Από Νεφέλη Ντατσοπούλου

Η αγαπημένη σειρά του Mega, Μαύρο Ρόδο, επιστρέφει απόψε (16/10) με ένα καθηλωτικό επεισόδιο, το οποίο έχει φέρει αντιδράσεις στο κοινό από τη μέρα που κυκλοφόρησε το trailer (δείτε εδώ τι γράφτηκε στο Twitter), μιας και ο Πέτρος με την Ελισάβετ θα δώσουν το πρώτο τους φιλί.

Τι θα δούμε σήμερα (16/10) στο Μαύρο Ρόδο

Κυριακή 16/10

Ο Γιώργος προσπαθεί να πείσει την ηγουμένη να αφήσει τον Σαράντο έξω από τον διαγωνισμό για τα κτήματα. «Ο Διακοσάββας μας δημιουργεί τεράστιο πρόβλημα με τη συμπεριφορά του και ουκ ολίγες φορές μας έχει βάλει σε μπελάδες. Θα ήταν καλό για όλους μας να μείνει έξω από τον διαγωνισμό», της λέει. Την ίδια ώρα, ο Θέμης μαθαίνει την αλήθεια για τις κάμερες του ξενοδοχείου και είναι βέβαιος πως η γυναίκα του τον απατάει!

Ο Πέτρος, που αναλαμβάνει λόγω της δουλειάς του την αναστήλωση του μοναστηριού, έρχεται πιο κοντά με την Ελισάβετ και της ζητάει να τον συμβουλεύσει για το πώς να συμπεριφέρεται όταν βρίσκεται στη μονή. «Πρέπει να φιλήσω το χέρι της γερόντισσας;», τη ρωτάει, αλλά εκείνη χαμογελάει και του λέει πως δεν χρειάζεται τόση τυπικότητα, αλλά σαφώς θα πρέπει να είναι ευπρεπής και στην εμφάνιση και στη συμπεριφορά. Η Αυξεντία δεν αντιδράει θετικά στα σχέδια της ηγουμένης για την Παλιόβρυση, ενώ ο Βίκος καταφέρνει να αιφνιδιάσει τον Θέμη (δείτε εδώ ένα απόσπασμα από το επεισόδιο).

Τι θα δούμε αύριο, Δευτέρα 17/10

Όσο ο Πέτρος προσπαθεί να διαχειριστεί τις αντιδράσεις της Ελισάβετ, ο καβγάς του Σαράντου με τον Γιώργο απειλεί να φέρει στο φως κρυμμένα μυστικά και μια αλήθεια που ο Σταυρίνος παλεύει χρόνια να ξεχάσει. «Μιλάς για εμένα που θέλω να βρω την αλήθεια για τον πατέρα μου, αλλά κι εσύ δεν πας πίσω που δεν προχώρησες ποτέ από τότε που σε παράτησε η γυναίκα σου», λέει στον Γιώργο ο Σαράντος και οι δυο τους λίγο έρχεται για να αρπαχτούν. Όμως η ατάκα αυτή ανοίγει πληγές τόσο για τον Γιώργο όσο και για τον Σταυρινό, που πριν το ατύχημα υπήρξε το τρίτο πρόσωπο στον γάμο του αδελφού του με τη Γιάννα.

Μαύρο Ρόδο Πέτρος

Ο Λευτέρης στρέφεται στον Πέτρο με ένα παράξενο αίτημα προκειμένου να κάνει την κόρη του να μείνει εκεί. «Βλέπω την Αννούλα μου να χαμογελάει μετά από πολλά χρόνια. Καταλαβαίνω πως την κάνεις να περνάει καλά. Υποφέρω να τη βλέπω να χάνει τα νιάτα της μέσα σ’ ένα μοναστήρι, ενώ έχει όλη τη ζωή μπροστά της να τη ζήσει. Θα ήθελα να σου ζητήσω μια χάρη, θα σου φανεί παράξενο, αλλά μπορείς να μείνεις κι άλλο εδώ στο χωριό μας; Να γίνεις παρέα της, ίσως να καταφέρεις εσύ να την κάνεις να γυρίσει πίσω και να πετάξει τα ράσα», του προτείνει και ο Πέτρος παραξενεύεται, αλλά ωστόσο θέλει μέσα του να το κάνει καθώς έχει αρχίσει και ερωτεύεται την Ελισάβετ.

Από την άλλη, η Πολυξένη που φοβάται μήπως το παρελθόν της βγει στο φως, αντιδράει στα σχέδια του Λευτέρη και θέλει με κάθε τρόπο να απομακρύνει τον Πέτρο από τις ζωές τους. Ο Βίκος πιέζει την Αγγελική να πάρει δραστικές αποφάσεις: «Σου έχω δώσει τη λύση για να σωθείς από τον Θέμη! Πρέπει να πάρεις μια απόφαση γρήγορα για να μπορέσουμε να γλιτώσουμε από εκείνον και να ζήσουμε τον έρωτά μας». Από την άλλη, ο Θέμης στρέφεται στη Νατάσα και ζητάει τη συμβουλή της, αλλά το σχέδιο που του προτείνει θα φέρει νέες ανατροπές.

Μαύρο Ρόδο Ελισάβετ

Δείτε επίσης στο tv-24.gr:

Μαύρο Ρόδο Spoiler: Η αλήθεια βγαίνει στο φως - Το μυστικό που κρύβει η Ηγουμένη Φιλαρέτη

Αποκλειστικό: Ηλέκτρα Νικολούζου - Μαύρο Ρόδο: «Η σχέση της Αγγελικής με τον Βίκο θα...»