Από Πέννυ Μαστοράκου

Η κατάσταση στο σπίτι του Λευτέρη και της Πολυξένης στο Μαύρο Ρόδο, είναι τεταμένη μετά τον ερχομό της Ελισάβετ, η οποία μέχρι να γίνουν οι απαραίτητες επισκευές και να είναι κατάλληλο το μοναστήρι, θα μένει σπίτι της. Η Πολυξένη ήδη έχουμε δει πως "δηλητηριάζει" λίγο λίγο τον Λευτέρη για την κόρη του (αλλά και συμμαχεί με την Όλγα εναντίον της), την ίδια στιγμή που εκείνος προσπαθεί να την προσεγγίσει γιατί είναι το μόνο που του έχει απομείνει...το παιδί του!

Έχουμε ήδη δει, πως η Ελισάβετ είναι απόμακρη προς τον πατέρα της, αλλά πολύ περισσότερο προς την γυναίκα του, και από ότι φαίνεται το παράπονό και το κατηγορώ της είναι ένας από τους λόγους που την οδήγησαν να μονάσει και να αφήσει πίσω της τα εγκόσμια.

Η Ελισάβετ κατηγορεί ανοιχτά τον Λευτέρη για τον θάνατο της μητέρας της

Στο επεισόδιο της Κυριακής 9/10, ο Λευτέρης προσπαθεί με τον τρόπο του και ασκώντας πίεση να προσεγγίσει λίγο λίγο την κόρη του, μήπως και μαλακώσει απέναντί του, ωστόσο το μόνο που καταφέρνει είναι να προκαλέσει την έκρηξή της, και να του πει κατάμουτρα «Για τον θάνατο της μητέρας μου έχει ευθύνη!» και εκείνος να της απαντά απελπισμένος «Με τιμωρείς για κάτι που δεν έχω κάνει!».

Ποια θα είναι η κατάληξη της κουβέντας τους;

Όλα όσα θα δούμε στο σημερινό επεισόδιο της σειράς!

Ο Πέτρος ολοένα και περισσότερο εντυπωσιάζεται με την Ελισάβετ, η οποία προσπαθεί με κάθε τρόπο να αποφύγει τον... πειρασμό. Από την άλλη ο Θέμης βάζει λυτούς και δεμένους να μάθει αν η γυναίκα του τον απατάει.

Ο Πέτρος συναντάει την Ελισάβετ και προσπαθεί να της μιλήσει για πρώτη φορά. Από την άλλη, ο Λευτέρης προσπαθεί να την πείσει να βγάλει για λίγο τα ράσα: «Δεν σε βλέπει κανείς κορίτσι μου εδώ στο σπίτι, βγάλε αυτά τα μαύρα ρούχα», αλλά εκείνη αρνείται. Ο Θέμης ψάχνει παντού την Αγγελική, που λείπει πάλι από το σπίτι και αρχίζει να εξοργίζεται.

Εκείνη βρίσκεται στο ξενοδοχείο όπου συναντάει τον εραστή της, τον Βίκο. «Δεν αντέχω άλλο τη ζωή μαζί του, αλλά δεν μπορώ να ξεφύγω. Δεν θα με αφήσει ποτέ», του λέει και εκείνος της προτείνει: «Μία είναι η λύση: Να βγει από τη μέση». Στο μεταξύ όμως ο Θέμης ανακαλύπτει πως η γυναίκα του είναι στο ξενοδοχείο και σπεύδει εκεί.

Ο Βίκος το μαθαίνει και φροντίζει με την Αγγελική να του ρίξουν στάχτη στα μάτια. Κι ενώ ο Καστρινός προσπαθεί να βρει την άκρη, ο Βίκος συνεχίζει να του βάζει εμπόδια για να μη φτάσει στην αλήθεια. Η Αλεξία θα έχει μια συνάντηση με την Ελισάβετ, που θα της κάνει μεγάλη εντύπωση, ενώ ο Σαράντος πηγαίνει στο μοναστήρι για να πετύχει μια συμφωνία που θα αλλάξει τις ισορροπίες στο χωριό.

Δείτε επίσης στο tv-24.gr:

Μαύρο ρόδο: «Ξεπέρασα τα όρια...» - Η συνάντηση του Πέτρου και της Ελισάβετ στο υπόγειο του πατρικού της

Μαύρο Ρόδο: «Νομίζει ότι του ανήκεις...» - Βίκος και Αγγελική συζητούν το πώς θα βγάλουν από τη μέση τον Θέμη