Από TV24 Team

Η σειρά «Στο Παρά Πέντε» αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες εμπορικές επιτυχίες του Mega. Το σενάριο της σειράς υπέγραψε ο Γιώργος Καπουτζίδης, ο οποίος είχε και τον ρόλο ενός εκ των πέντε πρωταγωνιστών, ενώ τη σκηνοθεσία ανέλαβε ο Αντώνης Αγγελόπουλος.

Πρωταγωνιστές ήταν η Σμαράγδα Καρύδη, η Ελισάβετ Κωνσταντινίδου, ο Γιώργος Καπουτζίδης, ο Αργύρης Αγγέλου και η Αγγελική Λάμπρη. Η σειρά θεωρείται μια από τις καλύτερες παραγωγές στα χρονικά της ελληνικής τηλεόρασης, αφού σημείωσε τεράστια επιτυχία και εξακολουθεί να σαρώνει σε νούμερα ακόμα και στις επαναλήψεις τις νέες παραγωγές.

Πόσο κόστισε το «Παρά Πέντε» στο Mega

Σμαράγδα Καρύδη Παρά Πέντε

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν κυκλοφορήσει, παρά την τεράστια επιτυχία του, το Παρά Πέντε, ειδικά την πρώτη σεζόν δεν κόστισε πολλά. Και αυτό γιατί η μόνη ηθοποιός με αυξημένες απαιτήσεις τότε ήταν η Σμαράγδα Καρύδη. Οπότε στο ξεκίνημα της η σειρά είχε ένα σχετικά δυσανάλογο κόστος, ίσως κάπου στα 80.000 ευρώ.

Τα πράγματα άλλαξαν βέβαια στον δεύτερο κύκλο της σειράς, όταν έγινε αναπροσαρμογή των αμοιβών και το ποσό ανά επεισόδιο έφτασε τις 130 χιλιάδες. Βέβαια θυμίζουμε πως κοντά στο τέλος της δεύτερης σεζόν, το Παρά Πέντε έπαιζε ένα επεισόδιο ανά δύο εβδομάδες. Ο Αργύρης Αγγέλου μάλιστα πριν από λίγο καιρό είχε αποκαλύψει σε συνέντευξή του πως μετά το Παρά Πέντε έχασε τα χρήματά του.

Σε συνολικό κόστος βρίσκεται άνετα στις πρώτες 4. Διόλου τυχαίο ότι εκτιμάται ως συνολική αξία στα 17 εκατομμύρια ευρώ.

«Δεν ήθελα καν να πάρω μέρος στο Παρά Πέντε»

Η Έφη Παπαδεοδώρου είναι μία από τους 15 ηθοποιούς που θα πρωταγωνιστήσουν στην νέα σειρά "Έρωτας Φυγάς", ωστόσο κατάφερε να γίνει γνωστή στο κοινό και να αγαπηθεί από αυτό μέσα από τον ρόλο της "Θεοπούλας" στο Παρά Πέντε, πολλά χρόνια πριν.

Η ίδια, λοιπόν, παραχώρησε συνέντευξη στο περιοδικό 7 Μέρες Tv και εξήγησε πως στην αρχή δεν ήθελε καν να συμμετέχει στο σίριαλ, ενώ τόνισε πως έχει παίξει σε πολλές παραστάσεις στο θέατρο τόσα χρόνια και έχει μάθει πολλά από αυτό.

Ο κόσμος σας αγάπησε πολύ μέσα από το «Παρά πέντε»…

Και εγώ αγάπησα πολύ τον κόσμο μέσα από αυτή τη σειρά. Ο Γιώργος Καπουτζίδης μού έκανε πάρα πολύ καλό, όπως και σε όλους τους άλλους ηθοποιούς και πρέπει να του έχουμε αιώνια ευγνωμοσύνη. Στη ζωή μου είχα παίξει πολύ θέατρο αλλά δεν είχα αυτό που λέμε ευρύτερη αναγνώριση και προβολή.

Με το «Παρά πέντε» ήρθε για μένα το κατάλληλο τάιμινγκ. Και να σκεφτείτε ότι δεν ήθελα να πάρω μέρος στη σειρά και η μακαρίτισσα η Ειρήνη μού είπε, «Έφη μην πεις όχι, αυτός είναι ο ρόλος της ζωής σου».

Έφη Παπαθεοδώρου Παρά Πέντε

Συνάντησα τυχαία τον Γιώργο πρόσφατα σε ένα θεατρικό πολυχώρο. Αυτός έκανε πρόβες για μια θεατρική παράσταση και εγώ γυρίσματα για τα «Νούμερα», μια σειρά στην ΕΡΤ με τον Φοίβο Δεληβοριά όπου υποδύθηκα ως γκεστ τη μάνα του Σταμάτη Κραουνάκη. Με βλέπει, λοιπόν, ο Γιώργος και πέφτει στην αγκαλιά μου. Φιλιά, γέλια… Αξίζει πολλά αυτό το παιδί, αγωνίζεται και για μια καλύτερη κοινωνία.

Δείτε επίσης στο tv-24.gr:

Καμία σχέση με τη Ζέτα Μακρυπούλια - Οι ηθοποιοί που ήθελε αρχικά ο Καπουτζίδης να κάνουν την «Αμαλία» στο Παρά Πέντε

Πέρασαν 15 ολόκληρα χρόνια - Τι απέγινε η επιβλητική βίλα της Ντάλιας από το Παρά Πέντε