Από Στέλλα Μούτσιου

Το Μαίρη Μαίρη Μαίρη έρχεται πολύ σύντομα στις οθόνες μας (δείτε εδώ τις μέρες και ώρες προβολής) και για να μπορέσουμε να καταλάβουμε καλύτερα την πλοκή είναι κρίσιμο να γνωρίζουμε όλα τα πρόσωπα που πλαισιώνουν το σίριαλ. Πρόκειται για 17 ταλαντούχους ηθοποιούς, οι οποίοι έχουν στόχο να προσφέρουν άφθονο γέλιο στους τηλεθεατές.

Οι χαρακτήρες της σειράς Μαίρη Μαίρη Μαίρη

Μαίρη (Βάσω Λασκαράκη)

Λίγο πριν την ηλικία των 40. Είναι εφτά χρόνια παντρεμένη με τον Γιώργο και έχουν ένα παιδάκι πέντε ετών. Μαζί της θα ζήσουμε τις προκλήσεις ενός σύγχρονου γάμου, που απαιτεί από τη γυναίκα να είναι ταυτόχρονα σύντροφος, μητέρα, ευσυνείδητη επαγγελματίας αλλά και ερωμένη.

Μαίρη Μαίρη Μαίρη Βάσω Λασκαράκη

Γιώργος (Κωνσταντίνος Γαβαλάς)

Ο άντρας της Μαίρης. Πολιτικός μηχανικός, στοργικός πατέρας και σύζυγος που κάνει φιλότιμες προσπάθειες να είναι σωστός σε όλα. Αγωνίζεται να τα φέρει βόλτα με την καριέρα του, τους πειρασμούς στη δουλειά, την πατρότητα και τα συζυγικά καθήκοντα. Έχει καλές προθέσεις, αλλά τις περισσότερες φορές τα κάνει μαντάρα. Η μητέρα του, η κυρία Βάσω, και οι κόντρες της με τη Μαίρη δεν βοηθάνε την κατάσταση, αλλά εκείνος έχει παρηγοριά τον κολλητό του τον Πέτρο.

Πέτρος (Πάρις Θωμόπουλος)

Ο κολλητός του Γιώργου. Μαζί περνάνε το ζόρι που λέγεται συζυγικός βίος. Απλός και πρακτικός άνθρωπος. Του αρέσει να φλερτάρει με άλλες γυναίκες, πράγμα που εκνευρίζει τη σύζυγό του.

Μιμίκα (Σύλβια Δελικούρα)

Η κολλητή της Μαίρης και σύζυγος του Πέτρου. Σε εκείνη καταφεύγει η Μαίρη για όλα της τα προβλήματα. Συνήθως η Μιμίκα της δίνει λάθος συμβουλές και νουθεσίες με τραγελαφικά αποτελέσματα. Ζηλεύει τον Πέτρο και με το δίκιο της.

Μαίρη Μαίρη Μαίρη Σίλβια Δελικούρα

Ζορζέτα (Μαίρη Σταυρακέλλη)

Η μητέρα της Μαίρης, με παλιά αστική καταγωγή. Εξαιρετικά πιεστική και κουραστική. Τσακώνεται συνέχεια με τη συμπεθέρα της, που ανήκει σε διαφορετική κοινωνική τάξη, και ρίχνει το φταίξιμο στη Μαίρη. Κατά βάθος αγαπάει πολύ τον γαμπρό της.

Πετράνα (Γιάννα Ζιάννη)

Η οικιακή βοηθός της Μαίρης, με καταγωγή από τη Βουλγαρία. Δεν περιορίζεται στις δουλειές του σπιτιού, αλλά εκφράζει άποψη για τα πάντα με σθένος και παρρησία. Έχει χαρακτηριστική προφορά και καλή καρδιά.

Βάσω (Φωτεινή Ντεμίρη)

Η μαμά του Γιώργου, μια περήφανη Λιβαδιώτισσα και νοικοκυρά. Συγκρούεται με τη συμπεθέρα της για ζητήματα της οικογένειας και του ζευγαριού, για τα οποία δεν τους πέφτει λόγος, αλλά, φυσικά, τον παίρνουν από μόνες τους. Στο τέλος συνήθως τα βρίσκουν.

