Από Νεφέλη Ντατσοπούλου

Στην Elif, η Λεμάν γίνεται έξω φρενών με τη Ζουλιντέ όταν ανακαλύπτει πως έδωσε ψεύτικη κατάθεση για τον τραυματισμό του γιου της και της επιτίθεται με πολύ σκληρά λόγια, κατηγορώντας την πως έφερε μόνο κακοτυχία στο παιδί της από τη μέρα που μπήκε στη ζωή του. Οι σχέσεις πεθεράς και νύφης είναι και πάλι τεταμένες.

Από τη Γιάννα Παπανικολάου

Ο Σαφάκ δίνει μάχη για να κρατηθεί στη ζωή μετά την επίθεση του Τουφάν με μαχαίρι και η Ζουλιντέ αγωνιά για να γίνει καλά. Από την άλλη ο Εμιρχάν δεν έχει βγάλει ούτε μισή λέξη μετά το μοιραίο περιστατικό, κατηγορώντας τον εαυτό του για την κατάσταση του Σαφάκ.

Η Λεμάν έξαλλη με την Ζουλιντέ στην Elif

Η Λεμάν, που μαθαίνει τι έχει συμβεί στο παιδί της, φεύγει γρήγορα για το νοσοκομείο, ενώ η Ζουλιντέ δίνει ψεύτικη κατάθεση πως δήθεν κάποιος άγνωστος επιτέθηκε στον Σαφάκ. Όταν, όμως, η Λεμάν καταλαβαίνει πως ο Τουφάν μαχαίρωσε τον γιο της, γίνεται εχθρική απέναντι στη Ζουλιντέ: «Γιατί δεν είπες την αλήθεια για τον Τουφάν; Γιατί; Πες μου γιατί; Ατιμη! Γρουσούζα! Το ήξερα από την αρχή πως μόνο κακό θα έκανες στο παιδί μου! Μπήκατε ανάμεσά μας και μας καταστρέψατε τη ζωή. Εχει καλή καρδιά και την εκμεταλλευτήκατε κι εσύ και ο γιος σου! Γιατί; Τι θέλατε από εκείνον;», φωνάζει και η Ζουλιντέ κλαίει.

Μάλιστα η Λεμάν της απαγορεύει να την αποκαλεί από εδώ και στο εξής «μητέρα». Αν και η Ζουλιντέ επιμένει να της λέει πως ο στόχος της ήταν να προστατεύσει τον Σαφάκ, εκείνη δεν την ακούει και θέλει να πει την αλήθεια. Γι’ αυτό παίρνει τον Εμιρχάν από το χέρι να τον πάει στην αστυνομία να καταθέσει όσα είδε.

Elif Ζουλιντέ Σαφάκ

Όταν βγαίνουν από το γραφείο, η Λεμάν συνεχίζει να μιλάει υποτιμητικά: «Φυσικά και δεν μίλησε! Είναι ίδιος μ’ εσένα! Τόσο ήταν η αγάπη που είχατε για τον Σαφάκ μου! Τον κοροϊδεύατε», ισχυρίζεται, ενώ η Ζουλιντέ την παρακαλάει να σταματήσει να μιλάει άσχημα μπροστά στον Εμιρχάν και της λέει όλη την αλήθεια: «Ήρθε ο Τουφάν στο νοσοκομείο και με απείλησε πως αν τον καταδώσω θα φροντίσει να κάνει κακό και στον Σαφάκ και τον Εμιρχάν. Αναγκάστηκα να πω ψέματα», παραδέχεται, αλλά η Λεμάν δεν την πιστεύει.

Ο Σαφάκ θυμώνει με τη Ζουλιντέ

Ο Σαφάκ ανοίγει τα μάτια του και η Λεμάν του λέει πως η Ζουλιντέ κατέθεσε ψέματα για να προστατεύσει τον Τουφάν. Ο Σαφάκ θυμώνει με τη Ζουλιντέ και της ζητάει εξηγήσεις: «Είναι αλήθεια όσα είπε η μητέρα μου;», τη ρωτάει και η κοπέλα του εξηγεί όσα έγιναν: «Αναγκάστηκα! Ήρθε εδώ ο Τουφάν και απείλησε πως θα σε σκοτώσει, δεν ήξερα τι να κάνω», δικαιολογείται.

Και συνεχίζει: «Το εξήγησα και στη μητέρα σου, αλλά δεν με πιστεύει. Σε παρακαλώ, πες μου ότι με πιστεύεις, το έχω τόσο πολύ ανάγκη», τον εκλιπαρεί και εκείνος της απαντάει θετικά. Όμως της τονίζει πως θα έπρεπε να είχε πει την αλήθεια. «Θα έρθουν να μου πάρουν κατάθεση, αν πω την αλήθεια θα κατηγορηθείς για ψευδομαρτυρία και θα σε φυλακίσουν, πες μου ακριβώς όσα κατέθεσες να πούμε τα ίδια», της λέει. Η Λεμάν που περιμένει ο γιος της να τσακωθεί με τη γυναίκα του, εξοργίζεται όταν αντιλαμβάνεται πως εκείνοι είναι μια χαρά. «Θα πεις την αλήθεια, έτσι παιδί μου;», τον ρωτάει και εκείνος της απαντάει: «Θα πω αυτά που πρέπει».

Η Λεμάν δεν μπορεί να πιστέψει πως ο Σαφάκ καλύπτει τη Ζουλιντέ και αυτό την εξοργίζει ακόμα περισσότερο...

Δείτε επίσης στο tv-24.gr:

Το φινάλε βάφεται με αίμα - Το τραγικό τέλος της Elif

Elif: "Κάντε την να υποφέρει" - Η Κιγιμέτ διατάζει να εξοντώσουν την Μελέκ

TAGS