Από Νεφέλη Ντατσοπούλου

Η αγαπημένη σειρά του Mega, Μαύρο Ρόδο, επιστρέφει αυτή την εβδομάδα (16-19/10) με νέα επεισόδια και καταιγιστικές εξελίξεις γύρω από τον απαγορευμένο έρωτα του Πέτρου και της Ελισάβετ, μιας και οι δυο τους έρχονται όλο και πιο κοντά.

Τι θα δούμε αυτή την εβδομάδα στο Μαύρο Ρόδο

Κυριακή 16/10

Ο Γιώργος προσπαθεί να πείσει την ηγουμένη να αφήσει τον Σαράντο έξω από τον διαγωνισμό για τα κτήματα. «Ο Διακοσάββας μας δημιουργεί τεράστιο πρόβλημα με τη συμπεριφορά του και ουκ ολίγες φορές μας έχει βάλει σε μπελάδες. Θα ήταν καλό για όλους μας να μείνει έξω από τον διαγωνισμό», της λέει. Την ίδια ώρα, ο Θέμης μαθαίνει την αλήθεια για τις κάμερες του ξενοδοχείου και είναι βέβαιος πως η γυναίκα του τον απατάει!

Ο Πέτρος, που αναλαμβάνει λόγω της δουλειάς του την αναστήλωση του μοναστηριού, έρχεται πιο κοντά με την Ελισάβετ και της ζητάει να τον συμβουλεύσει για το πώς να συμπεριφέρεται όταν βρίσκεται στη μονή. «Πρέπει να φιλήσω το χέρι της γερόντισσας;», τη ρωτάει, αλλά εκείνη χαμογελάει και του λέει πως δεν χρειάζεται τόση τυπικότητα, αλλά σαφώς θα πρέπει να είναι ευπρεπής και στην εμφάνιση και στη συμπεριφορά. Η Αυξεντία δεν αντιδράει θετικά στα σχέδια της ηγουμένης για την Παλιόβρυση, ενώ ο Βίκος καταφέρνει να αιφνιδιάσει τον Θέμη (δείτε εδώ ένα απόσπασμα από το επεισόδιο).

Δευτέρα 17/10

Όσο ο Πέτρος προσπαθεί να διαχειριστεί τις αντιδράσεις της Ελισάβετ, ο καβγάς του Σαράντου με τον Γιώργο απειλεί να φέρει στο φως κρυμμένα μυστικά και μια αλήθεια που ο Σταυρίνος παλεύει χρόνια να ξεχάσει. «Μιλάς για εμένα που θέλω να βρω την αλήθεια για τον πατέρα μου, αλλά κι εσύ δεν πας πίσω που δεν προχώρησες ποτέ από τότε που σε παράτησε η γυναίκα σου», λέει στον Γιώργο ο Σαράντος και οι δυο τους λίγο έρχεται για να αρπαχτούν. Όμως η ατάκα αυτή ανοίγει πληγές τόσο για τον Γιώργο όσο και για τον Σταυρινό, που πριν το ατύχημα υπήρξε το τρίτο πρόσωπο στον γάμο του αδελφού του με τη Γιάννα.

Μαύρο Ρόδο Πέτρος

Ο Λευτέρης στρέφεται στον Πέτρο με ένα παράξενο αίτημα προκειμένου να κάνει την κόρη του να μείνει εκεί. «Βλέπω την Αννούλα μου να χαμογελάει μετά από πολλά χρόνια. Καταλαβαίνω πως την κάνεις να περνάει καλά. Υποφέρω να τη βλέπω να χάνει τα νιάτα της μέσα σ’ ένα μοναστήρι, ενώ έχει όλη τη ζωή μπροστά της να τη ζήσει. Θα ήθελα να σου ζητήσω μια χάρη, θα σου φανεί παράξενο, αλλά μπορείς να μείνεις κι άλλο εδώ στο χωριό μας; Να γίνεις παρέα της, ίσως να καταφέρεις εσύ να την κάνεις να γυρίσει πίσω και να πετάξει τα ράσα», του προτείνει και ο Πέτρος παραξενεύεται, αλλά ωστόσο θέλει μέσα του να το κάνει καθώς έχει αρχίσει και ερωτεύεται την Ελισάβετ.

