Από Νεφέλη Ντατσοπούλου

Η ΕΡΤ1, για την τηλεοπτική σεζόν 2022-2023, εξασφάλισε τα δικαιώματα για τη νέα κοινωνική σειρά «Παραλία», που βασίζεται στο βιβλίο της Πηνελόπης Κουρτζή «Το κορίτσι με το σαλιγκάρι», σε σκηνοθετική επιμέλεια Στέφανου Μπλάτσου και το Tivi Σίριαλ που κυκλοφορεί έχει όλες τις λεπτομέρειες για το καστ που θα πλαισιώσει τη νέα σειρά.

Μάλιστα σε αυτήν πρόκειται να πρωταγωνιστήσουν οι: Δανάη Μιχαλάκη, Δημήτρης Μοθωναίος, Κώστας Νικούλι, Μάκης Παπαδημητρίου, Γιώργος Μιχαλάκης, Νικόλας Παπαγιάννης, ενώ πριν από λίγες ώρες κυκλοφόρησε και το πρώτο επίσημο trailer της σειράς (δείτε το εδώ).

Τα δύο πρόσωπα - «κλειδιά» που θα μπουν στην «Παραλία»

Κοντά σε συμφωνία με την εταιρεία παραγωγής Foss Productions για να κρατήσει έναν ρόλο-κλειδί έχει έρθει και ο Δημοσθένης Παπαδόπουλος, ενώ σε προχωρημένες συζητήσεις βρίσκεται και ο Γιώργος Νινιός. Τα γυρίσματα αναμένεται να ξεκινήσουν αυτό τον μήνα και η προβολή της σειράς προγραμματίζεται για τον Ιανουάριο του 2023.

Η Παραλία Δανάη Μιχαλάκη

Η υπόθεση της σειράς

Ηταν ένα κορίτσι, ήταν και ένα αγόρι, ήταν καλοκαίρι, λουλούδια στα μαλλιά… αλλά και ένα έγκλημα στην πιο ξέγνοιαστη παραλία του κόσμου, στα Μάταλα της Κρήτης. 26 Μαρτίου του 1969. Η Υπατία (Πάτυ), η κεντρική ηρωίδα της ιστορίας, φτάνει στο αεροδρόμιο του Ελληνικού έκτακτα από το Λονδίνο όπου σπουδάζει γιατρός. Γνωρίζει εκεί τον Χάρι, ένα νεαρό χίπι και γοητεύεται. Εκείνος την καλεί να επισκεφθεί τα Μάταλα όπου ζει μαζί με άλλους χίπις.

Η κοπέλα πάει, χωρίς να έχει ιδέα τι θα συναντήσει εκεί. Φτάνοντας καταλαβαίνει πως δεν είναι απλά μια παραλία και πως δεν είναι απλά ένα καλοκαίρι. Είναι ένα περίεργο και όμορφο κοινόβιο των παιδιών των λουλουδιών, ανέγγιχτο από τη δικτατορία και τον έξω κόσμο, που συνυπάρχει άλλοτε καλά και άλλοτε με δυσκολία με την τοπική συντηρητική κοινωνία. Η κοινωνία πάλι της παραλίας, διαφορετική από οτιδήποτε άλλο έχει γνωρίσει η Υπατία, την αφομοιώνει και με τις ιστορίες της την κλειδώνει εκεί, να περιμένει το καλοκαίρι της αγάπης μαζί με όλους τους άλλους.

Όμως αυτό δεν έρχεται ποτέ. Ενα στυγερό έγκλημα παγώνει τους πάντες και το νεαρό κορίτσι βρίσκεται στο μάτι του κυκλώνα καθώς η δολοφονία αυτή συνδέεται άρρηκτα με το παρελθόν και τα μυστικά της.

Δείτε επίσης στο tv-24.gr:

Ο Παράδεισος των Κυριών: Ένας θάνατος, ένας βιασμός και ένας αρραβώνας στο νέο trailer της σειράς του ALPHA

Τρία Μίλια: Ο Μιχάλης και η Φωτεινή σχεδιάζουν την εξόντωση του Βασίλη