Από Πέννυ Μαστοράκου

Το πρωί της Παρασκευής 4/11 στον αέρα της εκπομπής Πάμε Δανάη, η παρουσιάστρια Δανάη Μπάρκα (δείτε εδώ την κίνησή της λίγες εβδομάδες πριν στην εκπομπή) με αφορμή μία συνέντευξη, θέλησε να τοποθετηθεί σε ένα θέμα, και να εξηγήσει ακριβώς για ποιο λόγο επέλεξε εκείνη την στιγμή να το κάνει.

Πιο συγκεκριμένα, αναφέρθηκε για μία συνέντευξη που δεν είδαμε ποτέ στον αέρα της εκπομπής, έπειτα από απόφαση της ομάδας, καθώς η ηθοποιός που είχε κάνει τις δηλώσεις ήταν σε κακή κατάσταση ψυχολογικά και όσα ανέφερε μπορεί να την εξέθεταν.

Η αποκάλυψη της Δανάης Μπάρκα

«Συμφωνώ πάρα πολύ σε αυτό που είπε πως όταν βλέπουμε έναν άνθρωπο που δεν υγιής ψυχικά να μιλήσει, δεν τον εκμεταλλευόμαστε. Και σε αυτό το σημείο θα πω ένα μεγάλο μπράβο στους ανθρώπους της εκπομπής μας, που δεν φαίνονται. Γιατί όταν εμάς μας συνέβη πέρυσι κάτι αντίστοιχο και το λέω για να πω ένα μεγάλο μπράβο για την αξιοπρέπεια των ανθρώπων που κρύβονται στα αυτιά μας και παντού.

Εμείς πέρυσι συναντήσαμε την περίπτωση μιας ηθοποιού που μας υποδέχτηκε στο σπίτι της και δεν ήταν σε κατάσταση να μιλήσει. Παρότι η ίδια επέμενε να δείξουμε τη συνέντευξη και είπε πράγματα τα οποία μπορεί να την εξέθεταν, η ομάδα μας αποφάσισε, χωρίς καν να φτάσει σε εμάς, να μας ενημερώσει για το σκηνικό και δεν παίχτηκε τίποτα.

Πόσο σπουδαίο είναι στο βωμό της τηλεθέασης, του τίτλου και του κλικαρίσματος να μην εκθέτουμε ανθρώπους, να μην βιάζουμε προσωπικότητες, να μη δολοφονούμε χαρακτήρες και να αφήνουμε τους ανθρώπους να τους θυμόμαστε όπως τους αξίζει» είπε χαρακτηριστικά η παρουσιάστρια.

«Είναι ασύλληπτο! Θέλω να...»

Η Δανάη Μπάρκα είναι μία από τις παρουσιάστριες της ελληνικής τηλεόρασης που δεν μασάει τα λόγια της, και δεν κρύβει αυτό που θέλει να πει και να εκφράσει (δείτε εδώ την απώλεια που της στοίχησε λίγο καιρό πριν). Το πρωί της Παρασκευής 21/10 λοιπό, με αφορμή η συνέντευξη της Ράνιας Τζίμα, πήρε τον λόγο στο Πάμε Δανάη και τοποθετήθηκε στο θέμα της κακοποίησης και του bullying.

«Να τσιρίξω θέλω! Τα λέει υπέροχα, έχει απόλυτο δίκιο, πιστεύω ότι ακόμα και αν θεωρούμε ότι εξελισσόμαστε αυτά τα στερεότυπα είναι τόσο βαθιά ριζωμένα στις φλέβες των απόψεων και των μυαλών που υπάρχουν γύρω μας που δεν ξεριζώνονται εύκολα. Πιστεύω ότι όλες οι γυναίκες την κακοποίηση την λεκτική και το bullying που λαμβάνουμε, δεν το έχουν πάρει αντίστοιχα αγόρια».

Δηλαδή αν ένα αγόρι ξαφνικά αύριο είναι πρωταγωνιστής σε ένα σίριαλ θα πουν «αχ, ωραία τα λέει». Αν όμως ένα κορίτσι είναι πρωταγωνίστρια σε ένα σίριαλ, σίγουρα θα υπάρχουν σχόλια του τύπου «το κορίτσι του σεναριογράφου». Δεν λέω ότι θα έπρεπε να κάνουμε το ίδιο για τους άνδρες, αλίμονο. Λέω ότι δεν θα έπρεπε να κάνουμε αυτό για κανέναν.

Πάμε Δανάη

Δεν είναι μόνο για την δουλειά, είναι για τα πάντα! Ακόμα και για τα σώματα. Έχετε δει τι bullying περνάει μια κοπέλα με ένα πιο ιδιαίτερο σώμα από ότι ένας άνδρας; Αν ένας άνδρας βγει σε μια παραλία και δεν έχει το τέλειο κορμί δεν θα πει κανείς τίποτα, ίσα ίσα. Θα είναι δίπλα του μια ωραία κοπέλα, θα γελάνε, θα, θα, θα. Αν όμως ένα κορίτσι βγει και δεν έχει το τέλειο σώμα, ξέρεις τι συμβαίνει; Είναι ασύλληπτο» είπε κλείνοντας η παρουσιάστρια.

Δείτε επίσης στο tv-24.gr:

«Μην υποτιμάτε την...» - Οι όλο νόημα δηλώσεις της Δανάης Μπάρκα για την αποχώρηση της Δούκισσας Νομικού από το Πρωινό

«Με έχει πιάσει μια μεγάλη ταχυπαλμία...» - Καταρρακωμένη η Δανάη Μπάρκα στην εκπομπή της