Από Νεφέλη Ντατσοπούλου

Ήδη από τα πρώτα επεισόδια της επιτυχημένης σειράς του Mega, «Μαύρο Ρόδο», είδαμε την Ηγουμένη Φιλαρέτη, έναν ενάρετο άνθρωπο που έχει από κοντά της την Ελισάβετ και την προστατεύει σε κάθε περίπτωση.

Μάλιστα, όπως είχε αποκαλύψει η ίδια, είχε μπει στο μοναστήρι σε μεγάλη ηλικία και ήταν δική της επιλογή, σε αντίθεση με την Ελισάβετ που μπήκε μικρό παιδί στο μοναστήρι και δεν έζησε ποτέ τη ζωή της.

Τι συνέβη στο παρελθόν της Ηγουμένης Φιλαρέτης στο Μαύρο Ρόδο

Όπως είδαμε στο αποκλειστικό απόσπασμα από το επεισόδιο της Κυριακής 16/10 (δείτε εδώ τα σχόλια του Twitter για το trailer) που προβλήθηκε το πρωίτης Παρασκευής (14/10) στο Mega Καλημέρα, η Φιλαρέτη, στην ζωή της μακριά από το μοναστήρι λεγόταν Ζωή και μάλιστα, κάποια στιγμή είχε κάνει φυλακή, μετά από ένα περιστατικό που της άλλαξε τη ζωή.

Spoiler: «Καταρρακωμένη» η Ελισάβετ - Μαθαίνει τα πάντα για το στοίχημα του Πέτρου με τους φίλους του

Δεν αργεί η μέρα που η Ελισάβετ στο Μαύρο Ρόδο, θα μάθει πως το ενδιαφέρον του Πέτρου για εκείνη δεν είναι τόσο αθώο όσο φαίνεται, μιας και έχει βάλει στοίχημα με τους φίλους του να τη ρίξει. Η Τασούλα, θα είναι αυτή που θα ακούσει τα αγόρια να συζητάνε το συγκεκριμένο θέμα και θα το πει για να προστατεύσει την Ελισάβετ.

Η παρέα του Πέτρου βρίσκεται στην ταβέρνα όταν ανοίγεται κουβέντα για το στοίχημα με τον Πέτρο. «Σιγά μη ρίξεις την καλόγρια, κάποια πράγματα δεν είναι για όλους! Εντάξει, δέξου απλά την ήττα σου», του λέει, αλλά ο Πέτρος του απαντάει: «Πιστεύω πως νιώθει πράγματα, το νιώθω κι εγώ στον τρόπο που με κοιτάζει, το βλέμμα της», λέει.

Ωστόσο ο φίλος του τού υπενθυμίζει: «Κοίτα μην ξεχάσεις το στοίχημα και βρεθείς ερωτευμένος με την καλόγρια». Δεν ξέρουν όμως πως η Τασούλα άθελά της τα ακούει όλα και σοκάρεται (δείτε εδώ ποιος χαρακτήρας της σειράς θα πάθει έμφραγμα).

Μαύρο Ρόδο Τασούλα

Δεν αντέχει να μην αποκαλύψει αυτό που άκουσε από τα παιδιά για την Ελισάβετ και το λέει στον Γεράσιμο, ο οποίος με τη σειρά του ενημερώνει την Ελισάβετ: «Αυτός ο φίλος της Όλγας, ο Πέτρος, έμαθα από την Τασούλα ότι σε είχε βάλει στοίχημα», της λέει και εκείνη αναρωτιέται τι εννοεί. «Έβαλε στοίχημα με τους φίλους του αν θα σε ρίξει ερωτικά», της εξηγεί και η Ελισάβετ ταράζεται και αποφασίζει να φύγει μέσα στη νύχτα για το μοναστήρι. Όμως, ο Λευτέρης θα της χαλάσει τα σχέδια, ενώ ο Φραγκίσκος απειλεί να προκαλέσει καινούριες αναταραχές.

Δείτε επίσης στο tv-24.gr:

Μαύρο Ρόδο Spoiler: Ο Λευτέρης προσπαθεί να φέρει κοντά την Ελισάβετ με τον Πέτρο

Αποκλειστικό: Ηλέκτρα Νικολούζου - Μαύρο Ρόδο: «Η σχέση της Αγγελικής με τον Βίκο θα...»