Από την άλλη, η Πολυξένη που φοβάται μήπως το παρελθόν της βγει στο φως, αντιδράει στα σχέδια του Λευτέρη και θέλει με κάθε τρόπο να απομακρύνει τον Πέτρο από τις ζωές τους. Ο Βίκος πιέζει την Αγγελική να πάρει δραστικές αποφάσεις: «Σου έχω δώσει τη λύση για να σωθείς από τον Θέμη! Πρέπει να πάρεις μια απόφαση γρήγορα για να μπορέσουμε να γλιτώσουμε από εκείνον και να ζήσουμε τον έρωτά μας». Από την άλλη, ο Θέμης στρέφεται στη Νατάσα και ζητάει τη συμβουλή της, αλλά το σχέδιο που του προτείνει θα φέρει νέες ανατροπές.

Μαύρο Ρόδο Ελισάβετ

Τρίτη 18/10

Η παρέα του Πέτρου βρίσκεται στην ταβέρνα όταν ανοίγεται κουβέντα για το στοίχημα με τον Πέτρο. «Σιγά μη ρίξεις την καλόγρια, κάποια πράγματα δεν είναι για όλους! Εντάξει, δέξου απλά την ήττα σου», του λέει, αλλά ο Πέτρος του απαντάει: «Πιστεύω πως νιώθει πράγματα, το νιώθω κι εγώ στον τρόπο που με κοιτάζει, το βλέμμα της», λέει. Ωστόσο ο φίλος του τού υπενθυμίζει: «Κοίτα μην ξεχάσεις το στοίχημα και βρεθείς ερωτευμένος με την καλόγρια».

Δεν ξέρουν όμως πως η Τασούλα άθελά της τα ακούει όλα και σοκάρεται. Δεν αντέχει να μην αποκαλύψει αυτό που άκουσε από τα παιδιά για την Ελισάβετ και το λέει στον Γεράσιμο, ο οποίος με τη σειρά του ενημερώνει την Ελισάβετ: «Αυτός ο φίλος της Ολγας, ο Πέτρος, έμαθα από την Τασούλα ότι σε είχε βάλει στοίχημα», της λέει και εκείνη αναρωτιέται τι εννοεί. «Εβαλε στοίχημα με τους φίλους του αν θα σε ρίξει ερωτικά», της εξηγεί και η Ελισάβετ ταράζεται και αποφασίζει να φύγει μέσα στη νύχτα για το μοναστήρι. Ομως, ο Λευτέρης θα της χαλάσει τα σχέδια, ενώ ο Φραγκίσκος απειλεί να προκαλέσει καινούριες αναταραχές.

Μαύρο Ρόδο Φιλαρέτη

Τετάρτη 19/10

Ο Γιώργος έρχεται σε σύγκρουση με τον Σταυρίνο σχετικά με τη στάση του απέναντι στον Σαράντο. Μια ακόμη προκλητική κίνηση του Σαράντου θα δημιουργήσει νέες εντάσεις με τον Γιώργο. Από την άλλη, ο Λευτέρης ζητάει από την ηγουμένη μια μεγάλη χάρη: «Σε παρακαλώ, θέλω να μείνει λίγο παραπάνω η κόρη μου μαζί μου! Εχει ακόμα πίκρα μέσα της για μένα, προσπαθώ χρόνια με τη συζήτηση να την κάνω να καταλάβει πως δεν έφτιαξα εγώ για τον χαμό της μητέρας της, αλλά εκείνη αυτό πιστεύει. Σαν χάρη το ζητάω, θέλω να της επιτρέψετε να μείνει λίγο ακόμα μαζί μας, θέλω να τη χαρώ παραπάνω».

