βρίσκεται κι αυτός σε δύσκολη θέση όταν η Ειρήνη ανακαλύπτει ότι λείπει η επιταγή. Σαν από μηχανής θεός όμως, εμφανίζεται ο Διονύσης και προσφέρεται να του δανείσει τα χρήματα για να την καλύψει. Δεν εμφανίζεται όμως με τον ίδιο τρόπο και στην Αγγελική όταν τη βρίσκει μέσα στο ακριβό της αυτοκίνητο να περιμένει τη Σταυρούλα που έχει πάει να συναντήσει τον Δημήτρη. Έχουν κανονίσει ν’ αλλάξουν ταυτότητες ακόμα μια φορά. Τι θ’ αναγκαστεί να κάνει η Αγγελική για να μην καταλάβει ο Διονύσης το μυστικό της.

Οι ηθοποιοί της σειράς

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΔΑΒΡΗΣ, ~40 ετών (ΜΑΡΙΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ)

Η δική μας οικογένεια - Αθανασίου

Ο Δημήτρης είναι ένας γοητευτικός άντρας γύρω στα 40. Εργένης από άποψη, συνιδιοκτήτης, με τον φίλο του Σέργιο Μακρή (Μάνος Ζαχαράκος), της «DaMak Motors» (από τα επίθετα των 2 συνεταίρων Δαβρής – Μακρής), εταιρεία που εισάγει μηχανές, διαθέτει συνεργείο που βελτιώνει και «πειράζει» μηχανές που συμμετέχουν σε αγώνες μότορ κρος.

Ο Δημήτρης μαζί με τον Σέργιο έχουν δημιουργήσει παράλληλα τη δική τους ομάδα που συμμετέχει σε αγώνες και μάλιστα τροφοδοτεί με τους οδηγούς της την εθνική ομάδα Μότο Κρος.

Ο Δημήτρης εκτός από τις μηχανές λατρεύει και τις γυναίκες. Αν και έχει μεγάλες επιτυχίες στο αντίθετο φύλο, δεν είναι ούτε ‘πολυγαμικός’ ούτε ‘άπιστος’ όταν βρίσκεται σε μια σχέση. Είναι σταθερός και σέβεται την εκάστοτε σύντροφό του. Δεν πιστεύει στον θεσμό του γάμου και της οικογένειας και προτιμάει να μην ταλαιπωρεί καμία γυναίκα τρέφοντας ψεύτικες προσδοκίες και υποσχέσεις που είναι σίγουρος ότι δεν μπορεί και δεν θέλει να τηρήσει.

Έτρεχε παλιά σε αγώνες μότο κρος και είχε μάλιστα και πολλές διακρίσεις, εντός και εκτός Ελλάδας, τόσο αυτός όσο και ο ομόσταβλος και κολητός του φίλος, ο Σέργιος. Η καριέρα του σταμάτησε όμως πρόωρα μετά από ένα ατύχημα που είχε ο Σέργιος σε έναν αγώνα, που του άφησε ως ‘παράσημο’ ένα πρόβλημα στο ισχίο και ένα μπαστούνι ως μόνιμο αξεσουάρ που χρησιμοποιεί μέχρι τώρα για να τον βοηθάει να περπατάει καλύτερα.

Ο Δημήτρης από τη στιγμή που ‘κρέμασε το κράνος’ του, άρχισε την επιχειρηματική του δράση μαζί με τον Σέργιο δημιουργώντας την εταιρεία που έχουν μέχρι και σήμερα. Η ζωή του Δημήτρη θα αλλάξει τελείως μετά την τραγική απώλεια του αδελφικού του φίλου και της γυναίκας του. Ως ο πιο κοντινός άνθρωπος στην οικογένεια Μακρή, και νονός της θετής κόρης, της Νεφέλης, θα κληθεί να αναλάβει αυτός την κηδεμονία των τεσσάρων παιδιών.

Ο Δημήτρης, αυτός ο ορκισμένος εργένης, ο άνθρωπος που δεν μπορεί να του πειράζει κανείς τα πράγματα, που δεν έχει φροντίσει ούτε χάμστερ ποτέ στη ζωή του, θα πρέπει άμεσα να μάθει να παίζει τον ρόλο του πατέρα και μάλιστα όχι σε ένα αλλά σε τέσσερα παιδιά.

Εκτός από την Ευδοκία, τη γυναίκα που πρόσεχε κάποτε τον πατέρα των Μακρήδων που έμενε μαζί τους και έπασχε από αλτσχάιμερ και συνέχισε να μένει στο σπίτι τους φροντίζοντας τα παιδιά, ο Δημήτρης θα αναζητήσει μια χείρα βοηθείας και θα τη βρει στο πρόσωπο της Αγγελικής(Ελένη Βαϊτσου),της πραγματικής μητέρας της Νεφέλης που θα εγκατασταθεί στο σπίτι των Μακρήδων παίρνοντας κι αυτή έναν νέο ρόλο στη ζωή της, αυτόν της «νταντάς».

Ο Δημήτρης από εκεί και πέρα θα πρέπει να βάλει τη ζωή του σε τάξη. Θα έρθει κοντά με την Αγγελική αλλά κυρίως θα έρθει κοντά με μια πλευρά του χαρακτήρα του που δεν είχε γνωρίσει ποτέ ότι έχει. Αυτήν του καλού, υπομονετικού, δοτικού ‘πατέρα’ και ‘συντρόφου’.

