Από Ελένη Μήτση

Μια εβδομάδα γεμάτη πόνο και εκπλήξεις αναμένεται να προβληθεί στο Σασμό (10/13-10) με τον Αστέρη να παίρνει πολύ δραστικές αποφάσεις για τη ζωή του, την Καπετάνισσα να αποφυλακίζεται και τη Βασιλική να βρίσκει τον έρωτα στα μάτια ενός νέου άντρα...

Οι εξελίξεις στο Σασμό για την εβδομάδα (10/13-10)

Δευτέρα 10/10

Η Βασιλική αγωνίζεται να πείσει τον Νικηφόρο να φύγει για το Ηράκλειο, μακριά από τον κίνδυνο της βεντέτας, αλλά το μυαλό του γιου της τρέχει ξανά στον θάνατο του πατέρα του και τον φονιά του. «Δεν μπορώ να φύγω. Πώς θα σε αφήσω μόνη σου, μάνα; Τρέμω στην ιδέα να σου συμβεί κάτι», της τονίζει και εκείνη σπεύδει να του εξηγήσει πως έχει στο πλευρό της τον Μαθιό και δεν έχει κανένα λόγο να φοβάται. «Δεν σε αφήνω ό,τι και να λες. Μαζί με τον Μαθιό θα μείνω εδώ να σε προσέχω.

Οι Βρουλάκηδες δεν το έχουν σε τίποτα να αρχίσουν τις επιθέσεις σε όποιον έχει το ίδιο επίθετο». «Μα, δεν είναι δυνατόν να αφήσεις τις σπουδές σου για να μείνεις εδώ και να με προσέχεις; Και η Τζένη τι θα γίνει;», αναρωτιέται η Βασιλική που ψάχνει διακαώς τρόπο για να τον διώξει από το χωριό. «Μάνα, μη βρίσκεις δικαιολογίες για να με κρατήσεις εδώ. Οι σπουδές μου αλλά και η Τζένη μπορούν να περιμένουν.

Όλα μπορούν να περιμένουν. Προτεραιότητα έχεις εσύ, η οικογένειά μου. Αν δεν σιγουρευτώ πως δεν κινδυνεύεις, δεν θα το κουνήσω», της ξεκαθαρίζει και η κουβέντα τους διακόπτεται.

Η Καλλιόπη ζητά τη βοήθεια της Στέλλας για να τα ξαναβρεί με τον Αστέρη. Ένας παλιός αγαπημένος γνώριμος επισκέπτεται τον Αστέρη και τον βοηθά να σκεφτεί πιο ψύχραιμα τα πράγματα, αλλά μια συνάντηση με την Αργυρώ, ίσως αφήνει να φανεί το φως μιας ελπίδας.

Λευτέρης - Θεοδώρα

Τρίτη 11/10

Ο Μαθιός και η Στέλλα προσπαθούν μάταια να πείσουν τον Αστέρη πως η Καλλιόπη είναι αθώα για τον φόνο του Άγγελου. «Είναι όλα παρεξήγηση. Δεν μπορεί η Καλλιόπη που προστατεύει όλο τον κόσμο να σκοτώσει το παιδί της κουνιάδας της. Δεν το καταλαβαίνεις; Θυμήσου ότι μόνη της είχε πάρει την απόφαση να του χαρίσει ένα κτήμα», του επισημαίνει η Στέλλα αλλά ο Αστέρης της θυμίζει πως όλα αυτά έγιναν πριν ο Αγγελος αποφασίσει να διεκδικήσει την περιουσία της μητέρας του.

Όμως ο Αντώνης έχει πολλούς λόγους για να το πιστεύει και να στρέψει τις υποψίες του στον Κώστα. Την ίδια στιγμή η Θοδώρα καταλήγει να περνά τη βραδιά της στο σπίτι του Λευτέρη (Γιώργος Γεροντιδάκης), του νέου αστυνομικού με τον οποίο και γνωρίστηκαν ξαφνικά και αναπάντεχα. Εν τω μεταξύ ο Παύλος μιλάει στον παπά και στη Μαρίνα για τη σχέση της Αιμιλίας (Γιώτα Φέστα) και του Δημήτρη (Μάνος Πετούσης) που ανακάλυψε και τον πονάει. «Έφυγα και εκείνη έκρινε σωστό να τα φτιάξει με τον καλύτερό μου φίλο. Και μετά να τον παντρευτεί.

