Από Νεφέλη Ντατσοπούλου

Ο χαρακτήρας του Νικηφόρου έχει αλλάξει σημαντικά στη δεύτερη σεζόν του Σασμού. Ο γιος της Βασιλικής θέλει απεγνωσμένα να βρει τον φονιά του πατέρα του, ενώ η άφιξη του Παύλου Βρουλάκη στο χωριό τον έχει ανησυχήσει ιδιαίτερα.

Ήδη τον έχουμε δει να ισχυρίζεται πως κατά πάσα πιθανότητα αυτός ήταν ο δολοφόνος του Στεφανή και γι΄αυτό το λόγο κυκλοφορεί διαρκώς με όπλο (δείτε εδώ τα σχόλια του Twitter). Η απόφασή του αυτή μάλιστα τον έχει φέρει σε ρήξη με τη μητέρα του.

Ο Νικηφόρος μαθαίνει ότι ο Μαθιός σκότωσε τον πατέρα του στον Σασμό

Σασμός Νικηφόρος Μαθιός

Σύμφωνα με πληροφορίες του Tv-24.gr o Νικηφόρος έχει προγραμματίσει να συναντηθεί σύντομα με τον Παύλο Βρουλάκη, αλλά η μητέρα του Βασιλική και ο Μαθιός θα προσπαθήσουν να τον εμποδίσουν. Ο Νικηφόρος θα συναντηθεί τελικά με τον Βρουλάκη ούτως ή άλλως, παρόλο που υποσχέθηκε να μην το κάνει.

Στη συνάντησή τους,θα ακούσει πολλά ενοχλητικά πράγματα. Συγκεκριμένα, μια τρομερή υποψία θα μπει στο κεφάλι του. «Ο δολοφόνος του Στεφανή ήθελε να είναι με τη μητέρα σου» του αποκαλύπτει ο Βρουλάκης. Δηλαδή απεικονίζει ξεκάθαρα τον Μαθιό. Στο άκουσμα όσων τουείπε, ο Νικηφόρος σοκάρεται.

Κρίση ανάμεσα σε Μαθιό και Βασιλική

Η Αργυρώ προσπαθεί να κρατήσει τον Σταύρο στην Κρήτη και να σώσει τον γάμο της, παρόλο που εκείνος επιμένει πως θα ήταν καλύτερα να φύγει μακριά. «Σταύρο, εδώ είναι στο σπίτι σου πλέον. Εγώ και ο Πετράκης έχουμε την ανάγκη σου. Δεν θα αντέξουμε σε αυτό το σκληρό μέρος χωρίς εσένα. Δεν ξέρω τι άλλο μπορεί να μας βρει», του λέει και φαίνεται να γλυκαίνει τον πόνο που έχει εκείνος μέσα του. Εκτός όμως από την Αργυρώ, και η Μαρίνα φαίνεται να έχει προβλήματα με τον άνθρωπό της εξαιτίας του Παύλου. Για την ακρίβεια, ο γάμος της με τον Αντώνη φαίνεται πως κρέμεται από μια κλωστή από τη στιγμή που ο Παύλος δεν δίνει την έγκρισή του να ενωθούν αυτοί οι δύο με τα ιερά δεσμά του γάμου.

Την ίδια στιγμή, ο Νικηφόρος είναι αποφασισμένος να εξιχνιάσει τον θάνατο του πατέρα του και επιστρατεύει τη βοήθεια του Μανόλη, ενώ ο Μαθιός και η Βασιλική περνούν τη χειρότερη στιγμή στη σχέση τους μέχρι τώρα. Καθώς όλοι μοιάζουν να στέκονται σε κινούμενη άμμο, η Αργυρώ θα βρεθεί για μια ακόμα φορά αντιμέτωπη με τον Αστέρη, μόνο που τώρα θα είναι παρόντες και ο Σταύρος με τη Στέλλα. Οι τέσσερίς τους θα συναντηθούν απρόσμενα σε ένα εστιατόριο της Κρήτης και καθώς θα υπάρχει κόσμος ανάμεσά τους, θα θελήσουν να κρατήσουν τους τύπους για να μην εκτεθούν.

