Από Πέννυ Μαστοράκου

Λίγες μέρες πριν για τον Πέτρο Φιλιππίδη μίλησε ο κουμπάρος του Τάσος Ιορδανίδης, και σήμερα, το πρωί της Δευτέρας 31/10 αναφέρθηκε και σε εκείνον μεταξύ άλλων ο Γιάννης Μπέζος στην συνέντευξή του. Ο γνωστός ηθοποιός και παρουσιαστής βρέθηκε καλεσμένος στο Πρωινό και έδωσε μια συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης.

Η αναφορά του Γιάννη Μπέζου στον Πέτρο Φιλιππίδη

«Δεν είμαι αριστερός. Είμαι ένας φιλελεύθερος άνθρωπος, ο οποίος πιστεύω πάρα πολύ στη δημοκρατία και στην ελευθερία του λόγου, άρα και στην ευθύνη του λόγου. Ας πούμε κεντρώος.

Με στενοχωρεί πολύ, πάρα πολύ, δεν το συζητώ. Έχουμε μιλήσει μετά την αποφυλάκισή του. Το ότι μπορεί να ήταν εκρηκτικός ο Πέτρος ήταν γνωστό και είχαμε κάνει πολλές συζητήσεις πάνω σε αυτό το θέμα, αλλά, άλλο αυτό και άλλα αυτά που δικάζονται αυτή τη στιγμή.

Το ερωτηματικό μου είναι τι θα γίνει από εδώ και πέρα. Νομίζω ότι θα πρέπει να το δούμε όλοι λίγο πιο ουσιαστικά και να αλλάξουμε λίγο τα μυαλά μας. Ο πυρήνας του προβλήματος επιμένω ότι είναι θέμα παιδείας. Οι άντρες καταπίεσαν τον εαυτό τους από στερεότυπα, από παλιές αντιλήψεις. Δεν αφήσαμε τον εαυτό μας ελεύθερο, γιατί η ελευθερία είναι πολύ μεγάλη υπόθεση.

Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να είμαστε αδρανείς και ταυτόχρονα πολύ νευρικοί και μας φταίνε όλα. Το πρόβλημα των αντρών είναι ότι καταπιέζουν πολύ τον εαυτό τους» ανέφερε μεταξύ άλλων στην κάμερα.

Βρέθηκε το συγκινητικό γράμμα του Πέτρου Φιλιππίδη προς τον γιο του Δημήτρη

Ο Πέτρος Φιλιππίδης μπορεί να έχει δει τη ζωή να αλλάζει δραματικά τον τελευταίο έναν χρόνο με τις καταγγελίες σε βάρος του βιασμό και απόπειρα βιασμού, να τον στέλνουν στη φυλακή και μέχρι και σήμερα να μην έχει τελειώσει με τα δικαστήρια και τις καταθέσεις.

Στήριγμα του σε όλη αυτήν την κρίση είναι η σύζυγος του Ελπίδα Νίνου αλλά και ο μοναχογιός τους, Δημήτρης. Φαίνεται πως πατέρας και γιος έχουν ιδιαίτερη σχέση και αυτό αποτυπώθηκε από ένα γράμμα, που είχε γράψει ο πρώτος πριν 3 χρόνια στο παιδί του.

Τα συγκινητικά λόγια του ηθοποιού έχουν διαρρεύσει μέσα από την εκπομπή ''Super Κατερίνα'' την Παρασκευή 23/9.

«Αυτό που θαυμάζω εγώ δεν είναι κάποιος γνωστός, δεν είναι κάποιος επώνυμος, δεν είναι κάποιος μεγάλος -και στην ηλικία-, είναι κάποιος μικρός, πολύ μικρός που αντιπροσωπεύει μια μεγάλη, πολύ μεγάλη μερίδα του μελλοντικού μας κόσμου, του κόσμου ολόκληρου, του παρόντος αλλά κυρίως του μέλλοντος. Αυτός ο άνθρωπος είναι ο Δημήτρης Φιλιππίδης, γιος του Πέτρου Φιλιππίδη και της Ελπίδας Νίνου, της Ευαγγελίας του Νίκου και της Ελένης».

«Σε θαυμάζω παιδί μου και μέσα από τον θαυμασμό μου σε εσένα θαυμάζω όλη τη νέα γενιά. Όλους τους νέους ανθρώπους που είμαι σίγουρος ότι πέρα από τις αντιξοότητες, τις άθλιες συνθήκες παγκοσμιοποιημένης διαβίωσης, θα βγείτε καθαροί, μεγάλοι, ώριμοι, δημιουργικοί, επαναστάτες και ελεύθεροι. Σου εύχομαι να μην μοιάσεις καθόλου στους πατεράδες σου, να ανοίξεις ένα δρόμο δικό σου, γιατί πρέπει και γιατί μπορείς».


«Παιδί μου μην ακούς κανέναν παρά μόνο την καρδιά σου, άκου τη σωστά και αυτή θα σε οδηγήσει στο φως. Αυτόν θαυμάζω λοιπόν εγώ, σε αυτόν ελπίζω, σε αυτόν επενδύω, σε αυτόν ποντάρω, σε αυτόν στοιχηματίζω, σε αυτόν και σε όλους τους συμμαθητές σου. Το μόνο που χρειάζεστε και εσύ και οι «φίλοι σου» είναι η ευχή μου. Αυτή την έχετε. Βοηθήστε μας να βγούμε στο φως μαζί σας. Για όση ζωή μας απομένει. Γιατί η ζωή είναι δική σας. Με την αγάπη μου, ο πατέρας σου».

Δείτε επίσης στο tv-24.gr:

Δίκη Φιλιππίδη: Κατέθεσε η Αλίνα Κωτσοβούλου - Η αντίδραση των Αναστασοπούλου και Παπαχαραλάμπους έξω από την αίθουσα

Υπόθεση Πέτρου Φιλιππίδη: Η ενόχληση του Τάσου Χαλκιά έξω από το Μικτό ορκωτό δικαστήριο