Από Πέννυ Μαστοράκου

Μετά από όλες τις αντιδράσεις αυτή την εβδομάδα σχετικά με τις δηλώσεις του πριν αρκετές μέρες για τα νούμερα τηλεθέασης (δείτε εδώ αναλυτικά τι είχε αναφέρει) αλλά και την παρεξήγηση με τον Άρη Καβατζίκη και την ένταση στο Πάμε Δανάη, ο Νίκος Μάνεσης το πρωί του Σαββάτου 8/10 προχώρησε σε νέες δηλώσεις.

Ο γνωστός δημοσιογράφος και παρουσιαστής, μέσα από τον αέρα της ενημερωτικής του εκπομπής, θέλησε να κάνει μια αναφορά στην ταξιδιωτική του εκπομπή 60′ Ελλάδα με αφορμή ένα μήνυμα που δέχθηκε από τηλεθεατή του.

Οι νέες δηλώσεις του Νίκου Μάνεση

«Για τα νούμερα τηλεθέασης συζητάμε για έναν πολύ απλό λόγο. Η επιβράβευση του κόπου μας, αν ένα κανάλι θα έχει διαφημίσεις και η ποιότητα ενός προγράμματος εξαρτάται από τα νούμερα τηλεθέασης. Δεν θα το λύσουμε εμείς αυτό γιατί υπάρχει μια επιτροπή που λέγεται Εθνική Επιτροπή Ελέγχου Τηλεθεάσεων όπου εκεί ερευνούν αυτά τα ζητήματα.

Αυτή η επιτροπή έγινε… Δεν είχα βγάλει και μουστάκι όταν συνεδρίασε τελευταία φορά. Επίσης, τα μονοπώλια στις δημοκρατίες δεν είναι καλά. Το μοναδικό μονοπώλιο που έχει μείνει στην Ελλάδα αυτή τη στιγμή είναι στις τηλεθεάσεις. Είναι προς όφελος της δημοκρατίας. Εμείς δεν λέμε ότι συμβαίνει κάτι το μεμπτό ή κάτι το ύποπτο, μεμπτό συμβαίνει. Εμείς λέμε ότι είναι πλασματικά τα νούμερα διότι δεν λειτουργεί το σύστημα.

Οι τηλεθεάσεις είναι εργαλείο δουλειάς. Αν εμείς έχουμε τώρα 0%, «γεια χαρά»! Μου έδειξαν την πόρτα και έφυγα! Επίσης, αν θα καταρρεύσει οικονομικά ένα κανάλι ή όχι, εξαρτάται από τις διαφημίσεις και επίσης η ποιότητα του προγράμματος εξαρτάται από τα νούμερα. Δεν μπαίνω σε άλλες λεπτομέρειες, καταλαβαίνετε.

Εάν, παιδιά, το 60′ Ελλάδα αποφάσιζα να το κάνω σήμερα, θα κοβόταν στη δεύτερη εκπομπή. Το καταλαβαίνετε; Στη δεύτερη! Άπατο θα πήγαινε! Άπατο, με αυτά τα νούμερα που παρατηρούνται τον τελευταίο ενάμιση χρόνο. Άπατο. Εγώ είπα ότι, όταν ολοκληρωθεί η συμβατική μου υποχρέωση, δεν θα είμαι εδώ. Το αν θα είμαι συνταξιούχος ή εργαζόμενος, ή αν θα είμαι και συνταξιούχος και εργαζόμενος, θα αποφασιστεί από την οικογένεια και τις οικονομικές ανάγκες» ανέφερε κλείνοντας ο παρουσιαστής.

Έβαλε καρτούν την ώρα της εκπομπής - Ο κάμεραμαν "τρόλλαρε" τον παρουσιαστή στον αέρα της εκπομπής

Μετά τα χαιρετίσματα του Νίκου Μουτσινά στην Πέπα το γουρουνάκι, σχετικά με τις δηλώσεις του αλλά και τις αντιδράσεις και άλλων παρουσιαστών για αυτές, το πρωί του Σαββάτου 8/10 στην εκπομπή Σαββατοκύριακο με τον Μάνεση, συνέβη άλλο ένα επικό σκηνικό.

Με χιούμορ αντιμετώπισαν στην εκπομπή την θύελλα αντιδράσεων που προκλήθηκε αυτή την εβδομάδα με τις δηλώσεις του, και έτσι ο κάμεραμαν ενώ ο Νίκος Μάνεσης παρουσίαζε ένα ρεπορτάζ, έβαλε από την κάμερα δίπλα στον δημοσιογράφο να παίζουν καρτούν.

Δείτε επίσης στο tv-24.gr:

«Μπλόκαρε το τηλεφωνικό κέντρο...» - Το ειρωνικό σχόλιο της Ελεονώρας Μελέτη για τη... σύνταξη του Νίκου Μάνεση

«Υπάρχει μία τηλεοπτική εκπομπή που κάνει φάρσες και...» - Οι αιχμές του Γιώργου Λιάγκα για το συμβάν με τον Μάνεση