Από TV24 Team

Κωνσταντίνου Και Ελένης είναι ο τίτλος μιας ελληνικής κωμικής τηλεοπτικής σειράς που προβλήθηκε από τους τηλεοπτικούς δείκτες του ANT1 τις σεζόν 1998-2000. Το καστ της σειράς απαρτίζεται από τον Χάρη Ρώμα, την Ελένη Ράντου, τον Βασίλη Κούκουρα, τη Μαρία Λεκάκη, τον Στέργιο Νένε και τη Καλλιρρόη Μυριαγκού.

Το κεντρικό θέμα της είναι η συγκατοίκηση δύο εντελώς διαφορετικών χαρακτήρων σε ένα σπίτι το οποίο έχουν κληρονομήσει από κοινού. Την εκτέλεση της παραγωγής ανέλαβε η εταιρεία TV Έψιλον, ενώ τα γυρίσματα και τα πλατό της σειράς ήταν στα Studio Κάπα του σταθμού.

Ο Χάρης Ρώμας και η Άννα Χατζησοφιά ξεκίνησαν να επεξεργάζονται την ιδέα της σειράς στα μέσα του 1998, τη περίοδο που δούλευαν ακόμη για τη σειρά του Mega, Ο Κακός Βεζύρης, στην οποία πέρα από το σενάριο είχαν και πρωταγωνιστικούς ρόλους. Το Κωνσταντίνου Και Ελένης βασίστηκε σε προηγούμενη σεναριακή δουλειά της Χατζησοφιά, τη παραγωγή της ΕΤ1, Εξ Αδιαιρέτου, που προβλήθηκε τη σεζόν 1992-1993. Το νέο κόνσεπτ παρουσιάστηκε και έγινε δεκτό από τον ANT1, με σκοπό να προβληθεί τη σεζόν 1998-1999 σημαίνοντας έτσι την επιστροφή του συγγραφικού διδύμου στο κανάλι μετά τη σειρά Οι Μεν Και Οι Δεν.

Η σειρά σημείωσε υψηλά ποσοστά τηλεθέασης από τη πρώτη σεζόν έχοντας να ανταγωνιστεί τηλεοπτικά τη προβολή του δεύτερου κύκλου της επιτυχημένης σειράς του Mega, Δύο Ξένοι. Αυτό οδήγησε στην ανανέωση της σειράς για δεύτερη σεζόν, ενώ το καλοκαίρι του 1999 ο ANT1 επανέλαβε τη προβολή του πρώτου κύκλου στη prime time ζώνη. Ο δεύτερος κύκλος ολοκληρώθηκε το 2000 με τη σειρά να μην ανανεώνεται τελικά για τρίτη σεζόν. Αφού ολοκληρώθηκε η επανάληψη της δεύτερης σεζόν το καλοκαίρι του 2000, από την ίδια χρονιά ξεκίνησε η εξ ολοκλήρου επαναπροβολή της σειράς στο καθημερινό daytime πρόγραμμα του σταθμού, η οποία συνεχίζεται μέχρι σήμερα (δείτε εδώ τα νούμερα τηλεθέασης που σημειώνει πια).

Ωστόσο, ένα είναι το επεισόδιο που έχει προβληθεί μια φορά μόνο κι από τότε αποφεύγουν να το παίξουν.

Το 46ο επεισόδιο με τίτλο “Η τελευταία μέρα του κόσμου”, προβλήθηκε το Δεκέμβριο του 1999. Πραγματευόταν τα όσα κυκλοφορούσαν τότε για το τέλος του κόσμου, το οποίο επρόκειτο να επέλθει στη γη με την αλλαγή της χιλιετίας. Ίσως και αυτός να ήταν ο λόγος που οι υπεύθυνοι του επέλεξαν να εξαιρέσουν το επεισόδιο αυτό από τις επαναλήψεις. Γιατί προδίδει την “ηλικία” του Κωνσταντίνου και Ελένης και την κάνει να δείχνει παλιά. Μια σειρά που μας έχει χαρίσει πολλές αξέχαστες ατάκες.

Η φήμη του “σπάνιου επεισοδίου” πάντως συνέβαλε ώστε να κάνει ρεκόρ views στο διαδίκτυο ξεπερνώντας το 1 εκατ. προβολές.

Κωνσταντίνου και Ελένης επεισόδιο 46

Δείτε επίσης στο tv-24.gr:

Θα προβληθεί αύριο βράδυ 9/9 στον ΑΝΤ1: Η ταινία που στην πρεμιέρα της έκανε ρεκόρ πωλήσεων σε εισιτήρια

Θα ''κονταροχτυπηθεί'' με τον ''Σασμό'' - Το σχέδιο του ΑΝΤ1 για να ανταγωνιστεί το πετυχημένο σίριαλ