Από TV24 Team

Τον επόμενο μήνα θα κάνει πρεμιέρα η νέα δραματική σειρά του Μεγάλου Καναλιού, «Μαύρο Ρόδο» που είναι βασισμένη στο ομότιτλο μυθιστόρημα της Ελένης Καπλάνη. Το Tv24 εισέβαλε στα γυρίσματα και σας μεταφέρει αποκλειστικές εικόνες που θα συζητηθούν.

Από την Κατερίνα Παπαγιαννοπούλου

Δέκα ολόκληρες μέρες έμειναν σε μοναστήρι της Κρήτης, και συγκεκριμένα στην Ιερά Μονή Αγίας Ειρήνης Ρεθύμνου, η Κατερίνα Διδασκάλου και η Φωτεινή Παπαθεοδώρου, οι δυο βασικές πρωταγωνίστριες της σειράς «Μαύρο ρόδο» για τις ανάγκες των γυρισμάτων (δείτε εδώ το μοναστήρι που φτιάχτηκε αποκλειστικά για τη σειρά).

Σύμφωνα με τον σκηνοθέτη της σειράς Κώστα Αναγνωστόπουλο («Το τατουάζ», «8 λέξεις»), έπρεπε οι δύο γυναίκες να βιώσουν την καθημερινότητα και τη ρουτίνα των μοναχών καθώς μεγάλο μέρος της σειράς έχει γυριστεί σε αντίστοιχους χώρους προσευχής και κατάνυξης.

Μαύρο Ρόδο Μιχαήλ Ταμπακάκης

Οι πρωταγωνίστριες έζησαν δίπλα σε γυναίκες που έχουν αφιερώσει τη ζωή και την ψυχή τους στον Θεό και φρόντισαν να «αντιγράψουν» συνήθειες και τρόπους που έχουν όσοι κάνουν μοναχική ζωή. Η εμπειρία ήταν τεράστια τόσο για τη Κατερίνα Διδασκάλου όσο και για την πρωτοεμφανιζόμενη Φωτεινή Παπαθεοδώρου και όπως τόνισαν μέλη της παραγωγής βελτίωσαν τα εκφραστικά τους μέσα και απέδωσαν στο μέγιστο δυνατόν τους ρόλους της ηγουμένης και τη μοναχής, αντίστοιχα.

Το αποτέλεσμα ήταν υπέροχο και ο φωτογραφικός φακός του περιοδικού μας το αποδεικνύει περίτρανα. Ο φακός όμως συνέλαβε και την οικογένεια της μοναχής Ελισάβετ σε σκηνές γυρίσματος. Τον πατέρα της θα υποδυθεί ο Γεράσιμος Σκιαδαρέσης, τη μητριά της η Θεοφανία Παπαθωμά και την αδελφή της η Ευθαλία Παπακώστα. Στον ρόλο της ηγουμένης Φιλαρέτης, η Κατερίνα Διδασκάλου.

Μαύρο Ρόδο Φωτεινή Παπαθεοδώρου

Ανάμεσα στις σκηνές του Μαύρου Ρόδου

Παρότι τα γυρίσματα - ειδικά όσα έγιναν μέσα σε μοναστήρι - προκαλούν συγκίνηση, δεν λείπουν τα αστεία περιστατικά μεταξύ των ηθοποιών. Με αγάπη και μεράκι οι πρωταγωνιστές κάνουν πρόβα τα λόγια τους, λίγο πριν ακουστεί ο ήχος της κλακέτας. Ωστόσο, όταν ακούσουν το «πάμε» του σκηνοθέτη, στον χώρο απλώνεται σιγή και όλοι μπαίνουν βαθιά στον ρόλο τους.

Μαύρο Ρόδο backstage

Όπως τονίζουν ήδη και οι άνθρωποι του καναλιού που έχουν δει μέρος των πρώτων επεισοδίων, ο απαγορευμένος έρωτας που θα προκύψει ανάμεσα σε μια 22χρονη μοναχή και ένα γοητευτικό αγόρι θα αλλάξει το τοπίο της ελληνικής μυθοπλασίας.

Δείτε επίσης στο tv-24.gr:

Μαύρο Ρόδο: Σε κίνδυνο η Ελισάβετ - Το ύπουλο σχέδιο της Πολυξένης για να την καταστρέψει

«Έχει γίνει μακελειό...» - Ο Μιχαήλ Ταμπακάκης δίνει spoiler για τα πρώτα επεισόδια του Μαύρου Ρόδου