Ο Δημήτρης από σκληρός και επιτυχημένος οδηγός αγώνων μοτοκρός θα δει τη ζωή του να αλλάζει δραματικά όταν γνωρίσει τη γυναίκα της ζωής του, – την Αγγελική και όταν η νέα του οικογένεια – τα παιδιά του φίλου του Στέργιου – θα τον οδηγήσουν σε έναν δρόμο που θα του ανοίξει την καρδιά.

ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΣΑΜΟΪΛΗ – ΚΑΛΤΣΙΚΗ, ~35 ετών, ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ (ΕΛΕΝΗ ΒΑΪΤΣΟΥ)

Η Αγγελική είναι όμορφη, έξυπνη, κομψή, μαχητική, χειραφετημένη, 35χρονη δημοσιογράφος που αρθογραφεί σε ένα site έχοντας κυρίως τα κοσμικά αν και η ίδια θα ήθελε να κάνει ρεπορτάζ κοινωνικού περιεχομένου.

Όπως και ο Δημήτρης δεν έχει κάνει οικογένεια και γενικά δεν μπορεί κι αυτή τις ‘δεσμεύσεις’. Ζει μόνη της, έχοντας τη Σταυρούλα (τη γυναίκα που καθάριζε το σπίτι και των γονιών της από πάντα) να έρχεται 3 φορές τη βδομάδα να της κάνει τις δουλειές του σπιτιού και να της μαγειρεύει.

Η Αγγελική έχει αρκετές φορές κατηγορηθεί ως ‘σνομπ’ και ‘απόμακρη’ αλλά στην πραγματικότητα είναι ένας πολύ ζεστός και συναισθηματικός άνθρωπος που όμως η ίδια έχει επιλέξει να το κρύβει αρκετά βαθιά γιατί δεν θέλει να επιτρέψει στον εαυτό της να πληγωθεί ποτέ ξανά από κανέναν. Έτσι, δεν δίνει ποτέ τον χρόνο σε κανέναν να τη μάθει πραγματικά. Είτε χωρίζει, είτε απλώς κρατάει τις αποστάσεις της. Αυτή είναι η άμυνά της και έτσι πορεύεται.

Η αλήθεια βέβαια είναι πως η Αγγελική έχει έναν πολύ συγκεκριμένο και ιερό στόχο στη ζωή της. Να μάθει που είναι η κόρη της και να προσπαθήσει να τη γνωρίσει και να την βάλει επιτέλους στη ζωή της. Ο μόνος άνθρωπος που εμπιστεύεται η Αγγελική και της λέει τα πάντα, που επιτρέπει να τη δει να κλαίει και την αφήνει να την παρηγορήσει, είναι η Σταυρούλα( Χριστίνα Τσάφου). Η γυναίκα που έρχεται τρεις φορές την εβδομάδα και τη βοηθάει στο σπίτι…

Η «Σταυρούλα» είναι η προσωπικότητα που υιοθετεί η Αγγελική όταν πιάνει δουλειά στο σπίτι των Μακρήδων. Αδέξια στις δουλειές του σπιτιού πρέπει να προσποιηθεί ότι ξέρει τι κάνει. Και να βρει τρόπο να το αποφύγει! Η Αγγελική δεν έχει ιδέα πώς να αντιμετωπίσει τα παιδιά. Όταν όμως υποδύεται τη Σταυρούλα, το μητρικό της ένστικτο θα ξυπνήσει και θα εκπλαγεί με αυτό που νιώθει.

ΕΙΡΗΝΗ ΛΑΜΠΡΟΥ, ~35 ετών, Βοηθός Δημήτρη (ΕΛΙΝΑ ΜΑΛΑΜΑ)

Η Ειρήνη είναι μια όμορφη, ελκυστική… αλλά ψυχρή, άκαμπτη και απρόσιτη γυναίκα. Ερωτεύτηκε τον Δημήτρη από την πρώτη στιγμή που τον γνώρισε. Είναι πολλά χρόνια δίπλα του, το δεξί του χέρι στην εταιρία. Στην αρχή ο Δημήτρης παρασύρθηκε από την ομορφιά της και έμπλεξε ερωτικά μαζί της. Σύντομα όμως κατάλαβε πως θα την πληγώσει και το κακό ήταν πως δουλεύαν και μαζί.

Έτσι προτίμησε να είναι ειλικρινής και να διακόψει την ερωτική τους σχέση για χάρη της επαγγελματικής. Η Ειρήνη τον εξέπληξε καθώς προσποιήθηκε πως και για εκείνη δεν ήταν τίποτα όλο αυτό και συνέχισαν κανονικά την επαγγελματική τους συνεργασία. Η αλήθεια όμως είναι πως καίγεται και λιώνει για τον Δημήτρη και από τότε δεν γνώρισε κανέναν άλλον άντρα. Θέλει να είναι συνέχεια δίπλα του, έστω και σαν συνεργάτης.

ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΣΑΡΡΗΣ, ~55 ετών, Μηχανικός (ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΓΚΛΕΤΣΟΣ)

Η δική μας οικογένεια - Γκλέτσος

Στους ηθοποιούς της «Δικής μας Οικογένειας» θα δούμε επίσης και τον Απόστολο Γκλέτσο, που υποδύεται τον Διονύση Σαρρή. Γεννήθηκε σε μια φτωχή οικογένεια. Ο Διονύσης ήταν το φτωχό αγόρι σε μια ομάδα πλουσίων παιδιών, από τα οποία έμαθε να συμπεριφέρεται σωστά. Πάντα είχε φιλοδοξίες και έβλεπε τον πατέρα του ως χαμένο. Είναι ο πρώην μηχανικός της αγωνιστικής ομάδας του Δημήτρη και του Σέργιου μέχρι που αποσύρθηκαν εξαιτίας του ατυχήματος του Σέργιου.

