Από Στέλλα Μούτσιου

Μία συγκλονιστική στιγμή παρουσιάστηκε στον αέρα της ΕΡΤ (δείτε εδώ τα νούμερα του καναλιού) το απόγευμα της Παρασκευής 7/10. Η παρουσιάστρια του δελτίου ειδήσεων, Σύνθια Σάπικα, μίλησε για την δολοφονία της Μάχσα Αμινί στο Ιράν και ως ένδειξη συμπαράστασης στον αγώνα που δίνουν οι γυναίκες για την ελευθερία τους στη συγκεκριμένη χώρα της Μέσης Ανατολής, έκοψε τα μαλλιά της.

Την ώρα, δηλαδή, που αποχαιρετούσε τους τηλεθεατές και πραγματοποιούσε την αποφώνησή της, έπιασε το ψαλίδι και δεν δίστασε λεπτό. Τα λόγια της συγκίνησαν όλο τον κόσμο που παρακολουθούσε.

Η παρουσιάστρια της ΕΡΤ που έκοψε τα μαλλιά της στον "αέρα"

«Στεκόμαστε και εμείς δίπλα σε όλες τις γυναίκες στο Ιράν που αγωνίζονται καθημερινά για όσα εδώ στη Δύση είναι αυτονόητα. Γυναίκα, λοιπόν, Ζωή και Ελευθερία» είπε χαρακτηριστικά και προέβη στην κίνηση που θα θυμούνται όλοι πλέον.

Έδιωξαν από το κανάλι τη μάρτυρα και στενή συνεργάτη του Πέτρου Φιλιππίδη

Η δίκη για το όνομα του Πέτρου Φιλιππίδη συνεχίζεται με τον ηθοποιό να κατηγορείται για ένα βιασμό και δύο απόπειρες βιασμού. Την Τρίτη 4/10 ξεκίνησε η κατάθεση της μάρτυρος και συναδέλφου του, που επιθυμεί με τη σειρά της να φωτίσει την αλήθεια.

Όπως αναλυτικά μεταφέρθηκε από το Super Κατερίνα, η γυναίκα κατέθεσε και κατά τη διάρκεια των όσων δήλωσε ξέσπασε σε κλάματα. Μπορεί η δίκη να μην διεκόπη ως είθισται, αλλά το σοκαριστικό από την κατάθεση της είναι, πως έχει δεχτεί εργασιακό bullying στην προσπάθεια της να υπερασπιστεί τον κατηγορούμενο, αφού ονομαστικά δεν της επέτρεψαν να εργαστεί στο ''Στούντιο 4''.

Δείτε επίσης στο tv-24.gr:

Το ''Πρωίαν σε είδον'' έρχεται στην ΕΡΤ - Η ανακοίνωση του καναλιού για τη μεγάλη πρεμιέρα

Η απάντηση της ΕΡΤ στις κατηγορίες για άδικη απόλυση εργαζομένου