Από Νεφέλη Ντατσοπούλου

Το Μαύρο Ρόδο επιστρέφει απόψε (10/10) με ένα νέο επεισόδιο, στο οποίο θα αποκαλυφθεί πλέον ξεκάθαρα τι συνέβη πριν από όλα αυτά τα χρόνια με τον πατέρα του Σαράντου και ποιος είναι ο ρόλος που έχουν παίξει οι καλόγριες.

Η Ηγουμένη Φιλαρέτη, πλησιάζει την αδερφή Αυξεντία (δείτε εδώ όλα όσα δεν γνωρίζατε για την ηθοποιό που την υποδύεται) προκειμένου να της μιλήσει για τον τρόπο που αντιμετωπίζει τον Σαράντο. «Ήθελα να σου μιλήσω για τον Σαράντο. Με προβληματίζει η συμπεριφορά σου απέναντί του. Φοβάμαι ότι είσαι αρνητική απέναντί του για προσωπικούς λόγους. Αυτοί οι λόγοι όμως δε θα σε αφήνουν να πάρεις τον δρόμο της αγάπης και της συγχώρεσης. Θα σε παρακαλέσω να φτιάξεις ένα πρόσφορο για τον πατέρα του τον Στέλιο, ως δέηση», της λέει χαρακτηριστικά.

Τα λόγια της αυτά φέρνουν στο μυαλό της αδερφής Αυξεντίας μνήμες από εκείνο το βράδυ. Ο πατέρας του Σαράντου κυνηγούσε την Άννα για να τη βιάσει. Το κοριτσάκι τον έσπρωξε και καρφώθηκε πάνω σε μία τζουγκράνα. Αμέσως έτρεξε στο μοναστήρι για να βρει τη θεία της και με τη σειρά τους, η αδερφή Αυξεντία μαζί με την τότε Ηγουμένη, βρήκαν τον πατέρα του Σαράντου και έκρυψαν το πτώμα για να μην κατηγορηθεί το παιδί για τίποτα.

Το απόσπασμα από το αποψινό (10/10) επεισόδιο του Μαύρου Ρόδου

Τι άλλο θα δούμε στο αποψινό επεισόδιο

Η συνάντηση του Πέτρου με την Ελισάβετ δεν εξελίσσεται καλά και ο Πέτρος ζητά από την Αλεξία να της μιλήσει για να την ηρεμήσει: «Μίλα της σε παρακαλώ και εξήγησέ της ότι δεν είχα κακές προθέσεις εναντίον της», της εξηγεί και εκείνη τον ρωτάει: «Προσπάθησες να την πέσεις και σε μοναχή;», αλλά εκείνος το αρνείται: «Έχει αυτή η κοπέλα που με τραβάει...

Τα μαλλιά της, τα μάτια της, το δέρμα της... Όλα είναι υπέροχα πάνω της. Μου αρέσει πολύ». Στη συνέχεια, όλοι συγκεντρώνονται στο μαγαζί της Ευτυχίας για τα γενέθλια της Αλεξίας. Κι ενώ όλο το χωριό εντυπωσιάζεται με την έκπληξη που έχει σχεδιάσει ο Θέμης για την κόρη του, από την άλλη εκείνη δυσανασχετεί.

Η Πολυξένη, που συνειδητοποιεί πως ο Πέτρος σχετίζεται με το σκοτεινό παρελθόν της, συμβουλεύει την Όλγα να πάψει να τον διεκδικεί: «Μείνε μακριά του και βρες κάποιον άλλον! Σιγά μην κυνηγάς και τον Καστρινό που μας κάνει και τον Ιταλό γόη. Σύνελθε και προχώρα παρακάτω, είσαι για καλύτερα πράγματα εσύ» (δείτε εδώ ποια είναι η αλήθεια για τη σχέση της με τον Καστρινό).

Δείτε επίσης στο tv-24.gr:

Μαύρο Ρόδο: «Αμάρτησε μαζί μου και έλα!» - "Έπεσε" το Twitter με την πρώτη τετ α τετ συνάντηση Πέτρου και Ελισάβετ

Μαύρο Ρόδο - spoiler: Η Πολυξένη δηλητηριάζει την ψυχή του Λευτέρη για την Ελισάβετ - «Μόλις χειροτονηθεί θα...»