Από Νεφέλη Ντατσοπούλου

Το μυθιστόρημα της Ελένης Καπλάνη, Μαύρο Ρόδο, θα ζωντανέψει στη μικρή οθόνη και οι ήρωές της θα γίνουν πρωταγωνιστές στην ομότιτλη τηλεοπτική σειρά που ετοιμάζεται πυρετωδώς για λογαριασμό του Mega.

Η συγκινητική ιστορία έχει στο επίκεντρο μια καλόγρια, την αδελφή Ελισάβετ, η οποία επιστρέφει στο πατρικό της και καλείται να αποφασίσει αν θα ακολουθήσει τον έρωτα που ξυπνάει μέσα της στο πρόσωπο του Πέτρου ή αν θα παραμείνει αφοσιωμένη στον δρόμο του Θεού, που ακολουθεί τα τελευταία χρόνια. Η επιστροφή στο πατρικό για εκείνη είναι ταυτόχρονα και επιστροφή στο παρελθόν, τότε που όλα άλλαξαν απότομα στη ζωή της.

Η Πολυξένη προσπαθεί να καταστρέψει την Ελισάβετ στο Μαύρο Ρόδο

Το πρώτο trailer της σειράς έχει κυκλοφορήσει και είναι απλά καθηλωτικό (δείτε το εδώ). Η νεαρή καλόγρια επιστρέφει στο σπίτι της και τον πατέρα της, τον οποίο υποδύεται ο Γεράσιμος Σκιαδαρέσης. Η μητέρα της έχει πεθάνει και έτσι ο πατέρας της έχει ξαναφτιάξει τη ζωή του με την Πολυξένη (Θεοφανία Παπαθωμά), με την οποία έχει αποκτήσει και μία κόρη (Ευθαλία Παπακώστα).

Ο Πέτρος που θα κλέψει την καρδιά της Ελισάβετ μάλιστα, είναι κολλητός φίλος της ετεροθαλούς αδερφής της, η οποία είναι και ερωτευμένη μαζί του. Η Πολυξένη προσπαθεί λοιπόν να ξεσκεπάσει την παράνομη σχέση της Ελισάβετ καθώς θεωρεί πως αν ενδώσει κι άλλο στον έρωτά της για τον Πέτρο θα αφήσει το μοναστήρι και θα γυρίσει να διεκδικήσει μέρος της περιουσίας του πατέρα της, ενώ θα στερήσει από την αδερφή της ένα ευκατάστατο άντρα.

Οι μέρες και οι ώρες προβολής της νέας σειράς του Mega

Η πάλη ανάμεσα στο θέλω και το πρέπει, το πρέπει και το μπορώ, με τις σκιές του χθες να βαραίνουν το πεπρωμένο της είναι μεγάλη. Χωρίς η ίδια να το έχει επιλέξει, έζησε σ’ έναν χώρο που της άφησε τα σημάδια του, μ’ έναν τρόπο σκέψης μακριά από των υπολοίπων. Οι εσωτερικές συγκρούσεις τεράστιες. Κι όταν ο άλλος σού δίνει ένα κομμάτι της ψυχής σου που δεν είχες καν αντιληφθεί ότι σου έλειπε, τότε μήπως η αγάπη είναι ένα λουλούδι που πρέπει να του επιτρέψεις να ανθίσει; Ποτέ δεν μπορείς να γνωρίζεις τι ορίζει η μοίρα.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχουν κυκλοφορήσει, η σειρά θα κάνει πρεμιέρα μέσα στον Οκτώβρη, ενώ θα προβάλλεται 4 φορές την εβδομάδα.

Μαύρο Ρόδο πρεμιέρα

Μάλιστα, η σειρά θα προβάλλεται αμέσως μετά τη Γη της Ελιάς, στις 22.40.

Δείτε επίσης στο tv-24.gr:

Μαύρο Ρόδο: Φτιάχτηκε αποκλειστικά για τη σειρά - Τα πρώτα πλάνα από το εντυπωσιακό μοναστήρι

Μιχαήλ Ταμπακάκης: Η ηλικία, η καταγωγή και η σύντροφος του πρωταγωνιστή του «Μαύρου Ρόδου»