Από Στέλλα Μούτσιου

Ο Νίκος Χατζηνικολάου έκανε πρεμιέρα το βράδυ της Πέμπτης 6/10 και στο πλατό ης εκπομπής "Ενώπιος Ενωπίω" βρέθηκε η Άντζελα Γκερέκου, την οποία πολύ πρόσφατα είδαμε να ξεσπά μπροστά στις κάμερες. Η διάσημη ηθοποιός μίλησε για την σχέση της με τον Τόλη Βοσκόπουλο όλα αυτά τα χρόνια.

Μάλιστα, από την πρώτη στιγμή δεν μπόρεσε να συγκρατήσει την συγκίνησή της και "λύγισε", αφού στους τίτλους της εκπομπής ακούγονταν τα τραγούδια του καλλιτέχνη και έπαιζαν εικόνες από την κοινή ζωή τους.

Η συγκίνηση της Άντζελας Γκερέκου για τον Τόλη Βοσκόπουλο

«Συγγνώμη, ζητώ συγγνώμη. Ήταν πολύ καταλυτική όλη αυτή η εισαγωγή. Αυτό που εγώ καταλαβαίνω και αυτό που εγώ ένιωσα… ήταν για να γίνει η γνωριμία μας. Ήταν για πολύ καλό και ήταν ευλογημένη αυτή η συνάντηση. Την χρειαζόταν και εκείνος πολύ και τελικά την χρειαζόμουν και εγώ.

Είναι αυτά που λέμε ότι έρχονται από κάπου αλλού, από κάτι πιο μεγάλο από εμάς. Ήταν μια καρμική και μια πολύ ευλογημένη συνάντηση, θεωρώ, σε μια πολύ κρίσιμη στιγμή για τη δική του ζωή. Αντίθετα εγώ εκείνη την περίοδο ήμουν σε ένα σημείο που ήθελα πάρα πολύ να φτάσω επαγγελματικά», είπε αρχικά.

Και συμπλήρωσε: «Πραγματικά όμως ήταν καταλυτικό και δεν πήρε πολύ χρόνο να καταλάβω και εγώ ότι ήταν μοιραίο με την όμορφη έννοια της λέξης. Σαν μια αποστολή, αν θέλεις, για κάποιο πολύ ιερό και καλό λόγο. Ο Τόλης ξαναγεννήθηκε και μαζί του και εγώ βίωσα πράγματα που δεν είχα νιώσει ποτέ στη ζωή μου. Παρά δύο μήνες, ζήσαμε μαζί 25 χρόνια. 25 ολόκληρα χρόνια.

Είμαι ευγνώμων για αυτή τη συνάντηση και για αυτή την πορεία παρόλες τις δύσκολες στιγμές, που προέρχονταν πολλές φορές από εξωγενείς παράγοντες και τα γνωρίζετε όλοι γιατί η ζωή του και η ζωή μας ήταν διάφανες. Είμαι ευγνώμων για αυτή τη σχέση. Ένα σχολείο ζωής κοντά σε έναν σπουδαίο άνθρωπο που νομίζω ότι λίγοι γνωρίζουν, πέρα από αυτό που έλαμπε και ήταν ο απόλυτος σταρ και ο μύθος, μέσα βαθιά την ψυχή του».

Άντζελα Γκερέκου

Όσα δήλωσε για την φορολογική περιπέτεια του συζύγου της

Η ίδια, ωστόσο, μίλησε και για ένα άλλο σημαντικό ζήτημα. Αναφέρθηκε λεπτομερώς στην φορολογική περιπέτεια του τραγουδιστή.

«Δεν ξέρω αν πρέπει να πω αυτά που θα πω αλλά αν δεν τα πω και τώρα, πότε να τα πω; Δηλαδή όλα αυτά τα χρόνια έχουμε σιωπήσει και εγώ και ο Τόλης. Τώρα που έχει φύγει από τη ζωή μπορώ να πω ότι, ναι, πληγώθηκε. Πληγώθηκε από την χώρα του, από την Πολιτεία, από το νομικό μας σύστημα, από το δικαστικό μας σύστημα. Πληγώθηκε από πολλές αδικίες που έγιναν εις βάρος του.