Δεν κατάλαβε ποτέ πόσο την αγάπησα και τι σήμαινε για μένα η παρουσία της στη ζωή μου. Χάσαμε το παιδί μας και χάσαμε όλο τον κόσμο. Χάσαμε τους ίδιους μας τους εαυτούς», τους λέει με δάκρυα στα μάτια. Ο Μανόλης έχει μια έντονη συνάντηση με τον Μαθιό που τον φτάνει στα όριά του, ενώ η Καλλιόπη αρχίζει να έχει ελπίδες ότι θα αφεθεί ελεύθερη, ενώ ο Αντώνης στήνει μια παγίδα στον Κώστα με δόλωμα την Άσπα, που δέχεται να διακινδυνεύσει παρά τις αντιρρήσεις της Αργυρώς.

«Ο άνθρωπος είναι επικίνδυνος και σου το έχει αποδείξει τόσες φορές. Σε χτύπησε, Άσπα, σε παρενόχλησε και δεν θα διστάσει να το κάνει ξανά αν χρειαστεί. Μόνο εσένα και τη μάνα μου έχω πλέον. Γιατί θέλεις να διακινδυνεύσεις τη ζωή σου;», τη ρωτά και η Άσπα απαντά με αφοπλιστική ειλικρίνεια: «Γιατί θέλω όσο τίποτα να πιαστεί ο δολοφόνος του Άγγελου, του άντρα που αγάπησα, και να σαπίσει στη φυλακή».

Τετάρτη 12/10

Η σύλληψη του πραγματικού δολοφόνου του Άγγελου πέφτει σαν βόμβα στο χωριό. Η αποφυλάκιση της Καλλιόπης προκαλεί την έκρηξη της Αργυρώς, που επιτίθεται στον Αστέρη. Η εμμονή του Νικηφόρου να έχει μόνιμα πάνω του όπλο ανησυχεί την Τζένη, που αποφασίζει να ζητήσει βοήθεια από τη Βασιλική. «Δεν ήξερα αν πρέπει να σας μιλήσω, αλλά ο Νικηφόρος με φοβίζει το τελευταίο διάστημα. Δεν είναι μόνο ότι θέλει να κυκλοφορεί με όπλο, το βλέπω στο μάτι του ότι θέλει να πάρει εκδίκηση και δεν ξέρω τι πρέπει να κάνω για να τον σταματήσω. Το λέω σε εσάς γιατί καθώς φαίνεται είστε η μόνη που ακούει και υπολογίζει πλέον». Η Βασιλική τα χάνει με τις κουβέντες που ξεστομίζει η Τζένη και σκέφτεται τι πρέπει να κάνει για να συνετίσει τον γιο της. Μιλάει με τον Μαθιό και από κοινού προσπαθούν να βρουν μια λύση.

Ο Μανόλης εξαφανίζεται από το χωριό, την ίδια στιγμή που η Θοδώρα αρχίζει να νιώθει έλξη για τον Λευτέρη και κοιτάζει μανιωδώς το κινητό της πότε θα χτυπήσει. Η άφιξη του Ευθύμη (Δημήτρης Αλεξανδρής) στο νησί προβληματίζει τον Αντώνη, ο οποίος προσπαθεί να βρει τρόπο για να ανακοινώσει τη σχέση του με τη Μαρίνα στον Παύλο, χωρίς να δημιουργηθούν προβλήματα.

«Είναι δύσκολος άνθρωπος και σίγουρα θα ενοχληθεί αν μάθει πως η γυναίκα του ξαδέλφου του έχει κοιτάξει άλλον άντρα, όμως τα χρόνια που έχουν περάσει, και ήταν μάλιστα αρκετά, ξέρει ότι τον τίμησες, δεν μπορεί και δεν έχει κανένα δικαίωμα να σε εμποδίσει να συνεχίσεις τη ζωή σου», λέει ο Αντώνης στη Μαρίνα και εκείνη τολμά να πιστέψει πως ο Παύλος, ακόμα και αν ενοχληθεί στην αρχή, στη συνέχεια θα μαλακώσει και θα δεχτεί τη σχέση της με τον Αντώνη. Ο Αντώνης της τονίζει: «Μαρίνα, ξέρω πως ο δρόμος μας δεν είναι στρωμένος με ροδοπέταλα, όμως εγώ θα κάνω ό,τι χρειαστεί για να δεχτούν και επίσημα την αγάπη μας.

Δεν είναι και η πρώτη φορά που θα βλέπουμε κόσμο απέναντί μας. Κανείς δεν θα μας πει πώς να νιώσουμε και πώς να πορευτούμε για το υπόλοιπο της ζωής μας». Η Μαρίνα απλά τον αγκαλιάζει και εύχεται όλα να κυλήσουν όπως πρέπει και τους αξίζει.