Η ένταση ανάμεσα στα δύο ζευγάρια δεν θα αργήσει να δημιουργήσει επεισόδιο, ενώ λίγο πιο μακριά στο σπίτι του Μαθιού και της Βασιλικής, η ένταση που υπάρχει οδηγεί σε αδιέξοδο το πρώην αγαπημένο ζευγάρι. «Δεν θέλω τη βοήθειά σου, Μαθιό. Ο γιος μου έχει αρχίσει να χάνει τον εαυτό του και είναι το μόνο που με νοιάζει πλέον. Επηρεασμένος από όσα συμβαίνουν γύρω του θέλει να πάρει τον νόμο στα χέρια του και να κάνει κακό σε κάποιον μόνο και μόνο για να μάθει την αλήθεια. Θέλει να κυκλοφορεί με όπλο, έχει παρατήσει το πανεπιστήμιο, τη φίλη του και εσύ μου λες απλά πως θα βρούμε μια λύση. Δεν θέλω λύση λοιπόν.

Θέλω να πάω μόνη μου να σώσω τον γιο μου», είναι τα λόγια της και οι λέξεις της πέφτουν σαν σφαίρες στο στήθος του.

Στο μεταξύ, η Καλλιόπη έχοντας επιστρέψει στο σπίτι της, προσπαθεί να κάνει μια νέα αρχή παρέα με τους γιους της αλλά κυρίως αυτό που θέλει είναι να προσεγγίσει τον Αστέρη και να του δώσει να καταλάβει πως ήθελε απλά να προστατεύσει την οικογένειά της. Ο Αστέρης δεν φαίνεται όμως να θέλει να την ακούσει και έτσι βρίσκει χίλιες δικαιολογίες προκειμένου να μη μένει στο σπίτι. Μακριά από το σπίτι των Σταματάκηδων, ο Λευτέρης και ο Πάνος έχουν μπει σε ανταγωνισμό και ο Ευθύμης προσπαθεί να γεφυρώσει το χάσμα ανάμεσα τους. Παράλληλα ο Λευτέρης συνεχίζει να πολιορκεί τη Θοδώρα, όμως εκείνη πριν του δοθεί ολοκληρωτικά θέλει να τεστάρει τα συναισθήματά του.

Στο μεταξύ, ο Νικηφόρος επιστρέφει στην Κρήτη και μαθαίνει από τον Μαθιό πως με τη Βασιλική ετοιμάζονται να χωρίσουν, και η ευθύνη βαραίνει εκείνον και τις πράξεις του. Λίγο αργότερα πηγαίνει στη Βασιλική να της μιλήσει. «Μάνα, κανείς δεν θα σε αγαπήσει όσο ο Μαθιός. Ξεχνάς τι έχει περάσει για είναι κοντά σου; Ξεχνάς πως ακόμα και μέσα από τη φυλακή εσένα είχε μόνο στον νου του; Μην είσαι αυστηρή μαζί του. Δεν θα αντέξω το βάρος του χωρισμού σας. Θέλω μόνο να σε βλέπω καλά και αυτό συμβαίνει μόνο όταν είσαι κοντά του», της λέει και την ηρεμεί. Του υπόσχεται να τον βρει και να μιλήσουν. Ο Μανόλης έρχεται για ακόμη μια φορά σε σύγκρουση με τον πατέρα του.

Δείτε επίσης στο tv-24.gr:

Σασμός spoiler: Άλλο ένα θανατικό στο χωριό! Βρίσκει φρικτό θάνατο ο...

Σασμός - spoiler: Το σπίτι της Καλλιόπης τυλίγεται στις φλόγες! Ένα βήμα πριν τον θάνατο την σώζει ο...