Από Έπη Τρίμη

Ο Φίλιππος Σοφιανός παραχώρησε μετά από αρκετό διάστημα απουσίας μια συνέντευξη μιλώντας μεταξύ άλλων για την τηλεοπτική του επιστροφή μέσα από τη σειρά «Το Κόκκινο Ποτάμι - Η συνέχεια», στο Open. Πρόκειται για την ιστορική, δραματική σειρά που υπογράφει ο Μανούσος Μανουσάκης και έχει καθηλώσει τους τηλεθεατές. (Τι δήλωσε η Αναστασία Παντούση για τον ρόλο της και τη συνεργασία της με τον Μανουσάκη).

Η γνωριμία με τον Μανουσάκη κρατάει πολλά χρόνια, είπε ο Φίλιππος Σοφιανός

Ο ίδιος επ΄ αφορμή της επιστροφής του στην τηλεόραση θέλησε να εκφράσει την άποψή του την επάνοδο της μυθοπλασίας στην ελληνική τηλεόραση.

Ο Φίλιππος Σοφιανός είπε σχετικά: «Είναι μία συνάντηση με τον Μανούσο Μανουσάκη που η γνωριμία μας κρατάει πολλά χρόνια. Ζήσαμε μαζί τις ένδοξες στιγμές της ιδιωτικής τηλεόρασης. Έχει κάνει εξαιρετικές δουλειές, σημαντικά σίριαλ, και νομίζω πως για εμένα ήταν μία επιστροφή σε ασφαλές λιμάνι γιατί γυρνώντας από την Κύπρο 17-18 το τηλεοπτικό τοπίο ήταν λίγο άγριο εδώ. Κυριαρχούσαν τα ριάλιτι, με το ζόρι έβλεπες καλή μυθοπλασία και με το ζόρι καλή παραγωγή. Η τηλεόραση εκείνη την περίοδο δεν είχε διάθεση για να δώσει εικόνες, κουστούμια εποχής. Όταν όμως είδε την κατάντια της με τις εκπομπές που δεν σήμαιναν τίποτα και άρχισε ο κόσμος να γυρνάει σε οτιδήποτε άλλο συμμαζεύτηκαν οι άνθρωποι και είπαν, ποια είναι η συνταγή της επιτυχίας και είπαν αυτή. Έτσι άρχισε η τηλεόραση πάλι, σε σημείο μάλιστα να μην ξέρεις τι να παρακολουθήσεις. Περάσαμε από τη μία άκρη στην άλλη».

Φίλιππος Σοφιανός

«Δεν με ενδιέφερε καμία τηλεοπτική πρόταση»

Καλεσμένος στην εκπομπή του Γρηγόρη Αρναούτογλου «The 2night Show» ο γνωστός ηθοποιός είχε μιλήσει αρχικά για την αποχή του από την ελληνική τηλεόραση καθώς απέχει από την μικρή οθόνη εδώ και 10 περίπου χρόνια. «Έχω να παίξω στην ελληνική τηλεόραση 10 χρόνια. Η αποχή ήταν αναγκαστική, γιατί κατέβηκα στην Κύπρο για 7 χρόνια», είχε δηλώσει.

Όπως είχε εξηγήσει, αν και είχε δεχτεί διάφορες προτάσεις κατά καιρούς καμία δεν τον ενδιέφερε Μάλιστα είχε πει σχετικά: «Χτύπησε το τηλέφωνο αυτό το διάστημα, πήρα και εγώ κάποιους φίλους τηλέφωνο. Ήταν πολύ λίγες όμως, οι παραγωγές που θα έλεγα ότι θα ήθελα να είμαι σε αυτή τη δουλειά. Τώρα ανθίζει η τηλεόραση και γίνονται αξιοζήλευτα πράγματα», είχε εξηγήσει ο ηθοποιός και είχε προσθέσει στη συνέχεια: «Η μυθοπλασία στερέωσε την ιδιωτική τηλεόραση. Το ξέρω γιατί ήμουν πρωτεργάτης, το χρυσό παιδί της ιδιωτικής τηλεόρασης».

Δείτε επίσης στο tv-24.gr:

Μανούσος Μανουσάκης: «Δεν θα ήθελα να κάνω remake κάποιας παλιάς μου σειράς»

«Όπως ξεκινάει το επεισόδιο...» - Η Αναστασία Παντούση δίνει spoiler για το Κόκκινο Ποτάμι λίγες ώρες πριν την πρεμιέρα