Από Πέννυ Μαστοράκου

Πολλές είναι οι φορές που τυχαίνει να παρακολουθούμε μία σειρά που παιζόταν πριν πολλά χρόνια, στις επαναλήψεις της, και να παρατηρούμε κάποια πράγματα αρκετό διάστημα μετά και παρόλο που τα έχουμε δει εκατοντάδες φορές.

Αυτό συμβαίνει πολύ συχνά με την αγαπημένη διαχρονική σειρά με τις επαναλήψεις της οποίας έχουν μεγαλώσει γενιές και γενιές, το «Κωνσταντίνου & Ελένης», όπου μάλιστα ένα επεισόδιο, παίχτηκε μόνο μία φορά! Η λατρεμένη από το τηλεοπτικό κοινό σειρά προβλήθηκε για πρώτη φορά το 2001 και απο τότε παραμένει νο1 στις καρδιές όλων.

Αυτό το επεισόδιο δεν βλέπουμε συχνά στο «Κωνσταντίνου & Ελένης»

Ο λόγος για το 20ό επεισόδιο του Β’ Κύκλου με τίτλο «Της Μεταμορφώσεως», το οποίο διακωμωδεί σε ακραίο επίπεδο τον εθισμό στις πλαστικές επεμβάσεις, και είναι σίγουρα το πιο αστείο όλης της σειράς. Το συγκεκριμένο επεισόδιο έχει παίξει ελάχιστα σε επανάληψη όλα αυτά τα χρόνια.

Ο λόγος είναι οι σκηνές καθώς επειδή η σειρά προβάλλεται τα μεσημέρια, είναι εκείνη στην οποία η Ελένη Βλαχάκη ξεφυλλίζει το άλμπουμ με τις φωτογραφίες του Δρ. Βουλίδη και σε αυτές εμπεριέχονται γυμνές εικόνες.

Ο λόγος που δεν θα ξαναέκανε η Ελένη Ράντου τη σειρά

Πριν λίγο καιρό η Ελένη Ράντου βρέθηκε καλεσμένη στην εκπομπή The 2night Show και μεταξύ άλλων μίλησε για την καριέρα της στην τηλεόραση και για την ξεκάθαρη απόφασή της να μην ξανακάνει το Κωνσταντίνου και Ελένης.

«Το θέατρο είναι η τέχνη του ανέφικτου κι εγώ είμαι πιο καλή στα υπερβατικά και όχι στα ρεαλιστικά, με αυτά πλήττω. Αν μπορούσα θα έκανα μόνο θέατρο. Από την άλλη την τηλεόραση πρέπει να τη δοκιμάσεις, δεν προτείνω σε κανέναν να μην τη δοκιμάσει.

Μου έμαθε πράγματα στην ταχύτητα που χρειάζεται να συλλάβεις πράγματα. Απλώς η υπέρβαση που ζητιέται στο θέατρο… Έρχεται το κοινό που ξέρει ότι βλέπει ένα ψέμα αλλά φεύγοντας έχει πειστεί ότι βλέπει μια αλήθεια. Το αγάπησα και με τα χρόνια κατάλαβα ότι αυτό είναι η δική μου ταυτότητα παρά τις τεράστιες επιτυχίες στην τηλεόραση. Είμαι για το θέατρο», είπε αρχικά.

«Αν δεν ήταν η καραντίνα δεν θα έκανα τηλεόραση. Ζορίζομαι πολύ. Όταν συνηθίζεις το θέατρο θες να ξεχάσεις την τηλεόραση. Δεν θα έκανα ξανά το “Κωνσταντίνου και Ελένης”, νομίζω θα απογοητευόταν ο κόσμος».

Αναφορικά με τις καταγγελίες, για τις οποίες έχει μιλήσει σε δηλώσεις της αρκετές φορές: «Οι εποχές είναι στρυμωγμένες και αποκαλυπτικές. Μέσα από όλο αυτό δεν μου αποκαλύφθηκαν μόνο τα συγκεκριμένα περιστατικά αλλά και πώς τα αντιμετώπισε ο κόσμος. Υπήρχε και κανιβαλισμός. Βγήκε μίσος και από τη μία και από την άλλη πλευρά και ήταν αγριευτικό και σοκαριστικό. Είτε έπαιρνες θέση είτε όχι ήταν μια στιγμή που εξέθετε τους πάντες. Όλοι ήταν εκτεθειμένοι γιατί έπεσε φως σε πολύ σκοτάδι και αυτό εξέθετε και αυτούς που το άκουγαν.

Είναι ένας χώρος που πρέπει να εκπαιδεύσεις τον εαυτός σου και από τη φύση του αντιδρά. Η μαθητεία και η κάθε δουλειά απαιτεί πειθαρχεία. Δεν είναι εύκολο σε κάθε σου στιγμή να υποδύεσαι έναν άλλον άνθρωπο, υπάρχουν άμυνες, είναι επώδυνο.

Δεν είναι άντε πάμε και γελάμε όπως νομίζει ο κόσμος. Είναι μια οδυνηρή εμπειρία η διαδικασία. Το ότι εμπιστεύεσαι την ψυχή σου σε έναν σκηνοθέτη, έναν παραγωγό, γιατί το αντικείμενο της δουλειάς σου είναι ο ίδιος σου ο εαυτός. Οπότε η κακοποίηση πονάει διπλά. Είναι πολύ εύκολο να παρεκκλίνει η προσπάθεια για ένα καλό αποτέλεσμα και να γίνει κακοποίηση. Είναι μια λεπτή γραμμή».

Η Ελένη Ράντου φοβήθηκε ότι τρελαίνεται όταν κατάλαβε ότι έχει κατάθλιψη. «Με τα χρόνια κατάλαβα ότι ήταν πολύ χρήσιμο και όταν έκανα μια κουβέντα με μια στιχουργό μου είπε ότι είναι στοιχείο ωριμότητας. Αυτό που με δίδαξε είναι ότι αν δεν τη φοβηθείς και την κάνεις εργαλείο μπορεί να σου μάθει σοφά πράγματα».

Δείτε επίσης στο tv-24.gr:

Οι τηλεθεατές την είδαν μόνο λίγες φορές - Η σκηνή που αφαίρεσαν από τις επαναλήψεις του «Καφέ της Χαράς»

https://www.tv-24.gr/article/seires/31964-oi-thletheates-thn-eidan-mono-liges-fores-h-skhnh-poy-afairesan-apo-tis-epanalhpseis-toy-kafe-ths-xaras