Από Νεφέλη Ντατσοπούλου

Η Άντζελα Γκερέκου βρέθηκε το βράδυ της Πέμπτης (6/10) καλεσμένη στην εκπομπή Ενώπιος Ενωπίω του Νίκου Χατζηνικολάου. Μετά τη συγκίνησή της με το βίντεο που έπαιξε για τον Τόλη Βοσκόπουλο, η ηθοποιός δέχθηκε μία υπέροχη έκπληξη από τον Στέφανο Κυριακίδη με τον οποίο έπαιξαν μαζί πέρυσι στη Γη της Ελιάς.

Ο «Ιάκωβος» της επιτυχημένης σειράς του Mega μίλησε με τα πιο όμορφα λόγια για την αγαπημένη ηθοποιό, ενώ αναφέρθηκε στο πώς αντιμετώπισε τον χαμό του Τόλη Βοσκόπουλου στα γυρίσματα.

Οι δηλώσεις του Στέφανου Κυριακίδη για την Άντζελα Γκερέκου

«Είναι παλικάρι, δεν είναι καμία τυχαία περίπτωση. Είχε τον πόνο της αλλά ήταν άψογη στους χρόνους της. Οκτώ μήνες στη σειρά δεν μετέφερε ποτέ τον πόνο της, δεν συζήτησε τον πόνο της, η αξιοπρέπειά της ήταν απαράμιλλη. Τις εμπειρίες μας τις μετατρέπουμε σε Τέχνη.

Έχει αυτό το καλό, με βοήθησε με την ευαισθησία της, με τη δοτικότητά της να μου βγουν πρωτόγνωρα υποκριτικά στοιχεία και αυτό με φρεσκάρισε. Και για αυτό την ευχαριστώ», είπε χαρακτηριστικά.

Όσα δήλωσε η Γκερέκου στην εκπομπή για την φορολογική περιπέτεια του συζύγου της

Η ίδια, ωστόσο, μίλησε και για ένα άλλο σημαντικό ζήτημα. Αναφέρθηκε λεπτομερώς στην φορολογική περιπέτεια του τραγουδιστή.

«Δεν ξέρω αν πρέπει να πω αυτά που θα πω αλλά αν δεν τα πω και τώρα, πότε να τα πω; Δηλαδή όλα αυτά τα χρόνια έχουμε σιωπήσει και εγώ και ο Τόλης. Τώρα που έχει φύγει από τη ζωή μπορώ να πω ότι, ναι, πληγώθηκε. Πληγώθηκε από την χώρα του, από την Πολιτεία, από το νομικό μας σύστημα, από το δικαστικό μας σύστημα. Πληγώθηκε από πολλές αδικίες που έγιναν εις βάρος του.

Πληγώθηκε από τους δημοσιογράφους, τα μέσα μαζικής ενημέρωσης, τα δελτία ειδήσεων, τις εκπομπές που γίνονταν και άλλοι σεβάστηκαν αλλά και πολλοί άλλοι δεν σεβάστηκαν τι ήταν ο Τόλης και πόσα είχε δώσει με την ψυχή του στον χώρο του αλλά και στους ανθρώπους.

Ένας άνθρωπος, που τώρα ναι θα το πω και εγώ ακόμη δεν το ήξερα αυτό καλά καλά, αλλά όταν έφυγε συνεχώς έρχονταν άνθρωποι και μου το έλεγαν, που έδινε σιωπηλά. Βοηθούσε σιωπηλά όποιον είχε ανάγκη, όποιον έχανε το σπίτι του και έβγαινε σε πλειστηριασμό την επόμενη ημέρα, όποιο παιδί είχε πρόβλημα με εξαρτησιογόνες ουσίες. Βοηθούσε, βοηθούσε, βοηθούσε», εξήγησε.

«Σε σχέση με το χρήμα, ενώ ήταν από τους πιο ακριβοπληρωμένους, δεν είχε καμία πρακτική σχέση. Ήταν κοντά του άνθρωποι που τον αγαπούσαν πραγματικά και μπορούσαν λίγο να διαχειριστεί καλά, πήγαινε καλά. Ήταν κοντά του άνθρωποι αρνητικοί που ήθελαν να τον εκμεταλλευτούν, δεν πήγαινε καλά. Όταν λοιπόν είχε ξεσπάσει το θέμα το φορολογικό ήταν δέκα χρόνια πριν στα δικαστήρια.

Το πως και γιατί το έβγαλαν και ο πολιτικός κόσμος τότε, ναι θέλω να το πω γιατί το πιστεύω, μέσω των δημοσιογράφων, ότι ξαφνικά «ο σύζυγος της πολιτικού Άντζελας χρωστάει λεφτά στην εφορία» λες και ήταν πρωτοφανές. Αυτό από το 2004 που μου ζήτησαν να κατέβω βουλευτής ήταν το πρώτο πράγμα που είπα. «Έχει φορολογικά δικαστήρια, μήπως ενοχλεί αυτό;» για να με διαβεβαιώσουν πως όχι. Να το πούμε τώρα, λοιπόν, ήταν η συνέπεια ενός διαζυγίου με άσχημο τρόπο γιατί το έβλεπα και το έζησα και εγώ κοντά του.

Ήταν και συνέπεια λόγω της αφέλειας και αγνότητας του Τόλη, που είχε μια παιδική ψυχή σε όλα αυτά και το λέω μετά λόγου γνώσεως αυτό, που υπέγραψε ένα πληρεξούσιο και είπε «διαχειριστείτε το όνομα μου και ότι κάνω, όπως θέλετε». Το αποτέλεσμα ήταν πως όλη του η περιουσία κατασχέθηκε από το κράτος».

«Αυτοί λοιπόν που λένε, κάποιοι ευτυχώς ελάχιστοι, ότι ο Τόλης έκλεψε το κράτος, αντίθετα θα πούμε! Το κράτος του πήρε όλη την περιουσία από μια κακοδικία που έγινε γιατί περί αυτού πρόκειται. Από τότε ο Τόλης είπε, «εγώ που βοήθησα τόσο πολύ τα κανάλια στην αρχή τους και έβγαινα χωρίς τίποτα και έκανα αυτές τις τεράστιες επιτυχίες και τα νούμερα δεν ζήτησα ποτέ τίποτα. Λίγη ανθρωπιά, δικαιοσύνη και αξιοπρέπεια ζητάω. Και δεν την είχα άρα δεν θέλω να μιλήσω μαζί σας». Έλεγε πάντοτε όμως ότι δεν φταίνει όλοι. Φταίνε κάποιοι» κατέληξε.

Δείτε επίσης στο tv-24.gr:

«Είναι μεγάλη ψυχολογική υποστήριξη...» - Η Άντζελα Γκερέκου αποκαλύπτει το λόγο που είπε το «ναι» στη Γη της Ελιάς

Άντζελα Γκερέκου: Χιλιάδες αντιδράσεις κάτω από τη φωτογραφία της από τα backstage της Γης της Ελιάς