Από Νεφέλη Ντατσοπούλου

Μετά την τεράστια απήχηση που είχε το χθεσινοβραδινό (18/10) επεισόδιο του Μαύρου Ρόδου στο Twitter (δείτε εδώ τα σχόλια του κοινού), καταιγιστικές αναμένεται να είναι οι εξελίξεις και στο αποψινό. Όπως είδαμε μέσα από το απόσπασμα που έδειξε η εκπομπή Mega Καλημέρα, οι μοναχές έχουν αρχίσει να υποψιάζονται πως κάτι συμβαίνει ανάμεσα στον Πέτρο και την Ελισάβετ.

«Θα ξεστομίσω μεγάλη αμαρτία αλλά χρειάζομαι την ευλογία της επιστήμης για τον σεισμός. Άλλο με απασχολεί όμως, τι σχέση έχει ο αρχιτέκτονας με την Ελισάβετ; Γιατί μιλάει για την αδερφή μας με τόση άνεση;», λέει η Κασσιανή.

«Έχεις να μου πεις κάτι», ρωτάει η Ηγουμένη Φιλαρέτη τον Πέτρο και εκείνος της απαντάει: «Για την παρεξήγηση που έγινε στην αποθήκη; Ελπίζω η Ελισάβετ να μην έχει πρόβλημα γιατί της έχω γίνει λίγο φορτικός τελευταία».

Το απόσπασμα από το αποψινό (19/10) επεισόδιο του Μαύρου Ρόδου

Τι άλλο θα δούμε απόψε στο επεισόδιο

Ο Γιώργος έρχεται σε σύγκρουση με τον Σταυρίνο σχετικά με τη στάση του απέναντι στον Σαράντο. Μια ακόμη προκλητική κίνηση του Σαράντου θα δημιουργήσει νέες εντάσεις με τον Γιώργο. Από την άλλη, ο Λευτέρης ζητάει από την ηγουμένη μια μεγάλη χάρη: «Σε παρακαλώ, θέλω να μείνει λίγο παραπάνω η κόρη μου μαζί μου! Εχει ακόμα πίκρα μέσα της για μένα, προσπαθώ χρόνια με τη συζήτηση να την κάνω να καταλάβει πως δεν έφτιαξα εγώ για τον χαμό της μητέρας της, αλλά εκείνη αυτό πιστεύει. Σαν χάρη το ζητάω, θέλω να της επιτρέψετε να μείνει λίγο ακόμα μαζί μας, θέλω να τη χαρώ παραπάνω».

Την ίδια ώρα, η Κύρα συναντά τον Βίκο σε μια προσπάθεια μεσολάβησης για να βοηθήσει την Αγγελική και τώρα η τελευταία καλείται να αντιμετωπίζει ένα μεγάλο δίλημμα. Στο μαγαζί του Θέμη εμφανίζεται ένα νέο πρόσωπο, που φαίνεται πως έχει κάποια σχέση με τη Γερακιανή. Ενώ η παρέα αναχωρεί, ο Πέτρος μένει στο χωριό με πρόφαση τις εργασίες στο μοναστήρι: «Εγώ θα μείνω, πρέπει να επιβλέψω τις εργασίες για το μοναστήρι, δεν μπορώ να κάνω αυτές τις δουλειές από μακριά», ισχυρίζεται, αλλά οι φίλοι του είναι σίγουροι πως μένει για την Ελισάβετ, την οποία θέλει να προσπαθήσει και πάλι να προσεγγίσει. Κι ενώ συμβαίνουν αυτά, η μυστηριώδης εξαφάνιση του Γιώργου έχει φέρει τα πάνω-κάτω στο χωριό και όλοι τον ψάχνουν.

Μαύρο Ρόδο Φιλαρέτη

Οι υποψίες πέφτουν πάνω στον Σαράντο. Η επίσκεψη της ηγουμένης κάνει την Ελισάβετ να αλλάξει γνώμη σε σχέση με την παραμονή της στο σπίτι: «Κόρη μου, καταλαβαίνω πως θέλεις να επιστρέψεις στο μοναστήρι, στον οίκο του Θεού, αλλά ο Πανάγαθος είναι παντού και μας βλέπει και μας προσέχει. Πιστεύω όμως πως λίγες μέρες ακόμα να καθίσεις δίπλα στον πατέρα σου θα κάνει καλό στις σχέσεις σας και πιστεύω πως με τη βοήθεια του Θεού αυτές θα φτιάξουν».

«Μα γερόντισσα, θέλω να γυρίσω στο μοναστήρι, εκεί ανήκω! Εδώ φοβάμαι πως ο Πονηρός θα προσπαθήσει να με βγάλει από τον σωστό τον δρόμο», της απαντάει η Ελισάβετ, αλλά η γερόντισσα την ενθαρρύνει: «Με την προσευχή και με τη βοήθεια του Κυρίου δεν θα τον αφήσεις να σε νικήσει».

Η μοναχή Κασσιανή διαφωνεί με την ηγουμένη και με τον τρόπο που χειρίζεται το θέμα της Ελισάβετ, ενώ η Πολυξένη αντιδράει στα σχέδια που έχει ο Λευτέρης για την κόρη του και τον Πέτρο: «Είναι μια τρέλα αυτό που έχεις στο μυαλό σου. Το κορίτσι μεγάλωσε και ζει στο μοναστήρι, δεν έχει ιδέα από αυτά τα πράγματα! Γιατί προσπαθείς να της αλλάξεις γνώμη για την απόφαση που έχει πάρει, δεν μπορώ να σε καταλάβω. Αφησέ τη να κάνει αυτό που επέλεξε! Ακούς εκεί, να την κάνεις να ερωτευτεί τον Πέτρο! Πού ακούστηκε αυτό!».

Με ποιο τρόπο θα προσπαθήσει η Ελισάβετ να πείσει τους πάντες για την αποστολή της;

Δείτε επίσης στο tv-24.gr:

«Σε μία δύσκολη στιγμή της ζωής μου...» - Το παρασκήνιο πίσω από το ναι της Ηλέκτρας Νικολούζου στο Μαύρο Ρόδο

Μαύρο ρόδο spoiler: Θα μάθει για τον έρωτα τους και θα τρελαθεί - Το πρόσωπο που χωρίζει τον Πέτρο και την Ελισάβετ