Από Νεφέλη Ντατσοπούλου

Ραγδαίες αναμένεται να είναι οι εξελίξεις στο αποψινό (10/10) επεισόδιο της επιτυχημένης σειράς του ALPHA, Σασμός μιας και ο Νικηφόρος σκέφτεται ένα νέο ενδεχόμενο για τη δολοφονία του πατέρα του και έτσι αρνείται να γυρίσει στο Ηράκλειο.

Η απόφασή του αυτή θα τον φέρει αντιμέτωπο με την Τζένη, ωστόσο ο ίδιος δεν υπολογίζει κανέναν και επιμένει πως πρέπει να προστατεύσει την οικογένειά του.

Τι θα δούμε σήμερα (10/10) στον Σασμό

Η Βασιλική αγωνίζεται να πείσει τον Νικηφόρο να φύγει για το Ηράκλειο, μακριά από τον κίνδυνο της βεντέτας, αλλά το μυαλό του γιου της τρέχει ξανά στον θάνατο του πατέρα του και τον φονιά του. «Δεν μπορώ να φύγω. Πώς θα σε αφήσω μόνη σου, μάνα; Τρέμω στην ιδέα να σου συμβεί κάτι», της τονίζει και εκείνη σπεύδει να του εξηγήσει πως έχει στο πλευρό της τον Μαθιό και δεν έχει κανένα λόγο να φοβάται. «Δεν σε αφήνω ό,τι και να λες. Μαζί με τον Μαθιό θα μείνω εδώ να σε προσέχω.

Οι Βρουλάκηδες δεν το έχουν σε τίποτα να αρχίσουν τις επιθέσεις σε όποιον έχει το ίδιο επίθετο». «Μα, δεν είναι δυνατόν να αφήσεις τις σπουδές σου για να μείνεις εδώ και να με προσέχεις; Και η Τζένη τι θα γίνει;», αναρωτιέται η Βασιλική που ψάχνει διακαώς τρόπο για να τον διώξει από το χωριό. «Μάνα, μη βρίσκεις δικαιολογίες για να με κρατήσεις εδώ. Οι σπουδές μου αλλά και η Τζένη μπορούν να περιμένουν.

Όλα μπορούν να περιμένουν. Προτεραιότητα έχεις εσύ, η οικογένειά μου. Αν δεν σιγουρευτώ πως δεν κινδυνεύεις, δεν θα το κουνήσω», της ξεκαθαρίζει και η κουβέντα τους διακόπτεται.

Η Καλλιόπη ζητά τη βοήθεια της Στέλλας για να τα ξαναβρεί με τον Αστέρη. Ένας παλιός αγαπημένος γνώριμος επισκέπτεται τον Αστέρη και τον βοηθά να σκεφτεί πιο ψύχραιμα τα πράγματα, αλλά μια συνάντηση με την Αργυρώ, ίσως αφήνει να φανεί το φως μιας ελπίδας.

Ο Μανόλης από την άλλη, εγκαταλείπει το χωριό

Είναι καιρός τώρα στον Σασμό που ο μικρός γιος της οικογένειας Αγγελάκη βασανίζεται από τύψεις και οράματα. Το γεγονός πως ακόμα δεν έχει μαρτυρήσει τον δολοφόνο του Στεφανή παρά μόνο στον Άγγελο, ο οποίος μία μέρα αργότερα βρέθηκε νεκρός στο ιατρείο του, δεν τον αφήνει να ησυχάσει.

Έτσι, αποφασίζει να φύγει από το χωριό που τόσο τον έχει πληγώσει. Θα αναζητήσει ένα νέο μέρος που τίποτα δεν θα του θυμίζει το μίσος και την αιματοχυσία που επικρατεί στην Κρήτη.

Σασμός spoiler Μανόλης

Εννοείται πως η οικογένειά του θα ταραχθεί όταν συνειδητοποιήσει πως ο Μανόλης έχει μαζέψει τα πράγματά του και έχει φύγει μακριά και όταν μάλιστα καταλάβουν πως η Κλαίρη δεν είναι μαζί του, το μυαλό τους θα πάει στο κακό. Μάταια θα αρχίσουν να του τηλεφωνούν οι γονείς του και η αδελφή του Θοδώρα, η οποία βρίσκει ξανά τον έρωτα στη ζωή της. Εκείνος είναι αποφασισμένος να μη μιλήσει σε κανέναν για κάποιο διάστημα.

Δείτε επίσης στο tv-24.gr:

Σασμός spoiler: Τον παρακολουθεί με την Αργυρώ και δεν έχουν ιδέα! Ο Πάυλος βάζει μπρος το σχέδιο να βγάλει από την μέση τον Αστέρη

Σασμός: «Υπάρχουν γυναίκες σαν τη Μαρίνα που...» - Η εξομολόγηση της Μαρίνας Πρωτόπαππα για το ρόλο της