Από Νεφέλη Ντατσοπούλου

Μπορεί το Μαύρο Ρόδο να βρίσκεται μόλις λίγο καιρό στον αέρα του Mega, ωστόσο ήδη έχει καταφέρει να κερδίσει το ενδιαφέρον του τηλεοπτικού κοινού (δείτε εδώ τα εντυπωσιακά νούμερα τηλεθέασης που σημειώνει).

Οι εξελίξεις στη σειρά είναι καταιγιστικές και έτσι το κοινό σχολιάζει ασταμάτητα τις σκηνές που έχουν μαζί οι δύο πρωταγωνιστές (δείτε εδώ τι γράφεται στο Twitter), καθώς και τις ατάκες των υπόλοιπων χαρακτήρων.

Εκτός προγράμματος Mega, την Τετάρτη (26/10) το Μαύρο Ρόδο

Η σειρά προβάλλεται κάθε εβδομάδα Κυριακή με Τετάρτη, ωστόσο όπως έγινε γνωστό, αυτή την εβδομάδα, η σειρά θα παίξει μία μέρα λιγότερη. Αυτό συμβαίνει γιατί τη θέση της στο πρόγραμμα του Mega για την Τετάρτη (26/10) έχει πάρει ο αγώνας Champions League του Άγιαξ με τη Λίβερπουλ.

Τι θα δούμε στο επόμενο επεισόδιο

Η πίεση που ασκούν στην Ελισάβετ ο Πέτρος και ο Λευτέρης προκειμένου να μείνει εκτός μοναστηριού, κάνουν την κοπέλα να αντιδράσει και έτσι αποφασίζει να τους μιλήσει ώστε να κατανοήσουν τα θέλω της. «Εκεί είναι πια η ζωή μου και θέλω να ακολουθήσω αυτόν τον δρόμο, του Θεού», ξεκαθαρίζει. «Ησουν πολύ μικρή όταν πήγες στο μοναστήρι, δεν μπορεί να το αποφάσισες μόνη σου, ίσως σε πίεσαν», της λέει ο Πέτρος, ενώ ο Λευτέρης συμπληρώνει: «Πλύση εγκεφάλου σου έκαναν». Η αντίδρασή της φέρνει στο φως αλήθειες που ο Λευτέρης δεν μπορεί να αντέξει: «Καλύτερα να ζω μακριά σου, ήταν λάθος ίσως το να μείνω εδώ για να κάνω ένα βήμα να έρθουμε πιο κοντά και να αφήσουμε πίσω το παρελθόν.

Θα γυρίσω στο μοναστήρι», του λέει και όλη αυτή η πίεση προκαλεί έμφραγμα στον Λευτέρη, ο οποίος πέφτει στον δρόμο και η Ελισάβετ με τον Πέτρο τρέχουν να τον βοηθήσουν. Στο μεταξύ, στην Πάτρα ο Βίκος στήνει ακόμα μια παγίδα στον Θέμη. Από την άλλη, η ηγουμένη ζητάει την άδεια του Μητροπολίτη για τη χειροτονία της Ελισάβετ, όμως εκείνος επηρεασμένος από τα λόγια της Κασσιανής, την κατηγορεί ότι δεν μερίμνησε για να προστατεύσει το πνευματικό της παιδί:

«Είμαι απογοητευμένος με κάποια πράγματα που έμαθα και δεν μπορώ να δεχτώ τη χειροτονία της Ελισάβετ. Την έχεις αφήσει να μένει στο πατρικό της, μακριά από τον οίκο του Θεού! Οι πειρασμοί είναι πολλοί και αμφιβάλλω αν είναι έτοιμη ακόμα να ακολουθήσει τη ζωή του μοναχισμού». Η ηγουμένη εξηγεί στον Μητροπολίτη πως του μετέφεραν λάθος πληροφορίες και έτσι τον πείθει να αλλάξει γνώμη. Στο μοναστήρι επικρατεί αναστάτωση καθώς η Κασσιανή δεν συμφωνεί με τη χειροτονία της Ελισάβετ και η ηγουμένη τη βάζει στη θέση της.

Κι ενώ ο Λευτέρης βρίσκεται στο έδαφος, ο Πέτρος τρέχει να τον συνεφέρει, ενώ η Ελισάβετ ζητάει τη βοήθεια του Γεράσιμου και μαζί μεταφέρουν τον άτυχο άντρα στο νοσοκομείο.

Δείτε επίσης στο tv-24.gr:

Μαύρο Ρόδο Spoiler: Για πρώτη φορά μετά από χρόνια - Η επίμαχη συνάντηση του Θέμη με την Πολυξένη

Μαύρο Ρόδο - spoiler: «Βοήθεια έναν γιατρό!» - Ο Πέτρος σε κατάσταση σοκ φωνάζει μέσα στην νύχτα