Από Πέννυ Μαστοράκου

Σας είχαμε προειδοποιήσει πως θα έρθουν εξελίξεις και αποκαλύψεις που δεν περιμένατε ποτέ στην Γη της Ελιάς και να που βγήκαμε αληθινοί. Πέρα από το επικίνδυνο κύκλωμα του Δημοσθένη και τα πτώματα των κοριτσιών, για τα οποία τελικά δεν ευθύνεται αυτός τελικά (δείτε εδώ τι συμβαίνει και μέχρι και αυτός είναι έντρομος) σε μπελάδες βρίσκονται αυτή την εβδομάδα και άλλοι αγαπημένοι μας πρωταγωνιστές!

Όλα όσα θα δούμε αυτή την εβδομάδα στην Γη της Ελιάς

Δευτέρα 10/10

Η Χάιδω ανοίγει στην τράπεζα ειδικό λογαριασμό για την Κατερίνα και τις πρώτες καταθέσεις κάνουν ο Ισίδωρος και ο Μάνος. Παράλληλα, ο Θανάσης καταφέρνει με τον τρόπο του να αποσπάσει κι άλλα χρήματα από την Αρετή, η οποία έχει το μυαλό της στα μάγια που θέλει να κάνει στη Βασιλική και τον Στάθη, και δεν καταλαβαίνει τις αληθινές προθέσεις του. Την ίδια στιγμή ο Αλέξης πηγαίνει στο σπίτι της Μυρτάλης και κάνει διάρρηξη. Τρελαμένος μπαίνει μέσα και φτάνει στην κρεβατοκάμαρα. Εκεί βλέπει κάτι που τον καταρρακώνει. Η Μυρτάλη και ο Χρήστος κοιμούνται μαζί.

Γη της Ελιάς

Στο μεταξύ ο Αποστόλης από φόβο να μη φύγει η Άννα, δέχεται τελικά να συγκατοικήσουν η Αννα και ο Λεωνίδας μαζί του: «Εντάξει, το σκέφτηκα, από το να φύγεις, καλύτερα να έρθει ο Λεωνίδας εδώ να μείνει μαζί μας. Πες του να φέρει τα πράγματά του». Λίγο αργότερα η Άννα μαθαίνει ότι η Ιουλία και ο Γιώργης μένουν μαζί ξανά και όταν βλέπει την Ευτυχία της μεταφέρει τα δυσάρεστα νέα: «Ευτυχία μου, ξέρω ότι θα στενοχωρηθείς με αυτό που θα σου πω, αλλά θα το μάθεις έτσι κι αλλιώς. Ο Κουράκος είναι ξανά μαζί με την Ιουλία. Μάλλον τα ξαναβρήκανε», της λέει και η κοπέλα μόνο που δεν λιποθυμάει από το σοκ.

Τρίτη 11/10

Όλο και περισσότεροι πολίτες καταθέτουν χρήματα για να βοηθήσουν την Κατερίνα, αγνοώντας πως πρόκειται για μια καλοστημένη παγίδα. Στο μεταξύ ο Άρης είναι ο μόνος που έχει υποψίες, ενώ ταυτόχρονα η Μαρίνα παρατηρεί πως η Κατερίνα φέρεται περίεργα και φλερτάρει με τον Αλέξη. Η επανασύνδεση του Κουράκου με την Ιουλία παγώνει την Ευτυχία που είχε πιστέψει πως κάτι μπορεί να συμβεί μεταξύ τους, ενώ το ζευγάρι την ίδια ώρα παλεύει να βρει τα πατήματά του, αλλά η αμηχανία ανάμεσά τους είναι έκδηλη. Την ίδια στιγμή η Ισμήνη αποκαλύπτει στον Λυκούργο τις κινήσεις που κάνει η Αλκμήνη προς τον Κωνσταντίνο: «Μπαμπά μου, τον φλερτάρει ανοιχτά μπροστά μου, το καταλαβαίνεις;», του λέει και τον αφήνει άφωνο: «Τι λες; Πότε πρόλαβε κιόλας;», αναρωτιέται.

Ο Δημοσθένης συζητά με τους υπόλοιπους για το προεκλογικό του πρόγραμμα και η πρώτη σύγκρουση με τον Στάθη δεν θα αργήσει να έρθει, ενώ ο Θανάσης αυτή την φορά προσπαθεί να αποσπάσει χρήματα και από την Αναστασία, παριστάνοντάς της τον ερωτευμένο. Τελικά η Κατερίνα προχωράει με το σχέδιό της και διατάζει τον συνεργάτη της: «Κανόνισε τις λεπτομέρειες, η απαγωγή θα γίνει και σύντομα» και οι δυο τους συνεννοούνται πώς θα απάγουν το μωρό της Βασιλικής και του Φίλιππου.

Γη της Ελιάς

Πέμπτη 13/10

Η απόπειρα αρπαγής του μωρού ταράζει πολύ την οικογένεια Στεφανέα και, έπειτα από παρότρυνση του Λυκούργου, πηγαίνουν όλοι μαζί στην αστυνομία για να καταγγείλουν το συμβάν. Ωστόσο η περίεργη συμπεριφορά της Κατερίνας απέναντι στον Αλέξη και τον Αρη κινεί τις υποψίες τόσο της Εύας όσο και της Βασιλικής, που αρχίζουν να υποψιάζονται ότι μπορεί να έχει σχέση με την απαγωγή.

Την ίδια ώρα η Αλκμήνη εξομολογείται το σχέδιό της στον Λυκούργο και αποφασίζει να τα παίξει όλα για όλα προκειμένου να ξανασμίξουν ο Κωνσταντίνος και η Ισμήνη. Στο μεταξύ η Μυρτάλη βάζει την Ευτυχία στο στόχαστρο, θεωρώντας πως έχει πλευρίσει τον Κουράκο. Λίγο αργότερα όμως η Ευτυχία ζει έναν ακόμη εφιάλτη καθώς έρχεται αντιμέτωπη με την πικρή αλήθεια. Συναντάει τον Γιώργη και τον ρωτάει ευθέως: «Είναι αλήθεια ότι εσύ και Ιουλία τα ξαναβρήκατε;», του λέει πικραμένη και ο Γιώργης της το επιβεβαιώνει: «Ναι Ευτυχία, ξαναγύρισα στην Ιουλία.

Είπαμε να δοκιμάσουμε μια ακόμα φορά αν μπορεί να σωθεί ο γάμος μας», της απαντάει. Την ίδια ώρα ο Στάθης διατηρεί σκληρή στάση απέναντι στην Εύα, η οποία αποφασίζει να σταματήσει να τον παρακαλάει. Παράλληλα ο Χρήστος και η Μυρτάλη έρχονται όλο και πιο κοντά, προκαλώντας την οργή του Αλέξη, ενώ ο Ισίδωρος συμβουλεύει την Ιουλία: «Ιουλία, άκουσέ με και πάρ’ το απόφαση να προχωρήσεις και να κάνεις άμεσα ένα παιδί με τον Κουράκο. Μόνο έτσι θα σώσεις τον γάμο σου», της λέει.

Δείτε επίσης στο tv-24.gr:

Γη της ελιάς εξελίξεις (8/10): Η Βασιλική κάνει μια περίεργη ανακοίνωση στον Φίλιππο - Η Άννα τα μαζεύει και φεύγει από...

Γη της Ελιάς: «Μου γυρίζουν τα έντερα» - Πυρ και μανία οι τηλεθεατές με την Κατερίνα