Από TV24 Team

Τα Εγκλήματα είναι η ελληνική τηλεοπτική μαύρη κωμωδία που προβλήθηκε από τον ANT1 τις τηλεοπτικές σεζόν 1998–2000, σημειώνοντας τεράστια επιτυχία. Τη συγγραφή του σεναρίου ανέλαβε ο Λευτέρης Παπαπέτρου και τη σκηνοθεσία οι Αντώνης Τέμπος και Αντώνης Αγγελόπουλος. Παραγωγός της σειράς ήταν αρχικά ο Νίκος Βεργέτης, ο οποίος αποχώρησε στο πρώτο μισό της σεζόν (13ο επεισόδιο) και έπειτα ανέλαβε τη παραγωγή η Ena Productions, θυγατρική του σταθμού.

Οι πρωταγωνιστές της σειράς είναι οι Μαρία Καβογιάννη, Κώστας Κόκλας, Καίτη Κωνσταντίνου, Χρήστος Χατζηπαναγιώτης, Υρώ Μανέ, Σταύρος Νικολαΐδης, Αθηνόδωρος Προύσαλης, Σούλα Αθανασιάδου και Βασίλης Χαραλαμπόπουλος.

Η σειρά προβαλλόταν κάθε Τρίτη στις 21:05, πλην του πρώτου επεισοδίου. Στις 31 Δεκεμβρίου 1999, προβλήθηκε μια εορταστική τηλεταινία 75 λεπτών. Τα επεισόδια του πρώτου κύκλου είναι 35 λεπτών, ενώ του δεύτερου κύκλου 45 λεπτών.

Η ιδέα για τη σειρά προήλθε από τους Καβογιάννη, Κόκλα, Κωνσταντίνου, Χατζηπαναγιώτη και Μανέ οι οποίοι τη σεζόν 1997-98 συμμετείχαν στη θεατρική παράσταση, Αναμείνατε Στο Ακουστικό Σας. Πλησίασαν τον Λευτέρη Παπαπέτρου και του ζήτησαν να δημιουργήσει μια σειρά για τη τηλεόραση που θα τους περιλάμβανε όλους τους.

Η σκηνή που κόπηκε από τα Εγκλήματα

Μπορεί στο μυαλό μας να έχουν μείνει μερικές από τις πιο iconic σκηνές της επιτυχημένης σειράς, ωστόσο υπάρχει μία συγκεκριμένη σκηνή που το κοινό κατάφερε να δει μόλις μία φορά. Στη συνέχεια η σκηνή αυτή κόπηκε από όλες τις επαναλήψεις και από τα DVD της σειράς που ανά καιρούς κυκλοφόρησαν.

Προκειμένου να διακωμωδήσουν οι δημιουργοί τις απιστίες της «Φλώρας», την έδειξαν να υποδέχεται με τον Αχιλλέα, σε μία σκηνή από το μέλλον, ένα μωρό σκούρου χρώματος. Η σκηνή αυτή θεωρήθηκε ρατσιστική και έτσι κόπηκε οριστικά από όλα τα μοντάζ της σειράς (δείτε εδώ και ποια σκηνή κόπηκε οριστικά από το Κωνσταντίνου και Ελένης).

Δείτε επίσης στο tv-24.gr:

Τελικά δεν την είδαμε ποτέ - Ο ηθοποιός που θα έπαιζε τη Νινέτα στους Δύο Ξένους

Δεν προβλήθηκε ποτέ στο Mega - Το τραγικό τέλος της σειράς «Ευτυχισμένοι Μαζί»