Από μικρός, ο Διονύσης είχε μεγάλες φιλοδοξίες που ποτέ όμως δεν κατάφερε να πραγματοποιήσει, αφήνοντας πολλά απωθημένα στον χαρακτήρα του. Απωθημένα που θα προσπαθήσει να καλύψει μέσω του γιου του, Ορέστη. (Ρένος Ρώτας)

Ο Διονύσης κρυβόταν πίσω από τη δουλειά του ως μηχανικός και πίστευε θα του έδινε μια μοναδική ευκαιρία κοινωνικής προόδου, να γίνει κάποιος. Όταν ο Δημήτρης με τον Στέργιο αποσύρθηκαν, ένιωσε προδομένος. Και το πρόβλημα είναι ότι όταν νιώθει προδομένος, γίνεται εκδικητικός.

ΑΝΤΡΕΑΣ ΜΑΚΡΗΣ, 17 ετών, ο μεγάλος γιος (ΝΙΚΟΛΑΣ ΧΑΛΚΙΑΔΑΚΗΣ)

Ο Αντρέας είναι 17 ετών. Είναι μόλις λίγους μήνες μεγαλύτερος από την Νεφέλη(Κατερίνα Κρανίδη). Μεγάλωσαν ως δίδυμα. Από τότε που γεννήθηκαν μοιράζονταν τα πάντα. Είναι ακόμα αχώριστοι και λατρεύουν ο ένας τον άλλον.

Σε αντίθεση με τη Νεφέλη, ο Αντρέας είναι ντροπαλός, ήρεμος και χαμηλών τόνων. Πάντα ζούσε κάτω από τη σκιά της αδερφής του. Έπεισε τον εαυτό του ότι ο πατέρας του τον χρειαζόταν στην εταιρεία, ότι θα είναι ο φυσικός διάδοχος και έτσι σχεδιάζει να σπουδάσει Διοίκηση Επιχειρήσεων. Ενώ είναι στην Γ΄Λυκείου, κάνει επίσης κάποια μαθήματα κολεγίου στο Διαδίκτυο, ώστε να μπορεί να είναι μπροστά.

Ο Αντρέας τραγουδάει και χορεύει καταπληκτικά. Είναι κάτι που τον χαλαρώνει και τον κάνει χαρούμενο, αλλά δεν το έχει πάρει στα σοβαρά και δεν έχει φανταστεί να κάνει καριέρα. Χορεύει και τραγουδάει μόνος του, μπροστά στον καθρέφτη. Η μητέρα του γνωρίζει αυτό το μυστικό και τον ωθεί να ακολουθήσει την αληθινή του κλίση, χωρίς να λογαριάζει τι πιστεύουν οι άλλοι.

Σε αντίθεση με τη μητέρα του, ο πατέρας του δεν πήρε ποτέ σοβαρά την καλλιτεχνική του πλευρά. Ο Σέργιος έβλεπε πάντα τον γιο του ως διάδοχό του και είναι σίγουρος ότι όταν τελειώσει το σχολείο πρέπει να μπει στην εταιρεία για να ξεκινήσει να φτιάχνει την καριέρα του.

ΝΕΦΕΛΗ ΜΑΚΡΗ, 17 ετών, η θετή κόρη (ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΚΡΑΝΙΔΗ)

Η Νεφέλη είναι η κόρη της Αγγελικής, αλλά αυτό δεν το ξέρει ακόμα! Είναι 17, σχεδόν ενήλικη, αλλά κουβαλάει έντονα το σημάδι της εγκατάλειψης. Αν και είναι ένα διασκεδαστικό, ευαίσθητο και έξυπνο κορίτσι, το γεγονός ότι έχασε δύο μητέρες της έχει ραγίσει την καρδιά. Ίσως αυτός είναι ο λόγος που είναι τόσο ευαίσθητη και γενναιόδωρη, ίσως αυτός είναι ο λόγος για το πάθος της να βοηθά τα εγκαταλελειμμένα ζώα και να τους βρίσκει σπίτια.

Η Νεφέλη είναι ειλικρινής και κάνει τα πάντα μέσα από την καρδιά της και δεν επιτρέπει σε κανέναν να μπει ανάμεσα σε αυτήν και τα ιδανικά της. Άλλωστε υπάρχει μια εσωτερική ανάγκη που σχεδόν την καθορίζει. Η Νεφέλη πρέπει να αποδείξει ότι είναι μια Μακρή, ότι έχει το πάθος για την ταχύτητα και τις μηχανές στο αίμα της. Η αλήθεια είναι ότι λατρεύει τις μοτοσυκλέτες και ονειρεύεται να αγωνιστεί σε πίστες μοτοκρός.

ΑΘΗΝΑ ΜΑΚΡΗ, 15 χρονών, (ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΠΙΤΤΑ)

Η Αθηνά είναι ένα 15χρονο κορίτσι που όμως η συμπεριφορά της δεν συνάδει καθόλου με την ηλικία της. Έχει αναζητήσεις μεγαλύτερης ηλικίας ανθρώπου, και πολλές φορές η αθωότητα της ηλικίας της μπερδεύεται με την υπερβολική ανάλυση που κάνει στα πάντα με το μυαλό της.

