Από Νεφέλη Ντατσοπούλου

Η νέα σειρά της ΕΡΤ, «Φλόγα και Άνεμος», κάνει πρεμιέρα σήμερα (17/9) και οι εξελίξεις αναμένεται να είναι καταιγιστικές ήδη από το πρώτο επεισόδιο της σεζόν. Ο έρωτας του Γιώργου Παπανδρέου και της Κυβέλης ζωντανεύει στις οθόνες μας (δείτε εδώ κάθε πότε θα παίζεται η σειρά).

Τι θα δούμε στο 1ο επεισόδιο της σεζόν για τη σειρά «Φλόγα και Άνεμος» 17/9

1968: Ο Γεώργιος Παπανδρέου χειρουργείται σε κεντρικό νοσοκομείο των Αθηνών. Η Κυβέλη, χρόνια χωρισμένη από τον μεγάλο έρωτα της ζωής της, πηγαίνει να τον δει. Πώς έγινε και συναντήθηκαν αυτά τα δύο τόσο σημαντικά πρόσωπα της ελληνικής Ιστορίας; Της πολιτικής ο ένας, του θεάτρου η άλλη;

ΣΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ: Η Κυβέλη φτάνει μέσα σ’ ένα καλαθάκι έξω από το σπίτι της Μαρίας, καθαρίστριας, και του Αναστάση, τσαγκάρη. Το ζευγάρι, άτεκνο, την υιοθετεί με τη βοήθεια της κυρίας Λεονάρδου, στο σπίτι της οποίας δούλευε η Μαρία. Η Κυβέλη μεγαλώνει, πηγαίνει σ’ ένα ακριβό ιδιωτικό σχολείο, πάντα με τη βοήθεια των πλούσιων αφεντικών. Αυτό που καταλαβαίνει από νωρίς είναι ότι το μόνο μέρος που αισθάνεται καλύτερη απ’ όλους είναι η σκηνή των παιδικών παραστάσεων. Ξεκινάει νωρίς τη θεατρική της καριέρα. Οι γονείς της, φοβούμενοι το στίγμα που ακολουθούσε τις θεατρίνες εκείνη την εποχή, την παντρεύουν με τον συμπρωταγωνιστή της, Μήτσο Μυράτ.

Η Κυβέλη και ο Μυράτ κάνουν δύο παιδιά. Δυστυχώς, σ’ αυτή την οικογένεια λείπει ο έρωτας. Έτσι, η Κυβέλη θα παρασυρθεί εύκολα από τις υποσχέσεις του πλούσιου παραγωγού Θεοδωρίδη, για μια μεγάλη ζωή, σε μεγάλες σκηνές, με σημαντικούς ρόλους.

Αποκλειστικές λεπτομέρειες για τη νέα σειρά της ΕΡΤ

Μια γυναίκα-φλόγα που είχε όλο τον κόσμο στα πόδια της, ακολούθησε τον άνεμο που έφερε ένας και μόνο άντρας στην καρδιά της. Μια φιλία που εξελίχθηκε σε έναν παθιασμένο έρωτα, μια σχέση ζωής που έμεινε ανεξίτηλη στην ιστορία. Η ΕΡΤ1 μεταφέρει στη μικρή οθόνη τη θρυλική ιστορία αγάπης της μεγάλης ηθοποιού Κυβέλης με τον Γέρο της Δημοκρατίας Γεώργιο Παπανδρέου, που είχε το πιο πικρό τέλος που θα μπορούσε κανείς να προβλέψει και το ΤiVi Σίριαλ βρέθηκε στα γυρίσματα.

Από την Κωνσταντίνα Γαρνέλη

Ο θυελλώδης έρωτας του Γεωργίου Παπανδρέου και της Κυβέλης ξεδιπλώνεται με όλες τις κρυφές πτυχές του στη νέα σειρά μυθοπλασίας της ΕΡΤ «Φλόγα και άνεμος», που θα ενταχθεί στο πρόγραμμα τη νέα σεζόν, και βασίζεται στο ομότιτλο μυθιστόρημα του Στέφανου Δάνδολου. Τη σκηνοθεσία υπογράφει η Ρέινα Εσκενάζυ και το σενάριο η Ρένα Ρίγγα, ενώ στην ΕΡΤ φέτος θα δούμε και τη σειρά Παραλία.

Καρυοφυλλιά Καραμπέτη Φλόγα και Άνεμος

Μέσα από 12 συναρπαστικά επεισόδια, μ’ ένα εξαιρετικό καστ έρχονται στο φως τα μυστικά της ερωτικής ιστορίας που κυριάρχησε στη θεατρική και πολιτική σκηνή της χώρας. Ένας έρωτας γεμάτος ανυπέρβλητα εμπόδια, που όμως κατάφερε να ζήσει κρυφά και φανερά, για περισσότερα από τριάντα χρόνια.

Δείτε επίσης στο tv-24.gr:

Φλόγα και Άνεμος: Ο ρόλος του Θανάση Τσαλταμπάση στη σειρά

Δε θα ξεκολλάμε από την τηλεόραση - Οι 8 ελληνικές σειρές που κάνουν πρεμιέρα τη Δευτέρα (19/9)