Από Νεφέλη Ντατσοπούλου

Η ζωή της γιαγιάς Ειρήνης στον Σασμό κατέρρευσε από τη μία μέρα στην άλλη όταν είδε τον παιδί της, τον Μάρκο να πέφτει στο χώμα από τα χέρια του Βασίλη Σταματάκη. Λίγα χρόνια αργότερα, την ίδια μοίρα είχε και ο εγγονός της, Πετρής, ενώ το τελευταίο χτύπημα έρχεται με τον φόνο του Άγγελου.

«Όλα μου τα κοπέλια έχασα μαζεμένα», ακούγεται να λέει στο νέο trailer που έχει κυκλοφορήσει (δείτε το εδώ) και καταρρέει.

Η υγεία της γιαγιάς Ειρήνης καταρρέει στον Σασμό

Ο θάνατος του Άγγελου είναι αρκετός για να κάνει την γιαγιά Ειρήνη να χάσει τα πάντα. Πλέον δεν έχει κουράγιο, ενώ η υγεία της είναι επιβαρυμένη εδώ και καιρό.

Σασμός Γιαγιά Ειρήνη

Ένα ακόμα συμβάν θα έρθει να την ταράξει ακόμη περισσότερο και αυτό δεν είναι άλλο από την άφιξη του Παύλου Βρουλάκη στην Άνω Ποριά. Ο Παύλος έρχεται γεμάτος μίσος και σίγουρος πως θα πάρει την εκδίκησή του από τους Σταματάκηδες.

Η γιαγιά χαίρεται μεν που μαθαίνει πως δεν είναι νεκρός, όπως νόμιζε όλα αυτά τα χρόνια αλλά αλλά δεν είναι έτοιμη να δει την οικογένειά της να μπαίνει σε νέους μπελάδες (δείτε εδώ ποιους δύο ήρωες θα βάλει στο στόχαστρό του ο Παύλος).

Αποκλειστικό: Τα πρώτα επεισόδια του β' κύκλου πριν παιχτούν στην τηλεόραση

Στον Σασμό, η Βασιλική περιμένει τον Μαθιό στην εκκλησία, τη στιγμή που ο Αντώνης του περνάει χειροπέδες, αφού είναι ο βασικός ύποπτος για τον φόνο του Άγγελου. Λίγο αργότερα, επιστρέφει από το παρελθόν ένα μέλος της οικογένειας Βρουλάκη. Οι ζωές όλων θα αλλάξουν ξανά.

Από την Κατερίνα Παπαγιαννοπούλου

Ο φόνος του Άγγελου τα ανατρέπει όλα και ο γάμος, που όλοι περίμεναν, καταρρέει… Η σύλληψη του Μαθιού πέφτει σαν κεραυνός στην εκκλησία, όπου η Βασιλική περιμένει με το νυφικό της (δείτε εδώ ποιο θα είναι το τέλος του αγαπημένου ζευγαριού), ενώ η Αργυρώ, ο Σταύρος και ο μικρός Πετράκης έρχονται εσπευσμένα στο χωριό όπου βρίσκουν την Άσπα να θρηνεί τον Άγγελο.

Σασμός Βασιλική νύφη

«Κάνε κουράγιο, Άσπα μου. Αυτό θα ήθελε και εκείνος από εσένα. Προσπάθησε να μη λυγίσεις» της λέει με δάκρυα. Τραγική φιγούρα και η γιαγιά Ειρήνη, που χάνει τη γη κάτω απ’ τα πόδια της μετά την απώλεια και αυτού του εγγονού της. Καθώς η Μαρίνα προσπαθεί να επιβεβαιώσει με τον Αντώνη την εμπλοκή του Μαθιού στο στυγερό έγκλημα, η Αργυρώ ακούει και πάλι το όνομα Σταματάκης δίπλα στη λέξη φονιάς και είναι αποφασισμένη να μην το αφήσει να συνεχιστεί.

Η Καλλιόπη, από την άλλη, εξομολογείται στον Αστέρη ότι δεν το έκανε ο Μαθιός. Το μεγάλο μυστικό, όμως, αυτή τη φορά βρίσκεται στα χέρια του παπα-Μιχάλη.

Θολωμένη από θυμό για τη δολοφονία του Άγγελου, η Αργυρώ εισβάλλει στο σπίτι των Σταματάκηδων. «Δεν το έκανε ο Μαθιός, στο ορκίζομαι. Δεν φταίμε εμείς Αργυρώ για όποιον Βρουλάκη πέφτει στο χώμα» της εξηγεί και της ορκίζεται στην αγάπη που της έχει, αλλά εκείνη δεν ακούει τίποτα.