Έχει μια περίεργη ανάγκη να ερευνήσει, να εξηγήσει και να αποκαλύψει κάθε λεπτομέρεια για το τι μιλάει. Αν τη ρωτήσετε για κάτι, θα σας δώσει την προέλευση, την εξέλιξη, την τοποθεσία και ολόκληρη την ιστορία γύρω από αυτό. Και ό,τι αγνοεί, το αναζητά και το μαθαίνει.

ΙΣΜΗΝΗ ΜΑΚΡΗ, 10 χρονών (ΚΡΥΣΤΑΛΛΙΑ ΑΛΙΜΠΕΡΤΗ)

Είναι 10 ετών και μέχρι το ατύχημα ήταν ένα χαρούμενο παιδί.. Ήταν το μωρό του σπιτιού. Λατρεύει την Νεφέλη, είναι το πρότυπό της και θέλει να γίνει σαν αυτήν όταν θα μεγαλώσει. Μετά το θάνατο των γονιών της, η Ισμήνη κλείδωσε. Κλείστηκε στον εαυτό της και έφτασε σε σημείο να σταματήσει να μιλάει τελείως. Όποιος ειδικός την έχει δει έχει καταλήξει στο ίδιο συμπέρασμα.

Η ‘αλαλία’ της προέρχεται από το σοκ του ξαφνικού θανάτου των γονιών της. Είναι καθαρά συναισθηματική αντίδραση και ελπίζουν πως κάποια στιγμή θα επανέλθει. Ο Δημήτρης και τα αδέρφια της θα προσπαθήσουν να την κάνουν να συνεχίσει τη ζωή της όσο πιο ομαλά γίνεται. Η Ειρήνη θα είναι αυτή που θα καταφέρει να την καταλάβει πρώτη, αλλά η αγάπη του Δημήτρη και στη συνέχεια της Αγγελικής θα τη γιατρέψει και θα την κάνει να μιλήσει ξανά.

ΠΑΥΛΟΣ ΔΑΒΡΗΣ, ~35 ετών (ΝΙΚΟΣ ΠΟΥΡΣΑΝΙΔΗΣ)

Η δική μας οικογένεια - Πουρσανίδης

Στους ηθοποιούς της σειράς «Η δική μας οικογένεια» βλέπουμε επίσης τον Νίκο Πουρσανίδη, που υποδύεται τον Παύλο Δαβρή. Ο Παύλος είναι ο μικρότερος αδερφός του Δημήτρη. Ωραιοπαθής, με μεγάλη ιδέα για τον εαυτό του. Προσέχει πολύ την εμφάνισή του, ξοδεύει μια περιουσία (είτε την έχει είτε όχι!) σε ρούχα και αξεσουάρ, και τον ενδιαφέρει πολύ περισσότερο το πώς φαίνεται από το ποιος πραγματικά είναι. Αν και δείχνει φουλ επιφανειακός τύπος, στην πορεία θα ανακαλύψει και μαζί του και ο τηλεθεατής και την ανθρώπινη, συγκινητική του πλευρά.

Όταν πέθανε η μητέρα του Δημήτρη και του Παύλου, τους άφησε κάποια χρήματα. Και ενώ ο Δημήτρης φρόντισε να τα επενδύσει, ο Παύλος τα σκόρπισε σε χρόνο dt. Γιατί έτσι είναι ο Παύλος. Δεν κρατάει ποτέ του λεφτά αλλά τα ξοδεύει αμέσως. Είναι τεμπέλης και του αρέσουν γενικά τα εύκολα. Μπλέκει συνέχεια σε μπερδεμένες και βρώμικες δουλειές. Πάντα ψάχνει την ευκαιρία να βγάλει εύκολα χρήματα.

ΜΥΡΤΩ ΚΑΛΤΣΙΚΗ – ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΟΥ, ~27 ετών (ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΚΟΜΜΑΤΑ)

Η Μυρτώ είναι η μικρότερη αδερφή της Αγγελικής. Δουλεύει στη ρεσεψιόν της «DaMak Motors» και είναι παντρεμένη με τον Μιχάλη,(Πάρις Θωμόπουλος) τον μηχανικό της εταιρείας.

Η Μυρτώ δεν γνωρίζει για το παρελθόν της αδελφής της. Δεν έμαθε ποτέ για την εγκυμοσύνη της Αγγελικής, ήταν τότε μικρούλα και οι γονείς της είπαν πως η αδερφή της πήγε για σπουδές. Γι’ αυτό και δεν καταλάβαινε ποτέ τη συμπεριφορά της Αγγελικής απέναντι στους γονείς τους.

Ο πατέρας τους ήταν αυταρχικός, αλλά καλός άνθρωπος, που έκανε τα πάντα για την οικογένειά του. Η Μυρτώ λατρεύει την αδερφή της αλλά δεν ξέρει πώς να την πλησιάσει. Συνέχεια ανησυχεί για την εμφάνισή της. Είναι όμορφη και έχει πολύ καλή σιλουέτα και το δέρμα της είναι αψεγάδιαστο. Από μικρή ήθελε να γίνει μοντέλο, πήγε σε κάποια πρακτορεία και κατάφερε να κάνει κάποιες διαφημίσεις.

Γνώρισε τον Μιχάλη και αμέσως μετά παντρεύτηκε. Στην πραγματικότητα, προσπαθούσε να ανεξαρτοποιηθεί από τον πατέρα της και έμπλεξε με τον Μιχάλη που της απαγόρεψε να είναι μοντέλο αλλά και να εργαστεί οπουδήποτε. Όπως συμβαίνει συνήθως, βρήκε έναν άντρα σαν τον πατέρα της. Φυσικά ο Μιχάλης έχει άλλους τρόπους και δεν το απαγόρευσε ευθέως, αλλά την έπεισε ότι θα ήταν καλή ιδέα να γίνουν νέοι γονείς. Προσπαθούν να κάνουν ένα μωρό τα τελευταία 5 χρόνια.

