Από Ελένη Μήτση

Το όνομα του Νίκου Μάνεση ακούγεται ιδιαίτερα από τη Δευτέρα 4/10, καθώς μια δήλωση του για απόσυρση από τα τηλεοπτικά έφερε τα πάνω κάτω με πολλούς να θεωρούν, πως η κίνηση αφορούσε στο απότομο σήκωμα των νούμερων τηλεθέασης, που εν τέλει έφερε.

Ο ίδιος εξήγησε, πως δεν ετοιμάζεται να βγει σε σύνταξη, με τις εκπομπές ωστόσο να σχολιάζουν την κίνησή του. Και επειδή, όπως προείπαμε, το όνομα του είναι πρώτο στα trends την Τρίτη 4/10 το ''Πάμε Δανάη'' αποφάσισε να του κάνει μια αποτυχημένη εκ του αποτελέσματος, φάρσα με τον Καβατζίκη να είναι στεναχωρημένος από την παραλίγο παρεξήγηση τους.

Η αποτυχημένη φάρσα του ''Πάμε Δανάη'' στον Νίκο Μάνεση

Ν. Μ: Αν με παίρνετε να κάνω δηλώσεις, δηλώσεις κάνω μόνο μέσα από την εκπομπή μου.

Α. Κ: Βρισκόμαστε στον αέρα της εκπομπής Πάμε Δανάη

Ν. Μ: Θα μου επιτρέψετε να σας πω ότι με αιφνιδιάζετε, δεν επιθυμώ να είμαι στον αέρα καμίας εκπομπής κ. Καβατζίκη. Ό,τι έχω να πω, θα μου επιτρέπετε να το λέω μέσα από την εκπομπή μου. Δεν μπορείτε να με βγάζετε στον αέρα χωρίς την έγκρισή μου.

Αυτή τη στιγμή αν ρωτήσετε τον νομικό εκπρόσωπο του Mega, αντιλαμβάνεστε ότι υποπίπτετε σε ένα νομικό αδίκημα. Δεν επιθυμώ να μιλήσω δημοσίως. Κάνετε απρέπεια, με βγάζετε στον αέρα και κακώς απάντησα. Τέτοιου επιπέδου δημοσιογραφία δεν κάνω.

Το κρίσιμο ραντεβού του ALPHA με τον Νίκο Μάνεση για την επί 5 χρόνια εκπομπή του

Ο Νίκος Μάνεσης αποτελεί τα τελευταία χρόνια έναν από τους πυλώνες του ALPHA στο κομμάτι της ενημέρωσης και όχι άδικα, αφού η εκπομπή του, «Σαββατοκύριακο με τον Μάνεση» βρίσκεται επί 5 χρόνια πρώτη στις καρδιές του τηλεοπτικού κοινού.

Τα «σύννεφα» ωστόσο δεν άργησαν να έρθουν για τον κορυφαίο παρουσιαστή μιας και τα πράγματα στην εκπομπή του δεν πάνε και τόσο καλά τελευταία.

Συγκεκριμένα, ήδη από πέρυσι προς το τέλος της σεζόν, η ενημερωτική εκπομπή του Νίκου Μάνεση έχει αρχίσει να σημειώνει αισθητή πτώση στα νούμερα τηλεθέασης. Από τα 20άρια που έκανε, ξαφνικά μέσα σε λίγες εβδομάδες έφτασε στα χαμηλά διψήφια, γεγονός που ανησύχησε ιδιαίτερα τους ιθύνοντες του σταθμού.

Νίκος Μάνεσης ALPHA

Μάλιστα, φέτος, από τη μέρα που η εκπομπή έκανε πρεμιέρα, δεν σημειώνει τα ποσοστά που θα περίμενε κανείς, ενώ η Σίσσυ Χρηστίδου με το Χαμογέλα και Πάλι, έχει δείξει ξεκάθαρα πως προς το παρόν έχει την εύνοια του κοινού.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η χθεσινή (18/9) μέρα, κατά την οποία, ο Νίκος Μάνεσης σημείωσε κατά μέσο όρο στο δυναμικό κοινό 13,9% (13,3 - 10,4 - 11,2 - 12,0 - 13,7 - 10,9 - 15,5 - 16,5 - 18,5 - 17,1 - 14,1 - 13,5 - 14,6), την ώρα που η Σίσσυ Χρηστίδου στο Mega σημείωσε 18,3% (20,3 - 17,2 - 20,8 - 18,0 - 24,3 - 24,5 - 19,9 - 15,8 - 16,4 - 13,7 - 15,4 - 15,0).

Η πτώση στα νούμερα τηλεθέασης του Νίκου Μάνεση έχουν παρατηρηθεί τόσο στο γενικό όσο και στο δυναμικό κοινό.

Κάπως έτσι, ο ALPHA πήρε την απόφαση να μιλήσει με τον παρουσιαστή και την ομάδα της εκπομπής, προκειμένου να διαπιστωθεί τι αλλαγές πρέπει να γίνουν για να επιστρέψει η τηλεθέαση στα υψηλά ποσοστά. Μπορεί όλα αυτά τα χρόνια το «Σαββατοκύριακο με τον Μάνεση» να έσκιζε ωστόσο είναι πλέον ξεκάθαρο πως κάτι έχει κάνει τους τηλεθεατές να απομακρυνθούν από την πρωινή ζώνη του ALPHA και αναζητήσουν κάτι διαφορετικό.

Δείτε επίσης στο tv-24.gr:

«Αν το ξέρει ο κύριος Μάνεσης...» - Η όλο νόημα απάντηση της Ναταλίας Γερμανού μετά τη "θύελλα" που έφεραν οι δηλώσεις του

«Φύγαμε όλοι οι υπόλοιποι και έμεινε εκείνος!» - Η αποκάλυψη του Τεργιάκη για όσα πραγματικά συνέβησαν στη συνεργασία με τον Μάνεση