Από Ελένη Μήτση

Η ΕΡΤ φαίνεται να μπαίνει δυναμικά στη μυθοπλασία από τη νέα σεζόν, με σειρές που έχουν να υποσχεθούν πολλά από τα trailers και μόνο. Ο λόγος για το ''Κάνε ότι κοιμάσαι'', που θα βγει στον αέρα με το πρώτο επεισόδιο την Δευτέρα 12/9.

Οι εξελίξεις θα είναι καταιγιστικές στην πορεία και μέσα από το Tivi σίριαλ, που κυκλοφορεί στα περίπτερα βλέπουμε αναλυτικά όσα θα συμβούν στην πρεμιέρα. Να τονίσουμε εδώ, πως η νέα ψυχολογική σειρά θα πλαισιωθεί με νέους αλλά και σπουδαίους ηθοποιούς στο περιθωριακό λύκειο, που εξελίσσεται η ιστορία μας.

Όσα θα δούμε στην πρεμιέρα 12/9 της σειράς ''Κάνε ότι κοιμάσαι''

Ο Νικόλας (Σπύρος Παπαδόπουλος) είναι ένας χαρισματικός και αγαπημένος φιλόλογος σ' ένα περιθωριακό λύκειο. Η βίαιη ληστεία σε ένα γειτονικό σπίτι δημιουργεί ένταση στην ήδη κλονισμένη σχέση του με τη σύζυγο Ευαγγελία (Μαρίνα Ασλάνογλου) και την κόρη του Νάσια (Γεωργία Μεσαρίτη). Η αστυνόμος Αννα (Νικολέτα Κοτσαηλίδου), που έχει αναλάβει τη σειρά των αντίστοιχων ληστειών, επιμένει στην υπόθεση αυτή.

Στο σχολείο οι γονείς δυο εφήβων με παραβατική συμπεριφορά ζητούν την απομάκρυνση του Νικόλα, προσπαθώντας να ελαφρύνουν τους γιους τους από τις αξιόποινες πράξεις τους για την κακοποίηση κάποιου συμμαθητή τους.

Ο Νικόλας μοιάζει έτοιμος να αντιμετωπίσει οποιοδήποτε μέτωπο. Ποιο θα είναι, όμως, το μεγάλο λάθος που θα κάνει; Στη διάρκεια μιας έντονης κρίσης στον γάμο του, εμπλέκεται ερωτικά για μια νύχτα με τη μητέρα ενός από τους αγαπημένους του μαθητές, ο οποίος εμφανίζει προβλήματα συμπεριφοράς, τη Βικτωρία (Εμιλυ Κολιανδρή).

Ή τουλάχιστον έτσι πιστεύει, πριν μάθει ότι οι γονείς αυτού του μαθητή έχουν σκοτωθεί προ πολλού σε αυτοκινητικό δυστύχημα. Γεμάτος ενοχές, αλλά και απορία για την ταυτότητα της γυναίκας με την οποία απάτησε για πρώτη φορά τη σύζυγό του, ο Νικόλας αποφασίζει να το αποσιωπήσει και να κρύψει απ’ όλους την αλήθεια. Δεν θα προλάβει, όμως, να τον βασανίσει για πολύ, επειδή το κακό παραμονεύει ήδη κι έχει βάλει στόχο τη γυναίκα και την κόρη του.

Κάνε ότι κοιμάσαι - πρεμιέρα

Στόχος ο ίδιος ο καθηγητής. Λίγες ημέρες αργότερα, η σύζυγός του Ευαγγελία δολοφονείται στη διάρκεια μιας ένοπλης ληστείας στο ίδιο τους το σπίτι και η κόρη του Νάσια μεταφέρεται σε κρίσιμη κατάσταση στην εντατική. Αντιμέτωπος με την οικογενειακή τραγωδία, αλλά και την άγρια και παραβατική πραγματικότητα του περιθωριοποιημένου σχολείου στο οποίο διδάσκει, ο Νικόλας προσπαθεί να ξετυλίξει ένα κουβάρι μυστικών και ανατροπών, για να μπορέσει να εντοπίσει τους εγκληματίες και να αποκαλύψει μια σκοτεινή συνωμοσία σε βάρος του.

Στο πλευρό του βρίσκεται η Αννα, ο προϊστάμενός της Κωνσταντίνος (Δημήτρης Καπετανάκος) και μια ολόκληρη τάξη μαθητών, που βλέπει στο πρόσωπό του έναν εμπνευσμένο καθοδηγητή. Η έρευνα αποκαλύπτει μια σειρά από αναπάντεχες ανατροπές που θα φέρουν τον Νικόλα σε σύγκρουση με έναν σεσημασμένο τοκογλύφο Ηλία Βανδώρο (Τάσος Γιαννόπουλος) και τον επικίνδυνο κόσμο της νύχτας που αυτός εκπροσωπεί.

Δείτε επίσης στο tv-24.gr:

Μία νύχτα του Αυγούστου: Σκηνές που ''κόβουν'' την ανάσα στο νέο trailer της σειράς

Χαιρέτα μου τον Πλάτανο (8/9): Η Κατερίνα αρχίζει να χάνει τον εαυτό της