Μαίρη (Κατερίνα Ζαρίφη)

Σαράντα και βάλε… Ζει με τον άντρα της και τα δύο τους παιδιά. Νοικοκυρά που «τρώγεται» με την πεθερά της και τα λέει με τη φίλη της, Βιολέτα. Αγαπιούνται πολύ με τον άντρα της και έπειτα από 20 χρόνια γάμου πάνε μαζί για ντοκτορά στη συμβίωση.

Μαίρη Μαίρη Μαίρη Κατερίνα Ζαρίφη

Κώστας (Σπύρος Πούλης)

Ο σύζυγος της Μαίρης. Απλός, λαϊκός άντρας παλιάς κοπής. Αγαπάει τη Μαίρη, αλλά τα 20 χρόνια έγγαμου βίου είναι ήδη πολλά. Έχει αδυναμία στη μάνα του, γι’ αυτό δυσκολεύεται να τη βάλει στη θέση της. Υπεραγαπάει τα παιδιά του και βλέποντας την κόρη του να μεγαλώνει, τρέμει το φυλλοκάρδι του. Προσπαθεί να τα καταφέρει με την κρίση μέσης ηλικίας, τα προβλήματα στο μαγαζί του και τις ενδοοικογενειακές γκρίνιες.

Βιολέτα (Βάσω Γουλιελμάκη)

Η κολλητή της Μαίρης. Της συμπαραστέκεται στα πάντα, καθώς η Μαίρη περνάει δύσκολα με τα παιδιά, τις δουλειές, τον Κώστα και, το κυριότερο, την πεθερά της. Η πεθερά της Μαίρης δεν βλέπει με καλό μάτι τη Βιολέτα και τη θεωρεί κακό παράδειγμα για τη νύφη της.

Ντίνα (Πηνελόπη Πιτσούλη)

Η μητέρα του Κώστα και πεθερά της Μαίρης. Όποια υπερβολή κι αν έχει ειπωθεί για τις πεθερές, ωχριά μπροστά στην προσωπικότητα της κυρίας Ντίνας. Από το στόμα της στάζει φαρμάκι, από το άγρυπνο βλέμμα της δεν ξεφεύγει τίποτα. Κατηγορεί για τα πάντα τη Μαίρη και δικαιολογεί τον γιόκα της. Το μόνο που δεν του συγχωρεί είναι ότι δεν παντρεύτηκε τη Βασούλα του κυρ Βαγγέλη, αλλά τη Μαίρη, πράγμα που δεν χάνει ευκαιρία να του υπενθυμίζει.

Μαίρη (Νίκη Λάμη)

Περίπου 35 ετών και ελεύθερη. Ψάχνει σύντροφο αλλά δεν βρίσκει. Τελικά, θα βρει δύο και δεν θα ξέρει ποιον να κρατήσει. Θα την ακολουθήσουμε στη γεμάτη απρόοπτα ερωτική ζωή της.

Μαίρη Μαίρη Μαίρη Νίκη Λάμη

Μπέτυ (Αντιγόνη Νάκα)

Η φίλη και συνάδελφος της Μαίρης στη διαφημιστική εταιρεία. Συζητάνε τα πάντα μαζί, μοιράζονται τις ίδιες αγωνίες για τα καθημερινά προβλήματα, αλλά κυρίως για τους άντρες. Τη συμβουλεύει και θέλει το καλό της. Είναι τις περισσότερες φορές η φωνή της λογικής για τη Μαίρη.

Το αφεντικό (Μιχάλης Ρέππας)

Το αφεντικό της εταιρείας όπου δουλεύει η Μαίρη και η Μπέτυ. Η παρουσία του, αν και διακριτική, είναι αισθητή.

Ιουλία (Κωνσταντίνα Βαρσάμη)

Η μητέρα της Μαίρης. Τις περισσότερες φορές η Μαίρη τη βάζει μπροστά για να ξεμπλέξει από κάποια δύσκολη κατάσταση.

Γιάννης (Γιάννης Τσιμιτσέλης)

Το αγόρι της Μαίρης. Τα φτιάχνουν, χωρίζουν και τα ξαναφτιάχνουν. Ο Γιάννης θα απασχολήσει πολύ τη Μαίρη, μέχρι εκείνη να μη θέλει άλλο να τον δει στα μάτια της.