Σασμός Αργυρώ Αστέρης

Την ίδια ώρα, η Βασιλική με το νυφικό ακόμα πηγαίνει στη φυλακή και ο άντρας της ζωής της τής εξομολογείται πως δεν σκότωσε τον Άγγελο. Ο Μανόλης βασανίζεται από τύψεις και μπαίνει ξανά στο κάδρο των ερευνών ως πιθανός μάρτυρας. Ανάμεσα σε όλα αυτά, η Σοφία και ο Τάσος εκφράζουν τις επιφυλάξεις τους στη Στέλλα για την απόφασή της να υπερασπιστεί τον Μαθιό.

Η γιαγιά Ειρήνη ζητά μια χάρη από τον παπα-Μιχάλη. Η παρουσία της όμως γίνεται αντιληπτή από έναν άντρα από τα παλιά, ο οποίος επιστρέφει από τον κόσμο των νεκρών, διψασμένος για εκδίκηση. Και δεν είναι άλλος από τον Παύλο Βρουλάκη, που έχει έρθει για να καταστρέψει την οικογένεια των Σταματάκηδων.

Η έρευνα για τον φόνο του Άγγελου συνεχίζεται και η Καλλιόπη δίνει άλλοθι στον Μαθιό για να τον σώσει, αφού γνωρίζει πως δεν είναι ο γιος της ο ένοχος… Την ίδια στιγμή, ο Παύλος ανακοινώνει στον παπά πως γύρισε για να μείνει και να πάρει εκδίκηση. «Αυτή τη φορά δεν θα φύγω. Θα πάρω πίσω το αίμα των συγγενών μου» του λέει και φεύγει από την εκκλησία.

Σασμός Καλλιόπη

Η Άσπα με τη Μαρίνα και την Αργυρώ είναι στα πρόθυρα της κατάρρευσης μπροστά στην τραγική θέα του πτώματος του Αγγελου στο νεκροτομείο, ενώ αντίθετα ο Αστέρης θα εισπράξει ακόμα μία φορά ερωτικό ενδιαφέρον από τη Στέλλα. «Τι κάνεις;» τη ρωτά και εκείνη του φανερώνει πως δεν έχει σταματήσει να τον σκέφτεται όλο αυτό το διάστημα. Εκείνος της απαντά: «Θέλω να είμαι ξεκάθαρος απέναντί σου. Οι δυο μας Στέλλα έχουμε τελειώσει εδώ και δυο χρόνια. Θα έπρεπε να το έχεις καταλάβει. Δεν θα ήθελα να σου περνάνε λανθασμένες σκέψεις από το μυαλό». Η αστυνομία ψάχνει τον Μανόλη για να καταθέσει, αλλά πριν εκείνος πάει στο τμήμα εμφανίζεται μπροστά του η Καλλιόπη.

Αστέρης, Αργυρώ και Σταύρος συναντιούνται ξαφνικά!

Ο Παύλος προετοιμάζει μεθοδικά την επιστροφή του, μια επιστροφή που πρόκειται να βαφτεί με αίμα. Οι τύψεις κυριεύουν την Καλλιόπη, καθώς οι αναμνήσεις της από το βράδυ του φονικού αποκαλύπτουν τη φρικτή αλήθεια. Μια απρόσμενη συνάντηση του Αστέρη και της Αργυρώς θα καταλήξει σε συμπλοκή με τον Σταύρο και θα ξυπνήσει στον τελευταίο εκ νέου αμφιβολίες για τον γάμο του. Ο Αντώνης και η Ντίνα προσπαθούν να ανασυνθέσουν το παζλ της δολοφονίας του Αγγελου και να φτάσουν στον ένοχο.

Η εμφάνιση μιας μάρτυρος από το πουθενά θα περιπλέξει ακόμη περισσότερο τα πράγματα, ενώ μια ομολογία θα πέσει σαν βόμβα και θα ανατρέψει όλα όσα γνώριζαν οι αρχές για τη βραδιά του εγκλήματος. Και αυτή θα είναι της Καλλιόπης, η οποία θα πάρει «πάνω της» την ευθύνη για τον φόνο.

Δείτε επίσης στο tv-24.gr:

Σασμός - αποκλειστικό: Το μέλλον της Μαρίνας και του Αντώνη στη β' σεζόν

Νοσηλεύεται ο συγγραφέας του Σασμού, Σπύρος Πετρουλάκης - Η φωτογραφία του μέσα από τον θάλαμο