Από Ελένη Μήτση

Εντάσεις και ανατροπές βλέπουμε στα τελευταία επεισόδια του Σασμού, με την είσοδο των νέων χαρακτήρων να αλλάζουν τις ισορροπίες στη ζωή του χωριού. Ο ερχομός κυρίως του Παύλου έχει καταφέρει να αφήσει τους πάντες άναυδους και κυρίως τον παππά.

Οι δύο τους γνωρίζονται από το παρελθόν και μάλιστα ο παπαμιχάλης δεν ήθελε με τίποτα να γυρίσει ο Βρουλάκης στον τόπο του, καθώς μαζί έχουν θάψει καλά κάποια μυστικά. Παρά τις συμβουλές του όμως, ο Παύλος είναι εδώ και διψάει για εκδίκηση.

Σε κρίσιμη κατάσταση ο παππά Μιχάλης στο Σασμό

Αυτό το έχει αντιληφθεί ο παπάς και παρά τις προσπάθειες του να ηρεμήσει την κατάσταση, φοβάται τα χειρότερα, πιέζεται και τότε παθαίνει ένα έμφραγμα. Οι χωριανοί θέλουν να τον πάνε στο νοσοκομείο και σε κάποιο γιατρό, αλλά εκείνος εμπιστεύεται μόνο τον θεό.

Παπά Μιχάλης

Τους εγκαταλείπει όλους και φεύγει

Μαζί με τα νέα πρόσωπα που έχουν εισβάλει στον Σασμό, τα οποία έχουν επιστρέψει για δικούς τους λόγους που θα μάθουμε στην συνέχεια της σειράς (όπως ο Ευθύμης και το σκοτεινό μυστικό που τον ενώνει με τον Φραγκιαδάκη), έχουν έρθει και τεράστιες ανατροπές που ούτε μας πέρναγαν ποτέ από το μυαλό!

Το χωριό δεν έχει μόνο να αντιμετωπίσει μία ενδεχόμενη βεντέτα, και έναν νέο κύκλο αίματος ανάμεσα στις οικογένειες των Βρουλάκηδων και των Σταματάκηδων, αλλά και με μία απώλεια που δεν χωράει το μυαλό τους, ούτε φαντάζονταν ποτέ πως θα συμβεί!

Είναι το άτομο που τους συμβουλεύει τους πάντες και κρατά μακριά τις κακοτοπιές και τους τσακωμούς, όσο δηλαδή και αυτός μπορεί, από το χωριό, αλλά και ο άνθρωπος που ταυτόχρονα ξέρει τα πάντα! Ο παπα Μιχάλης όμως θα έρθει αντιμέτωπος με μία αποκάλυψη που δεν ξέρει πως να διαχειριστεί και τον βαραίνει τόσο που οδεύει προς την τρέλα!

Σασμός

Ο Μανώλης τον πλησιάζει μιας και δεν αντέχει το φορτίο που κουβαλά και του εξομολογείται μέσα στην ενορία πως ο Μαθιός σκότωσε τον Στεφανή, κάτι που και ο ίδιος του παραδέχτηκε! Ο παπά Μιχάλης δεν μπορεί να αντιληφθεί πως τόσο καιρό ο φονιάς βρίσκεται ανάμεσά τους και πως παραλίγο να τον παντρέψει και πέφτει σε μεγάλη μελαγχολία!

Το μοναστήρι αποτελεί τη μοναδική λύση για να γλιτώσει από όσα τον βασανίζουν, και έτσι αφήνει τα πάντα και αποφασίζει να βυθιστεί στην σιωπή...

Δείτε επίσης στο tv-24.gr:

Σασμός - spoiler: «Φονιά!» - Μαρίνα και γιαγιά Ειρήνη ξεσπούν οργισμένες εναντίον του Παύλου

Σασμός Spoiler: Ο Παύλος δίνει εντολή δολοφονίας - Ζητάει στον Ευθύμη να βγάλει από τη μέση τον...