ΜΙΧΑΛΗΣ ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΟΣ, ~35 ετών, Μηχανικός (ΠΑΡIΣ ΘΩΜΟΠΟΥΛΟΣ)

Ο Μιχάλης είναι ο άντρας της Μυρτώς και ο Μηχανικός της «DaMak motors». Είναι όμορφος αλλά σε αντίθεση με τη Μυρτώ που έχει μεγαλώσει σε μια μεγαλοαστική οικογένεια, αυτός έχει πιο λαϊκές καταβολές. Μιλάει με πολύ δυνατή φωνή, είναι απλός, πρακτικός, ικανός και λύνει προβλήματα. Έχει καλή καρδιά και είναι πολύ ρομαντικός. Είναι καλός σύντροφος και μισεί την αδικία. Είναι ειλικρινής και πιστός.

Πιστεύει στην παράδοση, είναι θεοσεβούμενος και πολύ συντηρητικός. Θα του άρεσε να ζήσει στις εποχές που οι γυναίκες έμεναν σπίτι και οι άντρες πήγαιναν στη δουλειά. Ωστόσο, ξέρει ότι τα πράγματα δεν είναι πια έτσι και τα αποδέχεται, αλλά πιστεύει ότι ο κόσμος κάνει λάθος και ο χρόνος θα δείξει σε όλους ότι έχει δίκιο. Είναι προστατευτικός, ζηλιάρης και κτητικός. Του αρέσει να παίρνει τη γυναίκα του παντού. Μερικοί άνθρωποι μπορεί να πιστεύουν ότι είναι μια στάση ελέγχου, αλλά λέει ότι είναι προστατευτικός.

ΦΩΤΕΙΝΗ ΔΑΒΡΗ, ετών 19, Η κόρη του Παύλου (ΑΡΙΑΔΝΗ ΔΑΡΡΑ)

Η Φωτεινή είναι η 19χρονη κόρη του Παύλου. Είναι όμορφη, τολμηρή, απελευθερωμένη. Ζει με τη μητέρα της στη Θεσσαλονίκη, αλλά όταν ξεκινά η ιστορία, μετά από έναν μεγάλο καβγά με τη μητέρα της αποφασίζει να επιστρέψει και να ζητήσει από τον πατέρα της να ζήσει μαζί του.

Η Φωτεινή και ο Παύλος δεν έχουν περάσει πολύ χρόνο μαζί και θα πρέπει να μάθουν να γνωρίζονται. Είναι όμορφη, ώριμη σε κάποια πράγματα αλλά σε κάποια άλλα, όχι. Χειραφετημένη, ανεξάρτητη με μεγάλη αυτοπεποίθηση. Έχει κάνει πολλές σχέσεις με αγόρια και πάντα είχε αυτή το πάνω χέρι στη σχέση τους.

ΚΑΙΤΗ, 17 ετών, η κοπέλα του Αντρέα (ΜΑΡΙΑ ΜΠΑΤΗ)

Η Καίτη είναι 17 χρονών και είναι το κορίτσι του Αντρέα από… πάντα! Ήταν η καλύτερη φίλη της Νεφέλη για πολλά χρόνια και συμμαθήτρια και των δύο. Είναι η κόρη της Φανής και η ετεροθαλής αδερφή του Ορέστη. Ο πατέρας της έχει χωρίσει από τη Φανή και έχει γίνει μοναχός στο Άγιο Όρος!

Έχει να δει τον πατέρα της πάνω από 10 χρόνια, ουσιαστικά δεν τον έχει γνωρίσει καλά – καλά. Και γι’ αυτό ζηλεύει τον Ορέστη, που αυτός τουλάχιστον έχει έναν πατέρα που είναι μια ζωή δίπλα του. Είναι καλό παιδί και πιστή φίλη. Λατρεύει τον Αντρέα με τον οποίο έχουν μια τακτοποιημένη και φαινομενικά ευτυχισμένη ζωή.

ΜΑΡΘΑ ΛΑΜΠΡΟΥ, ~57 ετών, Η μητέρα της Ειρήνης (ΥΡΩ ΜΑΝΕ)

Η δική μας οικογένεια - Λούπη

Η Μάρθα είναι η μητέρα της Ειρήνης (Ελίνα Μάλαμα). Χώρισε όταν η Ειρήνη δεν είχε κλείσει ακόμα τα 2 χρόνια της. Μεγάλωσε μόνη της τη μοναχοκόρη της. Αυτή ήταν η νίκη της. Πάντα καυχιόταν ότι ήταν ανύπαντρη μητέρα και ότι έκανε τα πάντα. Είναι περήφανη για τον εαυτό της αλλά υποδύεται και το θύμα.

Έδωσε πολλά, ίσως περισσότερα από όσα μπορούσε, και νιώθει ότι η ζωή πρέπει να την αποζημιώσει. Όταν η Ειρήνη άρχισε να δουλεύει, αποφάσισε ότι ήρθε η ώρα να ξεκουραστεί, παράτησε τη δουλειά της ως καθηγήτρια αγγλικών, κρύβοντας ότι στην πραγματικότητα έπρεπε να συνταξιοδοτηθεί. Η Μάρθα ουσιαστικά ζει μέσω της Ειρήνης, παρά το γεγονός ότι είναι ακόμα μια νέα και δραστήρια γυναίκα. Από τα χρόνια διδασκαλίας της αγγλικής γλώσσας, κράτησε απλώς την ανάγκη να πει μερικές φράσεις για να επιδεικνύεται.

ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΚΑΛΤΣΙΚΗΣ, ~ 70 ετών, Ο πατέρας της Αγγελικής (ΝΙΚΟΣ ΒΕΡΛΕΚΗΣ)

Ο Γρηγόρης είναι ο πατέρας της Αγγελικής και της Μυρτώς. Παλιός πολιτικός, έχει υπάρξει βουλευτής για 12 χρόνια και Υπουργός για τέσσερα από αυτά. Συντηρητικός, παλαιών αρχών και αυταρχικός. Υπέρμαχος του «Πατρίς, θρησκεία, οικογένεια» ενώ του αρέσει να γίνονται τα πράγματα πάντα με τον δικό του τρόπο. Νιώθει ότι ήταν καλός σύζυγος και οικογενειάρχης γιατί ήταν πάντα στο σπίτι, έδινε στη γυναίκα του ανέσεις και εξαιρετική εκπαίδευση για τις κόρες του. Ήταν πάντα πολύ σεβαστός, (δεν έχουν γίνει ποτέ γνωστές υποθέσεις).

Το όποια παράπονα είχε η γυναίκα του, συνήθιζε να τα καλύπτει με ταξίδια ή ένα ακριβό δώρο. Ποτέ δεν ήταν πολύ στοργικός ή ζεστός με τις κόρες του, αν και τις αγαπά. Πιστεύει ότι ο καλύτερος τρόπος για να δείξει στοργή είναι να κάνει το καθήκον του, παρέχοντας ό,τι χρειάζεται. Ποτέ δεν έδινε αγκαλιές ή τρυφερότητα.

Ήταν πάντα πολύ απαιτητικός με τη μεγάλη του κόρη, την Αγγελική, από την οποία είχε πολλές προσδοκίες για το μέλλον της. Ήταν ξεκάθαρα η αγαπημένη του κόρη, ίσως επειδή ήταν η μεγαλύτερη. Με την Μυρτώ ήταν πιο χαλαρός.

Η Αγγελική τον απογοήτευσε πολύ όταν έμεινε έγκυος. Δεν δίστασε να κάνει αυτό που νόμιζε ότι ήταν σωστό, όχι για εκείνον αλλά για την κόρη του. Δεν σκέφτηκε την καριέρα του ούτε τι θα πει ο κόμος, αλλά μόνο το καλύτερο για το μέλλον της Αγγελικής του. Έτσι την έστειλε στους παππούδες στο χωριό και την έκρυψε μέχρι να γεννήσει λέγοντας σε όλους πως πήγε εσώκλειστη σε ένα σχολείο στην Ελβετία και μετά για σπουδές.

Μετά από αυτό ο Γρηγόρης αρρώστησε βαριά και αναγκάστηκε να αποχωρήσει από την ενεργό πολιτική δράση. Ενώ η γυναίκα του και μητέρα των κοριτσιών πέθανε από τη στενοχώρια της γι’ αυτό που κάνανε.

ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ ΚΩΛΕΤΣΗ, 60 ετών, Η οικιακή βοηθός (ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΤΣΑΦΟΥ)

Η δική μας οικογένεια -  Τσάφου

Στους ηθοποιούς της σειράς «Η δική μας οικογένεια» βλέπουμε επίσης τη Χριστίνα Τσάφου που υποδύεται τη Σταυρούλα Κωλέτση. Η Σταυρούλα είναι μια γλυκιά, ταπεινή, αλλά γεμάτη σοφία γυναίκα. Δούλευε από μικρή στο σπίτι του πατέρα της Αγγελικής, κάνοντας ό,τι κάνει μια νοικοκυρά. Σκούπιζε, σιδέρωνε, μαγείρευε, ‘ντάντευε’ τα παιδιά και όταν τέλειωνε με όλα γύριζε σπίτι της.

Τώρα, μοιράζει τον χρόνο της μεταξύ του σπιτιού της Αγγελικής και του πατέρα της. Τις μισές μέρες της εβδομάδας βοηθάει στις δουλειές του σπιτιού την Αγγελική και τις άλλες μισές τον πατέρα της. Είναι πολύ κοντά με την Αγγελική, γνωρίζει το παρελθόν της και της στέκεται όχι ως ‘υπηρέτρια’ αλλά ως φίλη.

Η Σταυρούλα είναι πολύ εργατική, ακριβής και καθόλου φυγόπονη. Πρέπει να πάρει λεωφορείο και τρένο για να δουλέψει, αλλά ποτέ δεν παραπονιέται. Δεν παραπονιέται για τον καιρό, ούτε για την κίνηση. Μερικές φορές μόνο ίσως γκρινιάξει για τις τιμές στο σούπερ μάρκετ και για τον κόσμο που «γίνεται όλο και πιο τρελός».

Ο σύζυγος της Σταυρούλας είναι πολύ τεμπέλης, του αρέσει να πίνει και δεν του αρέσει να δουλεύει. Μεγάλωσε τα δυο παιδιά της με μεγάλη προσπάθεια. Έχει και εγγόνια (δεν τα βλέπουμε ποτέ). Η Σταυρούλα είναι η μόνη που θα μάθει για τη διπλή ζωή της Αγγελικής, και θα τη στηρίξει.