Καλλιόπη

Πέμπτη 13/10

Η Καλλιόπη και ο Παύλος έρχονται σε σφοδρή αντιπαράθεση, την ώρα που ο Μαθιός, βλέποντας πως η Βασιλική χάνει την εμπιστοσύνη της σ’ αυτόν, φεύγει για το Ηράκλειο, για να συνετίσει τον Νικηφόρο. «Βασιλική, πού πηγαίνεις; Είσαι σίγουρη πως θες να το κάνεις αυτό; Αν θες βοήθεια με τον Νικηφόρο είμαι κι εγώ εδώ. Δεν χρειάζεται να το πάρεις όλο πάνω σου, όμως είσαι σίγουρη πως είναι τα πράγματα τόσο σοβαρά όσο σου τα περιέγραψε η Τζένη;».

Η Βασιλική χάνει την ψυχραιμία της και του λέει να διαχειριστεί καλύτερα τα θέματα της οικογένειας του και να την αφήσει στην ησυχία της. Η Ασπα προσπαθεί να ξεπεράσει το σοκ της παγίδευσης του Κώστα. Το γεγονός ότι ο πρώην άντρας της, ο άντρας που εμπιστεύτηκε και έκανε τόσα όνειρα μαζί του, μαχαίρωσε μέχρι θανάτου τον Αγγελο, δεν μπορεί να βγει από το μυαλό. Θέλει να πάρει τον νόμο στα χέρια της αλλά πάντα κάτι τη συγκρατεί πίσω και αυτό είναι η ξαδέλφη της, που της υπενθυμίζει πως δεν χρειάζεται να βάψει τα χέρια της με αίμα για να ησυχάσει η ψυχή του αγαπημένου της.

Στο μεταξύ η Καλλιόπη επιστρέφει στο σπίτι της αλλά ο Αστέρης φεύγει μην αντέχοντας πια να βλέπει τη μάνα του. «Αστέρη, θέλω να με ακούσεις. Ό,τι έκανα, ήταν για να προστατεύσω εσένα. Μην είσαι τόσο σκληρός μαζί μου. Ξέρεις καλά πως δεν είμαι δολοφόνος και ούτε θα γίνω ποτέ», του φωνάζει, όμως η πόρτα πίσω του έχει κλείσει για τα καλά.

Η Αργυρώ το μαθαίνει, σε μια απρόσμενη συνάντηση με τον Αστέρη, την οποία όμως παρακολουθεί ο Παύλος. Η Θοδώρα συναντιέται ξανά με τον Λευτέρη και αυτή τη φορά γνωρίζει και τον Ευθύμη. Ο Σταύρος φτάνει στα όριά του και αποφασίζει να φύγει μόνος του για τα Γιάννενα.

Είναι καιρός τώρα που ο μικρός γιος της οικογένειας Αγγελάκη βασανίζεται από τύψεις και οράματα. Το γεγονός πως ακόμα δεν έχει μαρτυρήσει τον δολοφόνο του Στεφανή παρά μόνο στον Άγγελο, ο οποίος μία μέρα αργότερα βρέθηκε νεκρός στο ιατρείο του, δεν τον αφήνει να ησυχάσει. Έτσι, αποφασίζει να φύγει από το χωριό που τόσο τον έχει πληγώσει.

Θα αναζητήσει ένα νέο μέρος που τίποτα δεν θα του θυμίζει το μίσος και την αιματοχυσία που επικρατεί στην Κρήτη. Εννοείται πως η οικογένειά του θα ταραχθεί όταν συνειδητοποιήσει πως ο Μανόλης έχει μαζέψει τα πράγματά του και έχει φύγει μακριά και όταν μάλιστα καταλάβουν πως η Κλαίρη δεν είναι μαζί του, το μυαλό τους θα πάει στο κακό. Μάταια θα αρχίσουν να του τηλεφωνούν οι γονείς του και η αδελφή του Θοδώρα. Εκείνος είναι αποφασισμένος να μη μιλήσει σε κανέναν για κάποιο διάστημα.

Δείτε επίσης στο tv-24.gr:

Τηλεθέαση (6/10): Ξεπέρασε κάθε άλλο πρόγραμμα - Πόσα εκατομμύρια τηλεθεατές παρακολούθησαν χθες Σασμό

Σασμός: Στα μαχαίρια ο Φραγκιαδάκης με τον Παύλο Βρουλάκη - Ένα πρόσωπο έρχεται στο χωριό και θα ταράξει τις ισορροπίες