Από Νεφέλη Ντατσοπούλου

Ο νέος κύκλος της Γης της Ελιάς που θα ξεκινήσει μέσα στις επόμενες εβδομάδες (δείτε εδώ πότε θα κάνει πρεμιέρα) και αναμένεται να είναι άκρως εντυπωσιακός με εξελίξεις που θα συγκλονίσουν το κοινό.

Ένα από τα πρόσωπα που θα μας απασχολήσει ιδιαίτερα είναι ο Δημοσθένης και η δράση του στη Μάνη. Το κύκλωμα συνεχίζει να σαρώνει την περιοχή, ενώ όπως σας έχουμε ενημερώσει μέσα από αποκλειστικό μας ρεπορτάζ, όταν ο Κωνσταντίνος προσπαθήσει να απομακρυνθεί, θα αντιμετωπίσει την οργή του και η Ισμήνη θα είναι μία... παράπλευρη απώλεια (δείτε εδώ τι ακριβώς θα συμβεί).

Ο Δημοσθένης επιτίθεται στην Ασπασία στη Γη της Ελιάς

Όπως έχουμε δει μέσα και από το trailer που έχει κυκλοφορήσει εδώ και κάποιες μέρες, ο Δημοσθένης συνεχίζει να συμπεριφέρεται άσχημα στην Ασπασία. Εκείνη από τη μεριά του δεν τολμάει να μιλήσει και να φέρει αντίρρηση στον σύζυγό της.

Κάποια στιγμή όμως θα ξυπνήσει και τότε τα πράγματα θα αλλάξουν σημαντικά για τον Δημοσθένη. Προκειμένου να την ξεφορτωθεί και να μην αντιμετωπίζει πλέον τις αντιρρήσεις της, δε θα διστάσει να αποπειραθεί να τη σκοτώσει.

Τι είπε ο Κούλλης Νικολάου αποκλειστικά στο TV24 για τον ρόλο του

Πήραμε μια γεύση στον πρώτο κύκλο της Γης της Ελιάς τού τι εστί «Δημοσθένης Καπερνάρος», αλλά στον δεύτερο θα καταλάβουμε για τα καλά το ποιόν του. Ο Κούλης Νικολάου, που τον υποδύεται στη «Γη της ελιάς» στο MEGA, λίγο πριν από την πρεμιέρα της σειράς, μας μιλάει αποκλειστικά για όσα θα δούμε τη δεύτερη σεζόν

Από την Κατερίνα Παπαγιαννοπούλου

Τον έχετε αγαπήσει τον Δημοσθένη στη Γη της Ελιάς;

«Από την πρώτη σελίδα ο Δημοσθένης είναι για μένα ένας ξεχωριστός τύπος ανθρώπου με βαθιά στίγματα ψυχολογίας, έτσι που να μου προσφέρει ως ηθοποιός την ικανοποίηση της ερμηνείας».

Διάβασα κάπου ότι ψάχνετε να του βρείτε ελαφρυντικά για όλα όσα κάνει. Ηταν εύκολη η διαδικασία αυτή;

«Οταν διαβάσεις και εντρυφήσεις βαθιά στους χαρακτήρες ηρώων που γράφτηκαν από μεγάλα
πνεύματα, από την αρχαία Ελλάδα μέχρι και σήμερα, παγκοσμίως, δεν έχεις παρά να αγαπήσεις τον άνθρωπο. Ξέρεις πως κανένας δεν είναι καλύτερος από τον άλλον, παρά μόνο διαφορετικός. Μια διαφορετικότητα που ενίοτε είναι πεπρωμένο. Και σε επίπεδο ρεαλιστικό, έχει να κάνει με το πώς μεγάλωσες, τι έμαθες και πώς έζησες. Αυτά όλα τα αναφέρω για να εξηγήσω τι εννοώ με το άλλοθι. Κρίνω πράξεις και ενέργειες, όμως δεν γίνομαι δικαστής κανενός και δεν επιφέρω ποινή σε αυτόν που βλέπω».

Του αναγνωρίζετε κάποια αξία, ως ανθρώπου;

«Ο κάθε άνθρωπος έχει τη δική του αξία και ο Δημοσθένης δεν είναι απλώς κάθαρμα, έχει και πολλά να δώσει στους γύρω του».

