Από Ελένη Μήτση

Στην Άνω Πορεία το χωριό, στο οποίο διαδραματίζεται όλη η ιστορία του Σασμού βλέπουμε τους θανάτους αν έρχονται ο ένας μετά τον άλλον και κενά για τους δολοφόνους να μεγαλώνουν.

Μυστικό παραμένει ακόμα και τώρα για πολλούς ο δολοφόνος του Στεφανή, με τον Νικηφόρο να ψάχνει διαρκώς τον δράστη. Με το άκουσμα λοιπόν, πως επέστρεψε στην Κρήτη ο Παύλος, ο μικρός Σταματάκης φτιάχνει ένα σενάριο στο μυαλό του.

Ο Νικηφόρος κατηγορεί τον Παύλο ως δολοφόνο του πατέρα του

Συνδέει τη δολοφονία του πατέρα του με τον Βρουλάκη, θεωρώντας πως εκείνος έκανε το έγκλημα και γι αυτό δεν πάταγε το πόδι του στο χωριό, επειδή φοβόταν (δείτε εδώ αναλυτικά τις καταιγιστικές εξελίξεις της εβδομάδας).

Σασμός Παύλος Βρουλάκης

Η Βασιλική προτρέπει τον Νικηφόρο να φύγει από το χωριό

Μια εβδομάδα με καταιγιστικές εξελίξεις έρχεται για την αγαπημένη σειρά του κοινού ''Σασμός'' με τα δυσάρεστα νέα να μην έχουν τελειωμό για κανένα σπίτι του χωριού.

Η Βασιλική βλέποντας την αντίπαλη όχθη και τους Σταματάκηδες νιώθει για άλλη μια φορά να απειλείται το σπίτι της. Το τραγικό χτύπημα στον Αστέρη την κάνει να φοβάται για το παιδί της και έτσι του ζητάει να απομακρυνθεί.

Βασιλική αγωνίζεται να πείσει τον Νικηφόρο να φύγει για το Ηράκλειο, μακριά από τον κίνδυνο της βεντέτας, αλλά το μυαλό του γιου της τρέχει ξανά στον θάνατο του πατέρα του και τον φονιά του. «Δεν μπορώ να φύγω. Πώς θα σε αφήσω μόνη σου, μάνα; Τρέμω στην ιδέα να σου συμβεί κάτι», της τονίζει και εκείνη σπεύδει να του εξηγήσει πως έχει στο πλευρό της τον Μαθιό και δεν έχει κανένα λόγο να φοβάται. «Δεν σε αφήνω ό,τι και να λες. Μαζί με τον Μαθιό θα μείνω εδώ να σε προσέχω.

Βασιλική - Νικηφόρος

Οι Βρουλάκηδες δεν το έχουν σε τίποτα να αρχίσουν τις επιθέσεις σε όποιον έχει το ίδιο επίθετο». «Μα, δεν είναι δυνατόν να αφήσεις τις σπουδές σου για να μείνεις εδώ και να με προσέχεις; Και η Τζένη τι θα γίνει;», αναρωτιέται η Βασιλική που ψάχνει διακαώς τρόπο για να τον διώξει από το χωριό. «Μάνα, μη βρίσκεις δικαιολογίες για να με κρατήσεις εδώ. Οι σπουδές μου αλλά και η Τζένη μπορούν να περιμένουν.

Όλα μπορούν να περιμένουν. Προτεραιότητα έχεις εσύ, η οικογένειά μου. Αν δεν σιγουρευτώ πως δεν κινδυνεύεις, δεν θα το κουνήσω», της ξεκαθαρίζει και η κουβέντα τους διακόπτεται.

Δείτε επίσης στο tv-24.gr:

Ξανθιά και πρασινομάτα - Αυτή είναι η σύζυγος του Δημήτρη Αλεξανδρή από τον Σασμό

Σασμός: Στα μαχαίρια ο Φραγκιαδάκης με τον Παύλο Βρουλάκη - Ένα πρόσωπο έρχεται στο χωριό και θα ταράξει τις ισορροπίες