Πληγώθηκε από τους δημοσιογράφους, τα μέσα μαζικής ενημέρωσης, τα δελτία ειδήσεων, τις εκπομπές που γίνονταν και άλλοι σεβάστηκαν αλλά και πολλοί άλλοι δεν σεβάστηκαν τι ήταν ο Τόλης και πόσα είχε δώσει με την ψυχή του στον χώρο του αλλά και στους ανθρώπους.

Ένας άνθρωπος, που τώρα ναι θα το πω και εγώ ακόμη δεν το ήξερα αυτό καλά καλά, αλλά όταν έφυγε συνεχώς έρχονταν άνθρωποι και μου το έλεγαν, που έδινε σιωπηλά. Βοηθούσε σιωπηλά όποιον είχε ανάγκη, όποιον έχανε το σπίτι του και έβγαινε σε πλειστηριασμό την επόμενη ημέρα, όποιο παιδί είχε πρόβλημα με εξαρτησιογόνες ουσίες. Βοηθούσε, βοηθούσε, βοηθούσε», εξήγησε.

«Σε σχέση με το χρήμα, ενώ ήταν από τους πιο ακριβοπληρωμένους, δεν είχε καμία πρακτική σχέση. Ήταν κοντά του άνθρωποι που τον αγαπούσαν πραγματικά και μπορούσαν λίγο να διαχειριστεί καλά, πήγαινε καλά. Ήταν κοντά του άνθρωποι αρνητικοί που ήθελαν να τον εκμεταλλευτούν, δεν πήγαινε καλά. Όταν λοιπόν είχε ξεσπάσει το θέμα το φορολογικό ήταν δέκα χρόνια πριν στα δικαστήρια.

Το πως και γιατί το έβγαλαν και ο πολιτικός κόσμος τότε, ναι θέλω να το πω γιατί το πιστεύω, μέσω των δημοσιογράφων, ότι ξαφνικά «ο σύζυγος της πολιτικού Άντζελας χρωστάει λεφτά στην εφορία» λες και ήταν πρωτοφανές. Αυτό από το 2004 που μου ζήτησαν να κατέβω βουλευτής ήταν το πρώτο πράγμα που είπα. «Έχει φορολογικά δικαστήρια, μήπως ενοχλεί αυτό;» για να με διαβεβαιώσουν πως όχι. Να το πούμε τώρα, λοιπόν, ήταν η συνέπεια ενός διαζυγίου με άσχημο τρόπο γιατί το έβλεπα και το έζησα και εγώ κοντά του.

Ήταν και συνέπεια λόγω της αφέλειας και αγνότητας του Τόλη, που είχε μια παιδική ψυχή σε όλα αυτά και το λέω μετά λόγου γνώσεως αυτό, που υπέγραψε ένα πληρεξούσιο και είπε «διαχειριστείτε το όνομα μου και ότι κάνω, όπως θέλετε». Το αποτέλεσμα ήταν πως όλη του η περιουσία κατασχέθηκε από το κράτος».

«Αυτοί λοιπόν που λένε, κάποιοι ευτυχώς ελάχιστοι, ότι ο Τόλης έκλεψε το κράτος, αντίθετα θα πούμε! Το κράτος του πήρε όλη την περιουσία από μια κακοδικία που έγινε γιατί περί αυτού πρόκειται. Από τότε ο Τόλης είπε, «εγώ που βοήθησα τόσο πολύ τα κανάλια στην αρχή τους και έβγαινα χωρίς τίποτα και έκανα αυτές τις τεράστιες επιτυχίες και τα νούμερα δεν ζήτησα ποτέ τίποτα. Λίγη ανθρωπιά, δικαιοσύνη και αξιοπρέπεια ζητάω. Και δεν την είχα άρα δεν θέλω να μιλήσω μαζί σας». Έλεγε πάντοτε όμως ότι δεν φταίνει όλοι. Φταίνε κάποιοι» κατέληξε.

Δείτε επίσης στο tv-24.gr:

«Είναι μεγάλη ψυχολογική υποστήριξη...» - Η Άντζελα Γκερέκου αποκαλύπτει το λόγο που είπε το «ναι» στη Γη της Ελιάς

Άντζελα Γκερέκου: Χιλιάδες αντιδράσεις κάτω από τη φωτογραφία της από τα backstage της Γης της Ελιάς