Από Ελένη Μήτση

Ο Στρατής Βαρδάρης είναι ο πρωταγωνιστής της νέας σειράς ''Αυτή η νύχτα μένει'', ο οποίος προσπαθεί με νύχια και με δόντια να κρατήσει ζωντανό και στη θέση του νυχτερινό κέντρο ''Όνειρο'', στο οποίο μεγάλωσε και βλέπει να απειλείται.

Ο άντρας αν και αρκετά βαρύς τύπος ασκεί γοητεία στις γυναίκες, με τη Μαρίνα, τη γυναίκα του Δημάρχου να είναι η πρώτη, που του είχε κλέψει την καρδιά, αλλά να μην είναι στη ζωή. Δε δίνει πολλά δικαιώματα και έτσι ο έρωτας της τραγουδίστριας Νίκης, που δουλεύει για εκείνον, δε βρίσκει ανταπόκριση.

Οι γυναίκες που ερωτεύονται με τον Στρατή Βαρδάρη

Και φυσικά οι κατακτήσεις για τον Στρατή δε σταματάνε εδώ, αφού μια νέα γυναίκα θα έχει σταδιακά ερωτικές επαφές μαζί του. Αυτή είναι η νέα τραγουδίστρια Ζέτα, που πηγαίνει στο Αγρίνιο με σκοπό να κρυφτεί και βλέπει έναν έρωτα να φουντώνει μπροστά της...

Μπισμπίκης - Αυτή η νύχτα μένει

Στρατής και Ζέτα κάνουν έρωτα

Ήδη από την πρώτη συνάντηση που είχαν ο Στρατής και η Ζέτα στο Αυτή η Νύχτα Μένει φάνηκε πως οι δυο τους θα έχουν κάτι πολύ ξεχωριστό μεταξύ τους. Κάπως έτσι, δε θα αργήσει η στιγμή που θα κάνουν και έρωτα και η νεαρή τραγουδίστρια θα ερωτευτεί παράφορα τον επιχειρηματία (δείτε εδώ τι είπε η Ηλιάνα Μαυρομάτη για τη συνεργασία της με τον Βασίλη Μπισμπίκη).

Ο Στρατής αντί να βρει λύση στην έφοδο της αστυνομίας, εξαπολύει τον θυμό του παντού, σπάει πράγματα, προκαλώντας τη Διαμάντω που κάνει τη μεγάλη θυσία βουτώντας σε ένα σβησμένο πια παρελθόν για να σώσει τη Νίκη.

Η Ζέτα, προκειμένου να αποφύγει τη σύλληψη, έχει κρυφτεί σε μια αποθήκη και ο Στρατής που είναι έξω φρενών, πάει εκεί και χτυπάει ξανά πόρτες, τοίχους και τραπέζια. Μέχρι που τη βλέπει να κρύβεται. Πάει κοντά της νευριασμένος: «Ποια είσαι; Γιατί ήρθες;», τη ρωτάει.

Αυτή η Νύχτα Μένει Ζέτα Στρατής

Η Ζέτα μαλακώνει για μια στιγμή τον Στρατή και οι δυο τους καταλήγουν να κάνουν έρωτα. Το επόμενο πρωί βρίσκει τον Στρατή στο νεκροταφείο στον τάφο της μητέρας του. «Ό,τι πιάνουν τα χέρια μου γίνεται στάχτη. Τι να κάνω, ρε μάνα, πες μου», μονολογεί. Λίγο πιο εκεί το κοφτερό βλέμμα του Χρήστου πέφτει επάνω του και οι δύο άντρες συναντιούνται για πρώτη φορά. Ο Χρήστος προσπαθεί με κάθε τρόπο να κρύψει την οργή του, αλλά οι υπόνοιες δίνουν και παίρνουν.

Δείτε επίσης στο tv-24.gr:

Αυτή η νύχτα μένει: «Πλάκα θα είχε να κάνει ένα γκεστ η Βανδή...» - Ξεσάλωσε το twitter με την πρεμιέρα της νέας σειράς του Alpha

Αυτή η Νύχτα μένει: Αυτό είναι το κόστος της νέας σειράς του ALPHA