Από Πέννυ Μαστοράκου

Τα γεγονότα τρέχουν με ραγδαίους ρυθμούς, και οι εξελίξεις διαδέχονται η μία την άλλη, αποκαλύπτοντας πράγματα που δεν φανταζόμασταν ούτε στα πιο τρελά μας όνειρα! Στη Γη της Ελιάς, κυριαρχεί τρόμος σε όλη την Μάνη, καθώς έχουν αρχίσει όλο και περισσότερα άτομα να μαθαίνουν, ο καθένας από την δική του πλευρά, για το επικίνδυνο κύκλωμα που δρα στην περιοχή, την ώρα που η Αθηνά διατρέχει θανάσιμο κίνδυνο στην φυλακή.

Σε αναμμένα κάρβουνα λοιπόν, κάθεται και ο Λυκούργος, καθώς είδε βίντεο με τις πράξεις αυτού του κυκλώματος στο οποίο διακρίνεται ξεκάθαρα ο δράστης να φορά το δαχτυλίδι που φορούν τα μέλη της οικογένειας Βρεττάκου και δεν υπάρχει άλλο παρόμοιο, αλλά και ο αστυνόμος ο οποίος προσπαθεί να ξετυλίξει το κουβάρι αυτό, και να ανακαλύψει τι συμβαίνει!

Το δαχτυλίδι ανήκει στον γιο του Ιάκωβου

Τα σενάρια για αυτό το δαχτυλίδι είναι δύο, και τα δύο ωστόσο εξίσου πιθανά! Ένα σκεπτικό, είναι πως το δαχτυλίδι είναι ένα κόλπο του Δημοσθένη, γνωστού ανθρώπου της νύχτας με βρώμικες δουλειές, για να καταστρέψει την οικογένεια των Βρεττάκων και να την κατεβάσει από το βάθρο της ώστε να κερδίσει τις πολυπόθητες εκλογές.

Γη της Ελιάς - απόλυτη ανατροπή!

Ένα άλλο όμως σενάριο, είναι ότι το δαχτυλίδι αυτό ανήκει στον γιο του Ιάκωβου, o οποίος έχει πεθάνει χωρίς να γνωρίζει κανείς πως και γιατί! Από την προηγούμενη σεζόν αρκετοί είναι εκείνοι που υποστηρίζουν πως ζει, και πως κρύβεται για άγνωστους μέχρι στιγμής λόγους, από την οικογένειά του.

Αποκλειστικό - Η Αρετή δηλητηριάζει την....

Για άλλη μια φορά η Αρετή συνεργάζεται με την Ασπασία, παρότι η τελευταία συγκρούστηκε άγρια με τον Δημοσθένη για χάρη της Αρετής. Αυτή τη φορά ο στόχος τους είναι να κάνουν κάτι για να χωρίσουν τη Βασιλική από τον Φίλιππο: «Να χωρίσει, να έρθει σε μένα το παιδάκι μου και η εγγόνα μου, που κακό χρόνο να έχει η Χάιδω, την έχει και τη χαίρεται κι εγώ δεν μπορώ ούτε να τη δω», λέει στην Ασπασία.

Έτσι πιάνουν τη Χρυσούλα κι αυτή τους δίνει κάποια «μαγικά» βότανα: «Μόλις τα φάει αυτός που θέλετε, θα δείτε και θα με θυμηθείτε», ισχυρίζεται. Καταχαρούμενες και οι δύο, πηγαίνουν στο σπίτι και ετοιμάζουν τα μαγικά τους, σίγουρες για τον χωρισμό. Τελικά η Ασπασία, σε συνεργασία με την Αρετή, καταφέρνει να ρίξει ένα μαντζούνι στο φαγητό της Βασιλικής, ελπίζοντας σε ένα θαύμα προκειμένου να τη χωρίσουν από τον Φίλιππο. Τα πράγματα όμως δεν πηγαίνουν καθόλου καλά. Μόλις η Βασιλική τρώει λίγο από το φαγητό που της δίνει η Ασπασία, αρχίζει να πονάει αφόρητα και να κάνει εμετούς.

Γη της Ελιάς Αρετή Βασιλική

Με λίγα λόγια η Βασιλική παθαίνει δηλητηρίαση από το φαγητό που της ετοίμασε η Ασπασία και η Αρετή γίνεται έξαλλη με τη Χρυσούλα: «Τι έκανες κακούργα; Δηλητηρίασα το παιδί μου με τα ίδια μου τα χέρια. Θα σε σκοτώσω», της ουρλιάζει. Τα νέα όμως δεν θ’ αργήσουν να μαθευτούν και για κακή τύχη της Ασπασίας φτάνουν στα αυτιά και του Δημοσθένη, ο οποίος γίνεται έξαλλος και πιάνει τη γυναίκα του από τον λαιμό να την πνίξει: «Τέρμα, εξαφανίσου από μπροστά μου γιατί θα σε πνίξω. Δεν ντρέπεσαι καθόλου; Πήγατε να πεθάνετε το κορίτσι για να χωρίσει με τον Φίλιππο; Εσύ τι ανακατεύεσαι και γιατί να χωρίσει, τι σας έχει κάνει;», τη ρωτάει

Δείτε επίσης στο tv-24.gr:

Κούκλος με πράσινα μάτια και καστανόξανθα μαλλιά - Ο βιολογικός πατέρας της Αντιγόνης ''εισβάλλει'' στη Γη της ελιάς

Γη της ελιάς: «Κλαίει η προεδρίνα μας, τρεχάτε» - ''Λύγισε'' το twitter με την σκηνή της Αθηνάς μέσα από το κελί