Από Νεφέλη Ντατσοπούλου

Η άφιξη της Ελισάβετ στο πατρικό της στο Μαύρο Ρόδο φέρνει μεγάλες αντιδράσεις. Από τη μία η Πολυξένη θέλει να τη στείλει όσο πιο νωρίς γίνεται πίσω στο μοναστήρι και να την αποκληρώσει και από την άλλη, ο Λευτέρης προσπαθεί να την πείσει να βγάλει τα ράσα και να επιστρέψει στην ζωή της.

Η απόφαση του Πέτρου να παραμείνει στο χωριό, λόγω των εργασιών για το μοναστήρι, βάζει τον Λευτέρη σε σκέψεις.

Το σχέδιο του Λευτέρη για τον Πέτρο και την Ελισάβετ στο Μαύρο Ρόδο

Ο Λευτέρης στρέφεται στον Πέτρο με ένα παράξενο αίτημα προκειμένου να κάνει την κόρη του να μείνει εκεί. «Βλέπω την Αννούλα μου να χαμογελάει μετά από πολλά χρόνια. Καταλαβαίνω πως την κάνεις να περνάει καλά. Υποφέρω να τη βλέπω να χάνει τα νιάτα της μέσα σ’ ένα μοναστήρι, ενώ έχει όλη τη ζωή μπροστά της να τη ζήσει. Θα ήθελα να σου ζητήσω μια χάρη, θα σου φανεί παράξενο, αλλά μπορείς να μείνεις κι άλλο εδώ στο χωριό μας; Να γίνεις παρέα της, ίσως να καταφέρεις εσύ να την κάνεις να γυρίσει πίσω και να πετάξει τα ράσα», του προτείνει και ο Πέτρος παραξενεύεται, αλλά ωστόσο θέλει μέσα του να το κάνει καθώς έχει αρχίσει και ερωτεύεται την Ελισάβετ (δείτε εδώ το πρώτο τους φιλί).

Μαύρο Ρόδο Ελισάβετ

Από την άλλη, η Πολυξένη που φοβάται μήπως το παρελθόν της βγει στο φως, αντιδράει στα σχέδια του Λευτέρη και θέλει με κάθε τρόπο να απομακρύνει τον Πέτρο από τις ζωές τους.

«Είναι μια τρέλα αυτό που έχεις στο μυαλό σου. Το κορίτσι μεγάλωσε και ζει στο μοναστήρι, δεν έχει ιδέα από αυτά τα πράγματα! Γιατί προσπαθείς να της αλλάξεις γνώμη για την απόφαση που έχει πάρει, δεν μπορώ να σε καταλάβω. Αφησέ τη να κάνει αυτό που επέλεξε! Ακούς εκεί, να την κάνεις να ερωτευτεί τον Πέτρο! Πού ακούστηκε αυτό!». Με ποιο τρόπο θα προσπαθήσει η Ελισάβετ να πείσει τους πάντες για την αποστολή της;

Μαύρο Ρόδο Πολυξένη

Δείτε επίσης στο tv-24.gr:

Αποκλειστικό: Ηλέκτρα Νικολούζου - Μαύρο Ρόδο: «Η σχέση της Αγγελικής με τον Βίκο θα...»

Αποκλειστικό: "Βόμβα" στο Μαύρο Ρόδο - Η Όλγα είναι εξώγαμο του Θέμη