Μαίρη Μαίρη Μαίρη Γιάννης Τσιμιτσέλης

Ηλίας (Μιχάλης Μιχαλακίδης)

Ο μεγάλος αντίζηλος του Γιάννη. Διεκδικεί την καρδιά της Μαίρης, η οποία δεν ξέρει αν τον θέλει πραγματικά.

Η απίστευτη αποκάλυψη της Κατερίνας Ζαρίφη για τα γυρίσματα

Μετά την συνέντευξη της Βάσως Λασκαράκη, σχετικά με την συνεργασία της με τον Γιάννη Τσιμιτσέλη στην σειρά, το μεσημέρι της Παρασκευής 22/9 η απολαυστική Κατερίνα Ζαρίφη, βρέθηκε στον καναπέ της Ελένης Μενεγάκη, και έδωσε μία συνέντευξη εφ' όλης της ύλης!

Η ίδια μίλησε για το ρόλο της στη νέα σειρά του Mega «Μαίρη Μαίρη Μαίρη», ενώ μοιράστηκε και μερικά αστεία και ξεκαρδιστικά σημεία από τις στιγμές τις στα γυρίσματα της σειράς.

«Μου λέει ο Μιχάλης Ρέππας “το βρίσκεις κόντρα;”. Όχι, είναι γραμμένο πάνω μου!», είπε η Κατερίνα Ζαρίφη χιουμοριστικά και συμπλήρωσε: «23 χρόνια παντρεμένη, με παιδιά, με πεθερά… Η Μαίρη είναι μία γυναίκα που είναι στο νοικοκυριό της και προσπαθεί να τονίσει τη σχέση με τον άντρα της. Είναι ένα ποίημα ο Σπύρος! Είναι ένας εξαιρετικός σύζυγος, 23 χρόνια όμως η σχέση έχει γίνει… Δεν μπορώ να πω ότι δεν την θέλει τη γυναίκα του ακόμα, την αγαπάει. Και αυτή τον ποθεί, αλλά θέλει να κάνει κάτι να ξυπνήσει τη σχέση».

Όπως αποκάλυψε στο σίριαλ θα φιληθεί με άλλον άνδρα, τον γυμναστή της: «Το σίριαλ είναι κωμωδία και το φιλί ήταν κωμικό. Εκεί ήταν η πρώτη φορά που είπα “πως θα το κάνω αυτό το πράγμα;”. Το έκανα όμως! Να πήγαινα σε έναν Παπακαλιάτη, να φιλιόμουν τρία χρόνια σερί…

Να πήγαινα στο Maestro, να μην πάρω ανάσα! Κόμπλαρα λίγο. Φιλιόμασταν και ο Μιχάλης Ρέππας δεν έλεγε stop, γιατί είχε καταλάβει ότι με έχει πιάσει νευρικό γέλιο. Γέλαγαν από πίσω, γιατί ο άλλος μου όρμαγε. Αισθάνθηκα τόσο περίεργα, λες και ήμουν στο σχολείο και έδινα το πρώτο μου φιλί».

«Είχα το άγχος να εκπροσωπήσω τις πιο άγιες γυναίκες που κυκλοφορούν γύρω μας, οι Ελληνίδες νοικοκυρές, που τα δίνουν όλα και τρέχουν. Σπίτια πεντακάθαρα, φαγητά, παιδιά, τρεχάματα και λέω πως τα προλαβαίνουν; Γύρισμα με τον Μιχάλη Ρέππα είναι βατερλώ! Όταν τον πιάνει νευρικό γέλιο καταλύεται το σύμπαν. Είχαμε σκηνή που έπρεπε να ρίξουμε βεντούζες στον Σπύρο Πούλη και δεν έβγαινε η σκηνή, κλαίγαμε από τα γέλια» είπε φανερά ενθουσιασμένη...

Δείτε επίσης στο tv-24.gr:

''Έσκασαν'' τα ευχάριστα για το ''Μαίρη, Μαίρη, Μαίρη'' - Πλησιάζει η μεγάλη πρεμιέρα στο Mega

Νίκη Λάμη: Οι σπουδές και η καταγωγή της... Μαίρης του Mega