Από TV24 Team

Στον Σασμό, ο Παύλος είναι αποφασισμένος να ξεπλύνει αυτός το αίμα των Βρουλάκηδων. Δίνει όρκο μπροστά σε όλους πάνω από τον τάφο του Άγγελου. Το μίσος και η οργή ξεχειλίζουν και ένας νέος κύκλος ανοίγει που φοβίζει τους πάντες και από τις δύο οικογένειες.

Από τη Μαρία Μεταξητινού

Ο Παύλος δίνει το «στίγμα» του αμέσως και μάταια προσπαθούν να τον πείσουν τόσο η Μαρίνα όσο και ο παπα-Μιχάλης να σταματήσει το κακό, να μην πάρει εκδίκηση για κανέναν και για τίποτα. Ο Παύλος είναι αποφασισμένος και τα «μαντάτα» φτάνουν στους Σταματάκηδες. Πρώτος και καλύτερος ο Μαθιός, που έρχεται αντιμέτωπος με τον Παύλο: «Έμαθα ότι θέλεις να μας ξεκληρίσεις, Παύλο Βρουλάκη. Εδώ είμαστε και δεν σε φοβόμαστε γιατί δεν έχουμε κάμει πράμα», τον προκαλεί ο Μαθιός, με τον Παύλο να τον απειλεί:

Σασμός Παύλος Βρουλάκης

«Το είδα πως δεν έχετε κάνει πράμα. Κανέναν δεν αφήσατε. Μετά τον Μάρκο και τα κοπέλια του», του λέει και οι απειλές που ανταλλάσσουν προμηνύουν νέο κύκλο αίματος. Η ένταση μεταξύ των δύο οικογενειών θυμίζει καζάνι που σιγοβράζει, γι’ αυτό και ο παπα-Μιχάλης ζητά ξανά από τον Παύλο: «Σταμάτα τις απειλές και ό,τι έχεις άλλο βάλει στο μυαλό σου και κοίτα να κάτσεις φρόνιμα, καμία εκδίκηση δεν θα πάρεις γΙα τον φόνο του Αγγελου. Εκείνοι που φταίνε θα τους αναλάβει η δικαιοσύνη», του επισημαίνει. Ο Παύλος όμως είναι αποφασισμένος και μάλιστα δε θα διστάσει να μπει εμπόδιο ακόμα και στην ευτυχία της ίδιας του της οικογένιεας.

Την άλλη μέρα το βράδυ ακούγεται μια τεράστια έκρηξη που ακούστηκε σε όλο το χωριό: «Ήντα να γίνηκε; Από το σπίτι των Σταματάκηδων ακούστηκε, σαν να τους ανατινάξανε», λένε και τρέχουν να δουν. Κι όντως στο σπίτι της Καλλιόπης έχει γίνει έκρηξη και ο κόσμος στο χωριό είναι ανάστατος.

Η Αργυρώ φοβάται για την υγεία του Αστέρη στον Σασμό

Στο μεταξύ ο Αστέρης, τραυματισμένος από την έκρηξη, μεταφέρεται στο νοσοκομείο και τα νέα δεν αργούν να φτάσουν και στην Αργυρώ: «Ο Αστέρης τραυματίστηκε. Ήταν μέσα στο σπίτι και τον πάνε στον νοσοκομείο, μέσα στα αίματα», ακούει. Η κοπέλα βρίσκεται σε μεγάλη ταραχή, καθώς φοβάται για την υγεία του. Όλα δείχνουν ότι τα αισθήματά της είναι τόσο βαθιά γι’ αυτόν, που στην κυριολεξία λυγίζει στην ιδέα ότι μπορεί να πάθει κάτι.

Εν τω μεταξύ ο Αντώνης συλλαμβάνει τα ξαδέλφια της Μαρίνας, σίγουρος ότι εκείνοι είναι οι δράστες της επίθεσης στο σπίτι της Καλλιόπης: «Λοιπόν, περιμένω την αλήθεια! Εσείς ανατινάξατε το σπίτι των Σταματάκηδων για εκδίκηση, ε;», ρωτάει, αλλά αυτοί επιμένουν ότι δεν έχουν καμία σχέση. Την ίδια ώρα και ο Παύλος επιμένει ότι δεν το έχουν κάνει αυτοί, μπερδεύοντας τα πράγματα.

Την ίδια στιγμή η Μαρίνα συμβουλεύει την Αργυρώ: «Παιδί μου σε παρακαλώ, πάρε τον Σταύρο και τον Πετρή μας και γυρίστε πίσω στο Ρέθυμνο στο σπίτι σας. Δεν βλέπεις τι γίνεται εδώ; Φύγετε μακριά από όλα αυτά», της λέει. Στο μεταξύ η Καλλιόπη ακούει με τρόμο για την επίθεση στο σπίτι της και τον τραυματισμό του γιου της: «Ήντα μου λέτε; Οτι ετινάξανε το σπιτικό μας με το κοπέλι μου μέσα; Ο Αστέρης μου πού είναι; Είναι καλά;», αρχίζει να φωνάζει και να βγάζει την οργή της, κατηγορώντας τον Παύλο, που μαθαίνει πως γύρισε στο χωριό: «Δεν επρόλαβε να πατήσει το πόδι του ο αναθεματισμένος και βάλθηκε να μας κάψει ζωντανούς;», φωνάζει.

Την ίδια ώρα η Βασιλική αγωνίζεται να πείσει τον Νικηφόρο: «Σε παρακαλώ αγόρι μου, φύγε πήγαινε πίσω στο Ηράκλειο, δεν θέλω να μείνεις στο χωριό ούτε ένα λεπτό. Νικηφόρε, σε εξορκίζω μείνε μακριά από όλα αυτά», του λέει, βλέποντας άμεσα τον κίνδυνο της βεντέτας. Ωστόσο, το μυαλό του Νικηφόρου τρέχει ξανά στον θάνατο του πατέρα του και τον φονιά του. Έτσι παίρνει μαζί του όπλο και φεύγει για το Ηράκλειο.

Όταν πηγαίνει στο σπίτι του η Τζένη, βλέπει ότι ο Νικηφόρος οπλοφορεί: «Τι όπλο είναι αυτό, Νικηφόρε; Σε παρακαλώ άφησέ το και μην το ξανακουμπήσεις. Τι το θέλεις πάνω σου;», τον ρωτάει, αλλά η εμμονή του Νικηφόρου να φέρει επάνω του όπλο βάζει σε μεγάλη ανησυχία την Τζένη, που αποφασίζει να ζητήσει βοήθεια από τη Βασιλική: «Πρέπει να του μιλήσετε, κυκλοφορεί με το όπλο πάνω του, φοβάμαι μη γίνει κανένα κακό», της επισημαίνει.

Δείτε επίσης στο tv-24.gr:

Από καπετάνισσα στον Σασμό παρουσιάστρια στον ALPHA - Αυτή την εκπομπή θα παρουσιάσει η Μαρία Τζομπανάκη

Σασμός (28/9): Ένα βήμα πριν τον θάνατο ο Αστέρης - Χάνει τον έλεγχο του αυτοκινήτου και...