ΠΕΡΣΑ ΓΑΪΤΑΝΗ, 30 ετών (ΔΗΜΗΤΡΑ ΚΟΚΚΟΡΗ)

Η Πέρσα είναι 30 χρονών και δουλεύει μαζί με την Αγγελική στο ειδησεογραφικό site. Η Πέρσα είναι ό,τι πιο κοντινό έχει η Αγγελική σε μια φίλη. Θα την καλύψει στη δουλειά, όταν αρχίσει να έχει τη «διπλή ζωή» της. Η Πέρσα δεν ξέρει την αλήθεια αλλά θα τη βοηθήσει έτσι κι αλλιώς γιατί της αρέσει, παρόλο που δεν κατάφερε ποτέ να φτάσει στην καρδιά της.

Όταν η Αγγελική αναγκαστεί να της αποκαλύψει το μυστικό της γιατί τη χρειάζεται αλλά και γιατί δεν αντέχει άλλο να το σηκώνει μόνη αυτό το βάρος η σχέση τους θα αλλάξει τελείως. Θα γίνουν αχώριστες φίλες.

Είναι ομιλητική και παρορμητική.Είναι πολύ περίεργη και δεν το κρύβει. Σχετίζεται με τους ανθρώπους μέσω ερωτήσεων. Ρωτάει ευθέως αυτό που θέλει να μάθει. Ίσως πάρα πολύ. Δεν έχει ποτέ καμία αμφιβολία. Ζητά τόσα πολλά που αναγκάζει τους ανθρώπους να σκεφτούν πιο βαθιά πράγματα που δεν είχαν ξανακάνει. Ως καλή δημοσιογράφος, την ενδιαφέρουν οι λεπτομέρειες.

Πάντα βγάζει συμπεράσματα και έχει σχεδόν πάντα δίκιο, ενώ παντού βλέπει στοιχεία και ενδείξεις τα οποία και είναι πρόθυμη να τα ακολουθήσει και όπου τη βγάλουν!

ΕΥΔΟΚΙΑ, ~70 ετών (ΕΛΕΝΗ ΚΡΙΤΑ)

Στους ηθοποιούς της σειράς βλέπουμε επίσης την Ελένη Κρίτα, που υποδύεται την Ευδοκία. Είναι η γυναίκα που φρόντιζε κάποτε τον πατέρα του Σέργιου όταν έπαθε αλτσχάιμερ και συνέχισε να προσφέρει τις υπηρεσίες της στην οικογένεια Μακρή και μετά, βοηθώντας στο μεγάλωμα των παιδιών τους.

Η Ευδοκία μένει στο ξενώνα του σπιτιού και ήταν πάντα ο ‘άνθρωπος’ που φρόντιζε τους Μακρήδες. Αφοσιωμένη, δοτική και πολύ αποτελεσματική. Όσο περνάνε τα χρόνια βέβαια, αυτή η αποτελεσματικότητα αρχίζει να μειώνεται αλλά αυτό δεν θα το παραδεχτεί ποτέ η Ευδοκία.

Είναι περήφανη για το σπίτι και πως τα φέρνει όλα βόλτα. Νομίζει ότι μπορεί να κάνει τις μικροδουλειές και δεν θέλει κανέναν να εισβάλει. Γι’ αυτό θα μισήσει από την αρχή τη Αγγελική/Σταυρούλα. Θα τη δει ως εισβολέα και όχι ως έναν άνθρωπο που ήρθε να βοηθήσει. Θα προσπαθεί συνεχώς να αποδεικνύει ότι δεν είναι άχρηστη και ότι τη χρειάζονται. Η Ευδοκία, είναι επίσης και η θεία του Στέφανου(ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΣ), του οδηγού της ομάδας motor cross του Δημήτρη και του Σέργιου.

ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΟΥΖΙΝΙΔΗΣ, ~22ετών (ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΣ)

Ο Στέφανος είναι 22 χρονών και είναι ο 1ος οδηγός αγώνων μοτοσικλέτας της DaMak Racing Team. Είναι ένα απλό αγόρι, καλός άνθρωπος. Δεν έχει ατζέντα ούτε σκοτεινά σχέδια. Είναι διάφανος και λέει αυτό που νιώθει. Λέει στη Νεφέλη ότι είναι η αγάπη της ζωής του και της το λέει κάθε φορά που τη βλέπει. Με τέτοιο τρόπο όμως που η Νεφέλη δεν τον παίρνει ποτέ στα σοβαρά. Πιστεύει ότι το λέει για πλάκα.

Παρόλο που τη γνωρίζει από παιδί, την ανακάλυψε ως γυναίκα την ημέρα που έκλεισε τα 15, στο πάρτι της, ντυμένη σαν πριγκίπισσα. Από εκείνη τη στιγμή, είναι σίγουρος ότι πρέπει να είναι μαζί. Ανεξάρτητα από τη διαφορά ηλικίας ή τη διαφορά τάξης ή το γεγονός ότι είναι κόρη του ιδιοκτήτη της εταιρείας όπου εργάζεται… το νιώθει στην καρδιά του και πάντα λέει και κάνει ό,τι του λέει η καρδιά του.

Ξέρει ότι δεν έχει την εμφάνιση ή τη γοητεία του Ορέστη, αλλά ξέρει ότι έχει το πιο ισχυρό όπλο: την ειλικρινή αγάπη που νιώθει για εκείνη. Η καρδιά του Στέφανου είναι τεράστια, είναι ένα πολύ ευγενικό άτομο.

