Από Ελένη Μήτση

Τις καλύτερες κριτικές βλέπουμε να έχει αποσπάσει πριν καλά καλά βγει στον αέρα η νέα σειρά του Mega ''Μαύρο ρόδο'' και αυτό επιβεβαιώθηκε από υποκριτικής πλευράς από τα νούμερα τηλεθέασης της πρεμιέρας.

Η αγαπημένη ηθοποιός Ευθαλία Παπακώστα παραχώρησε μια συνέντευξη στην εκπομπή ''Ελένη'' την Παρασκευή 14/10 και μεταξύ των όσων ανέφερε μεγάλη αίσθηση έκανε μια εξομολόγηση για τη ζωή της. Σε πολύ μικρή ηλικία έχασε τη μητέρα της και στη συνέχεια τον μπαμπά της. Παρά τις μεγάλες απώλειες η Ευθαλία έχει βρει τα πατήματα της και συνεχίζει μπροστά στη ζωή (δείτε εδώ το spoiler που ανατρέπει τη ζωή της Όλγας στο Μαύρο ρόδο).

Οι δηλώσεις της Ευθαλίας Παπακώστα για τη ζωή της

«Το πρώτο δύσκολο γεγονός της ζωής μου είναι όταν έχασα τη μαμά μου όταν ήμουν μικρή και αργότερα «έφυγε» και ο πατέρας μου. Έκανα πολύ ψυχοθεραπεία και με έχει βοηθήσει. Είναι φοβερό δώρο» σημείωσε για την επιλογή της να ξεκινήσει ψυχοθεραπεία. Ο πατέρας μου ήταν σύμμαχος σε όλα. Έχω πάρει τόση αγάπη από εκείνον που μου δίνει δύναμη για πάντα» είπε για τον πατέρα της».

Όσο για την επιστροφή της στην Ελλάδα μετά τις σπουδές της, η ηθοποιός ανέφερε: «Ήταν απελευθερωτικό. Επέστρεψα γιατί δεν ήθελα να ζήσω όλη μου τη ζωή εκτός Ελλάδας».

Η καταγωγή & οι σπουδές της Ευθαλίας

Το καστ του Μαύρου Ρόδου απαρτίζεται από πολύ έμπειρους ηθοποιούς αλλά και από νέα παιδιά, που έχουν συγκριτικά μικρότερη παρουσία στο χώρο της ηθοποιίας. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η Ευθαλία Παπακώστα, η ετεροθαλής αδερφή Όλγα της πρωταγωνίστριας Ελισάβετ.

Η Ευθαλία γεννήθηκε στην Αμερική και σε ηλικία τριών ετών ήρθε στην Ελλάδα. Είναι ηθοποιός, σπούδασε υποκριτική και σκηνοθεσία με υποτροφία στο Bard College της Νέας Υόρκης και πέρυσι την είδαμε στο συγκλονιστικό ρόλο της Κλαίρης στο Σασμό. Στις σπουδές της, θήτευσε κοντά στους Ντάνιελ Φις, Τομπίας Μάλερ και Τζόαν Ακαλαΐτις, Πρώτη της δουλειά ήταν το «Kostyas Room», μια διασκευή βασισμένη στον «Γλάρο» του Τσέχωφ, το οποίο παρουσιάστηκε σε βιομηχανικό χώρο του Μανχάταν.

Στις 20 Νοεμβρίου του 2015 πραγματοποίησε το σκηνοθετικό της ντεμπούτο στην Ελλάδα με το νέο, άπαιχτο, έργο του Alexander Wright «Άνιμαλς».

Δείγμα της δουλειάς της στο θέατρο είναι οι παραστάσεις Ορφέας & Ευριδίκη (2017), Άνιμαλς (2015), Eroica (2018), Ρόζμαρι (2021). Στον κινηματογράφο επίσης συμμετείχε στην ταινία PARI (2020). Στην τηλεόραση συμμετείχε στη σειρά Σασμός (2021).

Ευαθαλία Παπαθωμά

Δείτε επίσης στο tv-24.gr:

Μαύρο Ρόδο Spoiler: Αυτό είναι το σκοτεινό παρελθόν της ηγουμένης Φιλαρέτης

Μαύρο Ρόδο Spoiler: Ο Λευτέρης προσπαθεί να φέρει κοντά την Ελισάβετ με τον Πέτρο