Από Στέλλα Μούτσιου

Μετά την κατάθεση της Άννας στο δικαστήριο για την υπεράσπιση της Αθηνάς, στο εδώλιο θα βρεθεί και η Μαργαρίτα, η καλή της φίλη, η οποία με τα λόγια της θα συγκλονίσει όλους όσους θα βρίσκονται στην αίθουσα στη Γη της Ελιάς.

Η ίδια θα μιλήσει για την κολλητή της με έναν συγκινητικό τρόπο, αναφερόμενη στη ζωή της μετά τον θάνατο του συζύγου της, τους πειρασμούς που εμφανίστηκαν και θα μπορούσαν να την έχουν οδηγήσει στον φόνο, αλλά και τον ηθικό της χαρακτήρα γενικότερα.

Η κατάθεση της Μαργαρίτας για την Αθηνά στη Γη της Ελιάς

«Ζητώ συγγνώμη κυρία Πρόεδρε, αλλά ούτε στους πιο τρομακτικούς μου εφιάλτες δεν φανταζόμουν ότι θα βρισκόμουν κάποια στιγμή σ’ αυτήν εδώ την αίθουσα και σ’ αυτήν την θέση. Καλούμε να καταθέσω για την υπεράσπιση της πρώτης μου ξαδέλφης της Αθηνάς η οποία κατηγορείται ότι σκότωσε άνθρωπο. Και να πω τι; Ότι είναι καλός άνθρωπος, ότι ποτέ δεν θα σκότωνε;

Αυτά ξέρω ότι σας τα είπαν κι άλλοι μάρτυρες κατά κόρον! Και είναι όλα σωστά. Τέτοιος και ακόμα καλύτερος άνθρωπος είναι η Αθηνά. Εγώ, λοιπόν, θα σας πω κάποια πράγματα που ξέρω από πρώτο χέρι. Και πρώτα από όλα, για την περιβόητη, πλέον, σχέση της Αθηνάς με τον δολοφονημένο Δημήτρη Καπράλο.

Ναι, υπήρξαν ένα διάστημα εραστές. Κάτω από ιδιαίτερες συνθήκες, για τις οποίες πιστεύω ότι θα σας μιλήσει η ίδια η οποία αναγκάστηκε να τον παρουσιάσει σαν γιο της. Αυτό όμως είναι ένα θέμα που θα κριθεί από την κοινωνία.

Η ίδια έχει κρίνει ήδη πάρα πολύ αυστηρά τον εαυτό της και το θεωρεί το πιο μεγάλο σφάλμα της ζωής της. Πήγε να το διορθώσει όταν ίσως δεν χρειαζόταν καν, αλλά τότε έμπλεξε με τον σάπιο χαρακτήρα του δολοφονημένου.

Μετά τον θάνατο του συζύγου της, τον απομάκρυνε από κοντά της. Τον έδιωξε από το σπίτι της, λίγες μέρες μετά την κηδεία του συγχωρεμένου του Ιπποκράτη Βρεττάκου ενώ θα μπορούσε να συνεχίσει το ψέμα της εκ του ασφαλούς πλέον.

Τότε αποκαλύφθηκε ο χαρακτήρας του Καπράλου. Άρχισαν οι εκβιασμοί. Η Αθηνά δεν μπήκε στον πειρασμό να ενδώσει. Μπορούσε να βρει πολλούς τρόπους ν’ αντιμετωπίσει τους εκβιασμούς, αν θέλετε λεφτά είχε, όμως ο χαρακτήρας της δεν της το επέτρεπε. Και ήρθαν τα τελεσίγραφα.

Η Αθηνά και πάλι δεν ενέδωσε. Ήταν αποφασισμένη να υποστεί τις συνέπειες της αποκάλυψης με την οποία την απειλούσε ο Καπράλος. Μου το είχε πει η ίδια "δεν με νοιάζει, Μαργαρίτα, ας βγει και ας τα πει όλα. Θα πουν, θα πουν, θα ξεχαστεί. Όμως δεν θα του κάνω την χάρη".

Αυτή ήταν η αντιμετώπιση της κι όχι να αρπάξει ένα όπλο και να πάει να τον σκοτώσει. Αυτό δεν θα το έκανε ποτέ η Αθηνά. Η μοίρα το θέλησε να βρεθεί στο λάθος μέρος, την λάθος στιγμή και τώρα είμαστε εδώ», θα αναφέρει σε πρώτο επίπεδο.

«Κυρία μάρτυς, αφού δεν την ένοιαζε και είχε αποφασίσει ν’ αφήσει το θύμα να κάνει την αποκάλυψη, γιατί σηκώθηκε μέσα στην νύχτα και πήγε σπίτι του;», θα πει έπειτα η Εισαγγελέας.

«Με τις καθημερινές οχλήσεις την έφτασε στα όρια της. Από την περιγραφή της Αναστασίας, της οικιακής βοηθού της, για το τελευταίο τηλεφώνημα με τον Καπράλο, ξέρουμε ότι έφτασε στο «αμήν». Κι αποφάσισε να πάει να «καθαρίσει», όπως λέμε, με τον τρόπο της Αθηνάς. Ντόμπρα και σταράτα. Πρόσωπο με πρόσωπο. Με τον λόγο της και όχι με όπλα», θα απαντήσει εκείνη.

Απόσπασμα από το αποψινό (30/9) επεισόδιο της σειράς

Η Γη της Ελιάς επιστρέφει απόψε (30/9) με ένα νέο καθηλωτικό επεισόδιο, στο οποίο θα δούμε τη συνέχεια της δίκης της Αθηνάς και τις καθοριστικές καταθέσεις. Μεταξύ άλλων ωστόσο, το τηλεοπτικό κοινό θα παρακολουθήσει και μία πολύ ιδιαίτερη σκηνή ανάμεσα στη Βασιλική και τον Φίλιππο.

Η Βασιλική και ο Φίλιππος είναι ένα από τα πιο αγαπημένα ζευγάρια του Twitter και δεν είναι τυχαίο ότι σε κάθε επεισόδιο οι κοινές σκηνές τους φέρνουν εκατοντάδες σχόλια. Απόψε λοιπόν, το κλίμα μεταξύ τους θα γίνει πιο καυτό από ποτέ.

Στο απόσπασμα που δημοσίευσε η εκπομπή Mega Καλημέρα, βλέπουμε τον Φίλιππο και τη Βασιλική να επιστρέφουν από μία έξοδό τους με τον Κουράκο και την Ευτυχία. Αφού σχολιάζουν την ξεκάθαρη ερωτική έλξη που υπάρχει ανάμεσά τους, έρχονται πάρα πολύ κοντά και πλακώνονται στα φιλιά.

Δείτε επίσης στο tv-24.gr:

Γη της Ελιάς: «Άσε μας ρε Κουράκο τώρα» - Έξαλλο το Twitter με τον drama king αστυνόμο για την σχέση της καλής του με τον Στάθη

Spoiler: Βαρβάτος χωρισμός στη Γη της Ελιάς