Από Νεφέλη Ντατσοπούλου

Ραγδαίες αναμένεται να είναι οι εξελίξεις στο αποψινό (16/10) επεισόδιο της επιτυχημένης σειράς του Mega, Γη της Ελιάς, μιας και σιγά σιγά η δράση της Κατερίνας αρχίζει να αποκαλύπτεται (δείτε εδώ ποιο θα είναι το τέλος της), ενώ την ίδια στιγμή κάνει μία παράτολμη κίνηση απέναντι στον Φίλιππο.

Τι θα δούμε σήμερα (16/10) στη Γη της Ελιάς

Οι κινήσεις της Κατερίνας βγαίνουν σιγά-σιγά στο φως. Την ίδια στιγμή ο Αλέξης αποκαλύπτει στη Μαργαρίτα: «Ρε μάνα, αυτή η Κατερίνα με πλησίασε ερωτικά. Τι γίνεται;», απορεί. Στο μεταξύ ότι η Εύα περιγράφει στη Βασιλική όσα συνέβησαν με τον Άρη: «Ο Άρης μού είπε ότι ένα βράδυ μετά από ποτά στο μπαρ, βρέθηκε μαζί της και έκαναν έρωτα και μετά έκανε ότι δεν τον γνώριζε στο καφενείο του Πότη», της λέει. Παράλληλα η Αρετή πηγαίνει στον Στάθη με προθέσεις συμφιλίωσης, αλλά η συνάντησή τους θα έχει πολύ άσχημη κατάληξη, αφού η Αρετή θα αρχίσει πάλι τις γνωστές κατάρες.

Η Μυρτάλη κάνει επίθεση στον Κουράκο σχετικά με την Ευτυχία: «Γιώργη, μη νομίζεις ότι δεν καταλαβαίνω. Σας έχω δει μαζί και ξέρω πολύ καλά τι γίνεται», ισχυρίζεται κι εκείνος αντιδρά πολύ έντονα: «Δεν κατάλαβα Μυρτάλη, ούτε τι εννοείς, ούτε αν είμαι υποχρεωμένος να σου δίνω λογαριασμό με ποια θα μιλάω», της απαντάει μεταξύ άλλων. Λίγο αργότερα η Ιουλία ξεκαθαρίζει μαζί του το ζήτημα της απόκτησης παιδιού και η απάντησή του δεν της αρέσει καθόλου: «Ιουλία, έχω κάνει πίσω σε πάρα πολλά.

Για το θέμα του παιδιού όμως, έχω να σου πω ότι το μόνο παιδί που ήθελες είναι αυτό που έχασες με τον Στάθη και κανένα άλλο», της υπενθυμίζει.

Ο Φίλιππος θα έρθει αντιμέτωπος με μια δυσάρεστη έκπληξη. Η Κατερίνα μπαίνει στην κρεβατοκάμαρά του και του επιτεθεί ερωτικά.

Τι θα δούμε αύριο (17/10)

Ο Φίλιππος, διώχνει την Κατερίνα και λίγο αργότερα ταραγμένος από τη συμπεριφορά της, ζητά τη συμβουλή του Λυκούργου και του Στάθη: «Η Κατερίνα μπήκε στο δωμάτιό μου και μου ρίχτηκε, δεν ξέρω τι να κάνω με αυτή», τους λέει.

Και οι δύο τρελαίνονται και του επισημαίνουν: «Κοίτα μην κάνεις καμιά βλακεία και το πεις στη Βασιλική».

Την ίδια ώρα ο Αλέξης σαμποτάρει την εκδρομή του Χρήστου και της Μυρτάλης, οι οποίοι αναγκάζονται να την ακυρώσουν, με τη Μυρτάλη μέσα στα νεύρα να ξεσπά πάνω στην Ισμήνη. Λόγια στα λόγια οι δύο συνεργάτιδες και φίλες δεν θα αργήσουν να μαλώσουν και μάλιστα άσχημα. Ο Στάθης εξακολουθεί να κρατά σκληρή στάση απέναντι στην Εύα, η οποία κάνει μια κουβέντα με τη Βασιλική. «Κάνε υπομονή, μια φάση είναι και θα περάσει», υποστηρίζει η Βασιλική.

Γη της Ελιάς Στάθης Εύα

Στο μεταξύ ο Λυκούργος αφού πλέον είναι ήσυχος με την αθώωση της Αθηνάς, αποφασίζει να προχωρήσει την προσωπική του ζωή και συγκεκριμένα τα σχέδια του γάμου του με τη Χάιδω, αλλά μια συνάντηση με τη Ράινα τινάζει στον αέρα την οικογενειακή του ησυχία, καθώς η Χάιδω παρεξηγεί τη στάση της Ράινας απέναντί του. Η Ασπασία βλέπει τον Θανάση σε τρυφερό ενσταντανέ με την Αναστασία και αναστατώνεται γιατί καταλαβαίνει ότι παίζει παιχνίδια. Παράλληλα ο Κωνσταντίνος ζητά για μια ακόμα φορά από τον Δημοσθένη να τον αποδεσμεύσει από τις παρανομίες, αλλά αυτός και πάλι δεν δέχεται. Την ίδια στιγμή η Κατερίνα νιώθει τον κλοιό να στενεύει και ζητά από τους συνεργάτες της: «Δεν έχουμε άλλα περιθώρια. Αύριο θα γίνει», είναι τα λόγια της.

Δείτε επίσης στο tv-24.gr:

Γη της ελιάς: Μαρτύριο δίχως τελειωμό - Η Αθηνά κινδυνεύει στη φυλακή

Γη της ελιάς: Το ρίχνει ξανά στα ματζούνια - Η Αρετή δε μπορεί να ξεπεράσει τον Στάθη με τίποτα