ΟΡΕΣΤΗΣ ΣΑΡΡΗΣ, 23 ετών (ΡΕΝΟΣ ΡΩΤΑΣ)

Η δική μας οικογένεια - Ρώτας

Στους ηθοποιούς της σειράς «Η δική μας οικογένεια» βλέπουμε επίσης τον Ρένο Ρώτα. Ο Ορέστης είναι ο 23χρονος γιος της Φανής και του Διονύση και ετεροθαλής αδελφός της Καίτης. Ο πατέρας του τον παρακίνησε και τον στήριξε για χρόνια να γίνει οδηγός αγώνων μοτοκρός και αναζητά δουλειά στις πιο σημαντικές ομάδες. Είναι ωραίος και το ξέρει. Ξέρει επίσης ότι (σχεδόν) όλες οι γυναίκες πεθαίνουν για εκείνον.

Ίσως γι’ αυτό ενδιαφέρεται για τη Νεφάλη, που είναι η μόνη που δείχνει ότι δεν λιώνει μόλις τον βλέπει! Έχει συνηθίσει να τα έχει εύκολα με το άλλο φύλο. Ποτέ δεν βγαίνει με μια κοπέλα για πολύ καιρό, γιατί δεν έχει γνωρίσει ακόμα την κατάλληλη. Ο μεγαλύτερος σύμμαχός του είναι το χαμόγελό του. Είναι περιπετειώδης, ζει το παρόν, που φαίνεται υπέροχο. Δεν κάνει ποτέ σχέδια για το μέλλον.

ΦΑΝΗ, 40 ετών (ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΑΝΤΖΟΥΛΑΤΟΥ)

Η Φανή είναι 40 χρονών και έχει ένα café (ή μια καντίνα) δίπλα στην πίστα μότο κρος. Είναι μοντέρνα, ελκυστική και έχει έντονο και δυναμικό χαρακτήρα. Είναι πρόθυμη να υπερασπιστεί τη θέση της και να πετύχει αυτό που θέλει. Η Φανή παντρεύτηκε τον Διονύση πολύ μικρή και απέκτησε έναν γιο, τον Ορέστη. Ο γάμος δεν κράτησε, χώρισαν πολύ γρήγορα και απέκτησε με άλλο σύντροφο μια κόρη την Καίτη.

Μιλάει με τους πρώην συντρόφους της, αλλά μαλώνει συχνά. Ειδικά με τον Διονύση, πάντα κατηγορούν ο ένας τον άλλον ή διαφωνούν για το πώς να τον εκπαιδεύσουν. Όμως κατά βάθος αγαπούν πολύ ο ένας τον άλλον και δεν διστάζουν να αλληλοστηρίζονται όταν χρειάζεται.

ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΑΡΑΜΑΝΩΛΗΣ (ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΤΕΦΟΠΟΥΛΟΣ)

Δικηγόρος. Είναι αυτός που συμβουλεύει τον δικαστή σε εκείνες τις υποθέσεις που εμπλέκεται ανήλικα. Η δουλειά του είναι να υπερασπίζεται το συμφέρον του παιδιού. Θα επιβλέπει ότι αυτό που αποφασίζεται σε μια δίκη δεν βλάπτει τα συμφέροντα ή τα δικαιώματα του παιδιού. Θα εμφανιστεί στο νομικό κομμάτι της ιστορίας στην αρχή, για να δηλώσει ότι οι ανήλικοι χρειάζονται νόμιμο κηδεμόνα διαφορετικά, θα πάνε σε ανάδοχο.

Θα είναι επίσης το πρόσωπο που θα επιβλέπει τη διαχείριση της κληρονομιάς των παιδιών από τον Δημήτρη (50% της εταιρείας). Θα επανεμφανίζεται συχνά κατά τη διάρκεια της δικαστικής μάχης μεταξύ της θείας των παιδιών και του Δημήτρη. Είναι ένα σοβαρό και αφοσιωμένο άτομο που θα δει ότι ο Δημήτρης είναι το ιδανικό άτομο για να είναι ο νόμιμος κηδεμόνας, αλλά σέβεται επίσης το νόμο και θα τον κάνει να ακολουθήσει κάθε νομική διαδικασία που θεωρεί απαραίτητη.

ΣΠΥΡΟΣ ΠΑΠΟΥΤΣΗΣ (ΜΑΚΗΣ ΠΑΤΕΛΗΣ)

Είναι ο συντάκτης του περιοδικού που εργάζεται η Αγγελική. Έχει εμμονή με τη δουλειά αλλά και τη διασκέδαση. Τρέχει συνέχεια πίσω από την Αγγελική καθώς έχει δαγκώσει τη λαμαρίνα μαζί της. Αλλά στο τέλος θα είναι με την Πέρσα.

Είναι από τους δημοσιογράφους που δίνουν τη ζωή τους για την είδηση. Αλλά είναι επίσης ικανός να εφεύρει ιστορίες για να κρατήσει το site σε λειτουργία, ενώ οι προθεσμίες παράδοσης είναι ιερές. Θέλει να είναι πάντα πρώτος στη δουλειά του και δε διστάζει να πετάξει έναν τίτλο χάριν εντυπωσιασμού, αν είναι να φέρει στο άρθρο του κάποιες δεκάδες views επιπλέον.

Δείτε επίσης στο tv-24.gr:

Η δική μας οικογένεια εξελίξεις 18/10: Ο Δημήτρης κοιμάται στους Μακρήδες - Ο Ανδρέας αντιδράει

Η δική μας οικογένεια εξελίξεις 19/10: Ο Δημήτρης περιπλέκεται με την Αγγελική - Αντιμέτωπος με την ασθένεια ενός παιδιού