Την ίδια ώρα, η Κύρα συναντά τον Βίκο σε μια προσπάθεια μεσολάβησης για να βοηθήσει την Αγγελική και τώρα η τελευταία καλείται να αντιμετωπίζει ένα μεγάλο δίλημμα. Στο μαγαζί του Θέμη εμφανίζεται ένα νέο πρόσωπο, που φαίνεται πως έχει κάποια σχέση με τη Γερακιανή. Ενώ η παρέα αναχωρεί, ο Πέτρος μένει στο χωριό με πρόφαση τις εργασίες στο μοναστήρι: «Εγώ θα μείνω, πρέπει να επιβλέψω τις εργασίες για το μοναστήρι, δεν μπορώ να κάνω αυτές τις δουλειές από μακριά», ισχυρίζεται, αλλά οι φίλοι του είναι σίγουροι πως μένει για την Ελισάβετ, την οποία θέλει να προσπαθήσει και πάλι να προσεγγίσει. Κι ενώ συμβαίνουν αυτά, η μυστηριώδης εξαφάνιση του Γιώργου έχει φέρει τα πάνω-κάτω στο χωριό και όλοι τον ψάχνουν.

Οι υποψίες πέφτουν πάνω στον Σαράντο. Η επίσκεψη της ηγουμένης κάνει την Ελισάβετ να αλλάξει γνώμη σε σχέση με την παραμονή της στο σπίτι: «Κόρη μου, καταλαβαίνω πως θέλεις να επιστρέψεις στο μοναστήρι, στον οίκο του Θεού, αλλά ο Πανάγαθος είναι παντού και μας βλέπει και μας προσέχει. Πιστεύω όμως πως λίγες μέρες ακόμα να καθίσεις δίπλα στον πατέρα σου θα κάνει καλό στις σχέσεις σας και πιστεύω πως με τη βοήθεια του Θεού αυτές θα φτιάξουν».

«Μα γερόντισσα, θέλω να γυρίσω στο μοναστήρι, εκεί ανήκω! Εδώ φοβάμαι πως ο Πονηρός θα προσπαθήσει να με βγάλει από τον σωστό τον δρόμο», της απαντάει η Ελισάβετ, αλλά η γερόντισσα την ενθαρρύνει: «Με την προσευχή και με τη βοήθεια του Κυρίου δεν θα τον αφήσεις να σε νικήσει».

Η μοναχή Κασσιανή διαφωνεί με την ηγουμένη και με τον τρόπο που χειρίζεται το θέμα της Ελισάβετ, ενώ η Πολυξένη αντιδράει στα σχέδια που έχει ο Λευτέρης για την κόρη του και τον Πέτρο: «Είναι μια τρέλα αυτό που έχεις στο μυαλό σου. Το κορίτσι μεγάλωσε και ζει στο μοναστήρι, δεν έχει ιδέα από αυτά τα πράγματα! Γιατί προσπαθείς να της αλλάξεις γνώμη για την απόφαση που έχει πάρει, δεν μπορώ να σε καταλάβω. Αφησέ τη να κάνει αυτό που επέλεξε! Ακούς εκεί, να την κάνεις να ερωτευτεί τον Πέτρο! Πού ακούστηκε αυτό!».

Με ποιο τρόπο θα προσπαθήσει η Ελισάβετ να πείσει τους πάντες για την αποστολή της;

Δείτε επίσης στο tv-24.gr:

Μαύρο Ρόδο Spoiler: Η αλήθεια βγαίνει στο φως - Το μυστικό που κρύβει η Ηγουμένη Φιλαρέτη

«Έχασα τη μαμά μου και αργότερα έφυγε και ο...» - Οι συγκινητικές δηλώσεις της Ευθαλίας Παπακώστα για τη ζωή της