Από TV24 Team

Οι Άγριες Μέλισσες ολοκλήρωσαν την τρίχρονη πορεία τους στον ΑΝΤ1 το βράδυ της Πέμπτης με ένα καθηλωτικό επεισόδιο (δείτε εδώ τι τηλεθέαση έκανε) στο οποίο είδαμε πρωταγωνιστές να πεθαίνουν και τη δικαίωση να γεμίζει το Διαφάνι.

Αυτό που λίγοι τηλεθεατές πρόσεξαν στο χθεσινοβραδινό επεισόδιο ήταν οι συμβολισμοί που έκρυβαν ορισμένες σκηνές.

Οι συμβολισμοί του τελευταίου επεισοδίου των Άγριων Μελισσών

Συγκεκριμένα, στη σκηνή του θανάτου της Μυρσίνης, είδαμε τη Θεοδοσία να επιστρέφει. Ανάμεσα στα διάφορα εγκλήματα που έκανε μέσα στα τρία αυτά χρόνια η Μυρσίνη ήταν και ο φόνος της άτυχης κοπέλας, η οποία μπήκε μπροστά στην Ελένη για να την προστατεύσει από τη σφαίρα.

Άγριες Μέλισσες θάνατος Μυρσίνης

Η Θεοδοσία την επισκέφθηκε αρκετές φορές στα οράματά της, ενώ την τελευταία που την είδε, είχαν περάσει 6 χρόνια κατά τα οποία ζούσε καθηλωμένη σε ένα κρεβάτι χωρίς να μπορεί να επικοινωνήσει με τα παιδιά της και τα εγγόνια της. Έξι χρόνια, ακριβώς όσα πέρασε και η Λενιώ στην φυλακή, εκεί όπου η Μυρσίνη είχε διατάξει τα βασανιστήριά της από τον Βόσκαρη.

Λίγο πριν ξεψυχήσει, η Μυρσίνη ακολουθεί την Θεοδοσία και ξαφνικά βρίσκεται στο σπίτι της στο Διαφάνι, εκεί όπου βλέπει τον άντρα της. Ο Δούκας την παίρνει να χορέψουν ενώ γύρω τους βρίσκονται οι δύο γιοί της, Νικηφόρος και Κωνσταντής. Από την δεξίωση λείπει τόσο ο Σέργιος, ο οποίος σκόρπισε πόνο στην καρδιά της όταν έμαθε ότι ήταν βιαστής, όσο και η Πηνελόπη, η οποία παρόλο που στο τέλος τη συγχώρησε, έζησε δύσκολα δίπλα της.

Το ιδιόχειρο σημείωμα των δημιουργών των Άγριων Μελισσών

Οι Άγριες Μέλισσες έριξαν αυλαία το βράδυ της Πέμπτης (7/7) με ένα επεισόδιο που χαράχτηκε στις καρδιές των τηλεθεατών. Οι δημιουργοί της σειράς, Μελίνα Τσαμπάνη και Πέτρος Καλκόβαλης, θέλησαν να αποχαιρετήσουν το Διαφάνι με ένα σημείωμα που έγραψαν.

Το σημείωμα αυτό, λίγο πολύ επικοινωνεί όλο το συναίσθημα που άφησε στους τηλεθεατές το τελευταίο επεισόδιο της σειράς (δείτε εδώ και το ευχαριστώ του Δημήτρη Γκοτσόπουλου στη Μαρία Κίτσου για την υπέροχη συνεργασία τους στη σειρά).

«Στην αρχή της σεζόν αναρωτηθήκαμε αν θα 'ρθει ποτέ η δικαίωση...

Στο τέλος του δρόμου όμως ήρθε κάτι πολυτιμότερο... Η συμφιλίωση και η γαλήνη.

Γιατί σ' εκείνη την τελευταία ανάσα θα πρέπει να μετρήσεις τι πήρες και τι έδωσες. Κι αν η απάντηση και στα δύο είναι η αγάπη, τότε βγαίνεις απ' την πόρτα κερδισμένος

Εις το επανιδείν

Μελίνα και Πέτρος»

Άγριες Μέλισσες ιδιόχειρο σημείωμα

Δείτε επίσης στο tv-24.gr:

«Υπήρχαν αντιδράσεις...» - Η Μαρία Πετεβή αποκάλυψε το άγνωστο περιστατικό πίσω από τις Άγριες Μέλισσες

Φεύγει από τις Άγριες Μέλισσες και πάει στο Χαιρέτα μου τον Πλάτανο