Από Ελένη Μήτση

Την Τρίτη 13/9 η συγγραφέως του βιβλίου ''Μαύρο ρόδο'' Ελένη Καπλάνη παραχώρησε συνέντευξη στο Mega Καλημέρα μιλώντας αναλυτικά για τη νέα σειρά, που θα προβληθεί στο μεγάλο κανάλι βασισμένη φυσικά στο βιβλίο της.

Η ίδια αποκάλυψε τον τρόπο, που γεννήθηκε η πρωταρχική ιδέα μιας και δεν βλέπουμε συχνά ιστορίες, που έχουν να κάνουν με μοναχές. Πιο αναλυτικά, η εμπνεύστρια είχε επισκεφτεί μοναστήρι και μάλιστα είχε φίλη, που έζησε για κάποια χρόνια μέσα σε αυτό.

Συνδυάζοντας λοιπόν, όλα τα βιώματα της αποτέλεσμα αυτών είναι ο έρωτας, που έγραψε για μια καλόγρια με αγόρι από τον έξω κόσμο, η οποία θα έχει μεγάλο ενδιαφέρον.

Η έμπνευση πίσω από τη σειρά ''Μαύρο ρόδο''

«Είχα πάει σε ένα μοναστήρι επίσκεψη και είδα μια κοπέλα 20-21 χρονών καλόγρια. Και σκέφτηκα αν αυτό το κορίτσι ερωτευτεί τι θα κάνει; Είχα επίσης μια φίλη, που είχε πάει σε μοναστήρι και βγήκε και μάλιστα έμαθα κάποιες πληροφορίες για το πως ζουν».

Πλάνα από το μοναστήρι της σειράς «Μαύρο Ρόδο»

Η πολυαναμενόμενη σειρά του MEGA «Μαύρο Ρόδο» έρχεται το φθινόπωρο στις οθόνες μας με εξαιρετικούς συντελεστές και υψηλό επίπεδο παραγωγής. Για τις ανάγκες της σειράς και προκειμένου να αποδοθεί με τον μεγαλύτερο ρεαλισμό η ατμόσφαιρα του χώρου όπου εξελίσσεται μεγάλο μέρος της δράσης, χρειάστηκε να κατασκευαστεί εξαρχής ένα μοναστήρι.

Ο έμπειρος και βραβευμένος σκηνογράφος Αντώνης Χαλκιάς έχει αναλάβει τον σχεδιασμό και την κατασκευή του μοναστηριού, δημιουργώντας για μια ακόμα φορά ένα σκηνικό με «ψυχή», το οποίο συγκαταλέγεται και αυτό στους «πρωταγωνιστές» της σειράς.

Σύμφωνα με το σενάριο, στο μοναστήρι διαμένει η δόκιμη μοναχή Ελισάβετ, κεντρικό πρόσωπο σε μια ιστορία σφοδρού και ασύμβατου έρωτα, την οποία υποδύεται η Φωτεινή Παπαθεοδώρου. Τον ρόλο της Ηγουμένης ερμηνεύει η Κατερίνα Διδασκάλου (δείτε εδώ φωτογραφία τους από τα γυρίσματα με ράσα).

Δείτε επίσης στο tv-24.gr:

Μαύρο Ρόδο: «Άρχισαν τα όργανα» - Ο Λεωνίδας Κακούρης αποκάλυψε σκηνές από τα γυρίσματα της σειράς

Φωτεινή Παπαθεοδώρου: Μία άλλη χωρίς τα ράσα - Το Instagram της πρωταγωνίστριας του Μαύρου Ρόδου