Το κοινό πάντως, προς το παρόν, τον αγαπάει. Εχει να κάνει με το γεγονός ότι τον υποδύεστε εσείς, ένας αγαπητός ηθοποιός ή ιντριγκάρουν περισσότερο οι κακοί ρόλοι;

«Για μένα είναι στοίχημα να κάνω τους τηλεθεατές να τον αγαπήσουν. Εχει να κάνει με την ερμηνεία και σίγουρα είναι ένα είδος επιβράβευσης. Ευτυχώς, το καλογραμμένο κείμενο της Βάνας Δημητρίου με βοηθά ακόμα περισσότερο να φτάσω σε αυτόν τον στόχο».

Κούλλης Νικολάου Γη της Ελιάς

Εχει έρθει για να κάνει κακό. Ποιες αλήθεια θα είναι οι πρώτες του κινήσεις;

«Δυστυχώς δεν μπορώ να αποκαλύψω τη ροή του σεναρίου, αλλά μπορώ απερίφραστα να δώσω αυτό που έζησα στα πρώτα τριάντα επεισόδια που δουλέψαμε όλο το καλοκαίρι. Η δράση όλων των ηρώων, όχι μόνο του Δημοσθένη, θα μας καθηλώσει».

Η συμμαχία με τον Κωνσταντίνο θα συνεχιστεί ή εκείνος τελικά θα «φύγει»;

«Ο Κωνσταντίνος είναι τελικά ένα από τα μεγάλα θύματα του Δημοσθένη και αυτό τον καθιστά ήρωα, καθώς θα περάσει από πολλά στάδια. Ως θεατές θα έχουμε μεγάλη αγωνία για το τι θα συμβεί μεταξύ τους. Θα μας χαρίσουν έντονες στιγμές».

Μέχρι πού θα τον δούμε να φτάνει;

«Αυτό δεν μπορώ να το ξέρω από τώρα. Μπορώ όμως να πω ότι ο ήρωας αυτός θα φτάσει εκεί όπου η φαντασία και η σεναριακή μαεστρία της Βάνας Δημητρίου μπορούν να φτάσουν (γέλια)».

Θα έμπαινε στη διαδικασία να του πειράξει την Ισμήνη;

«Μπορεί και ναι, μπορεί και όχι. Η μάλλον... γιατί όχι;».

Ωστόσο έχει σχέση και με την εξαφάνιση μιας κοπέλας, η οποία θα εμπλακεί με τον Φίλιππο και τη Βασιλική και μάλιστα όπως φάνηκε στο τρέιλερ τους απάγουν. Θα κινδυνεύσει η ζωή τους;

«Εχουμε πολλά να δούμε στη δεύτερη σεζόν. Απλώς κάντε λίγο υπομονή».

Η αδυναμία που έδειξε να έχει προς την Αννα θα συνεχιστεί;

«Οχι. Νομίζω πως ήταν θεματολογία των πρώτων επεισοδίων, ώστε να σκιαγραφηθεί στα μάτια των θεατών ο χαρακτήρας».

Η γυναίκα του δεν έχει γνώση για όλα αυτά. Μπορείτε να προβλέψετε τι θα γίνει όταν μάθει τη δράση του άντρα της;

«Οχι, δεν μπορώ να κάνω προβλέψεις. Ωστόσο, θέλω να σταθώ στο γεγονός πως με τη Βάσια Παναγοπούλου έχουμε πολύ ωραία χημεία. Οι σκηνές μας βγάζουν ανατροπή και χιούμορ».

Και η σχέση του ήρωά σας με τα παιδιά του ποια είναι; Θα τα δούμε να πηγαίνουν να μείνουν μαζί του στη Μάνη;

«Τα παιδιά του Δημοσθένη αποτελούν νέους χαρακτήρες, άρα νέα πρόσωπα. Με νέες ιστορίες που θα δούμε στη δεύτερη σεζόν και σίγουρα σε ένα επίπεδο που θα συναρπάσουν».

Τον φοβηθήκατε τον ρόλο του Δημοσθένη;

«Οχι, καθόλου. Το αντίθετο μάλιστα. Ημουν πανέτοιμος να τον υποδεχτώ, αφού έχω και απεριόριστη εμπιστοσύνη στη Βάνα και το σενάριό της. Ηξερα εξ αρχής πως θα μου έδινε την ευκαιρία για έναν συναρπαστικό περίπατο στον δρόμο της ερμηνείας. Και την ευχαριστώ για αυτό».

Κεντρική και εσωτερική φωτογραφία: MEGA

Δείτε επίσης στο tv-24.gr:

Γη της ελιάς: Τραγικές ώρες για την Αντιγόνη στη νέα σεζόν - Χάνει ξανά το παιδί μέσα από τα χέρια της

Γη της Ελιάς: Όλα τα νέα πρόσωπα και οι ρόλοι που θα δούμε στον Β' Κύκλο